Horoskop – vecka 35

Astrologiska förutsägelser för tiden mellan den 28/8 – 3/9 2017

Horoskop – Vecka 35

Väduren

Det är verkligen en härlig och motiverande vecka när Venus och Mars befinner sig i ditt kreativa 5:e hus, wow. Här finns stora möjligheter till konstruktivt skapande och detta kan mycket väl vara tiden som du kan se hur dina planer tar form och förverkligas. Mars garanterar ett kraftfullt energiflöde, lusten och viljan – emedan kreatrisen själv, de sköna konsternas gudinna Venus vars närvaro ger inspirationen och det där lilla extra – som gör hela skillnaden. Merkurius går fortfarande retrograd, vilket gör det mycket bättre att du koncentrerar dig på dig och ditt än att du söker samarbete med andra människor. På fredag backar Merkurius in i Lejonet och ditt 5:e hus igen och där blir han kvar till den 5/9 när processen är och retrograden äntligen är över. 9 dagar kvar av retorgraden alltså – som jag hoppas att du använder på bästa sätt.

Oxen

Solen bränner på nu igenom ditt heta femte hus, där romantiken, passionen och ditt kreativa uttryck bor.. 5:e huset är också scenen så kliv ut där och visa vem du är, vad du har och vad du kan.

Det är lätt för dig att få uppmärksamhet nu så ta för dig. Passa på att jobba på med dina projekt och låt dig inte distraheras av andra människors beteende och åsikter. Merkurius har ju varit retrograd en tid och backar nu på fredag tillbaka in i Lejonet där han blir kvar till den 5/9. Som bekant så fungerar inte kommunikation inte så bra människor emellan nu. Mars möter Norra Noden på vilket hjälper dig att fatta beslut. Vackra Venus har smugit in i det 4:e huset som står för basen, grunden och hemmet. Mysigt.

Tvillingarna

Det är minst sagt dubbla bud i ditt horoskop den här veckan. Å ena sidan, i ditt pratglada 3:e hus även står för intellektuella processer och tankar, där möter Mars den Norra Noden (superbra tillfälle att fatta beslut). Samtidigt finns också härliga Venus där i ditt 3:e hus, och skickar härliga impulser och tillsammans vinkar ett stort JA till dig. Kommunicera, flirta, ta kontakt, sök jobben osv… Men dessvärre befinner sig Solen och styraren Merkurius i ditt 4:e hus (som står för basen och hemmet) och den närvaron väger mycket tyngre och dessa båda strävar inte åt samma håll. Oj, oj.. Min fråga då kära Tvilling är.. Hur har det varit på hemmafronten och i yrkeslivet under de senaste veckorna? Det ser inte ut som att det har varit bara enkelt för dig.

Kräftan

Rent allmänt är det en toppenbra vecka du har framför dig. Här finns massor med glädje och möjligheter att få mycket uträttat om dagarna. Venus har klivit in i ditt ekonomiska 2:a hus där hon faktiskt kan bidra till att både stora och små pekuniära mirakler äger rum. Solen och Merkurius är i Jungfrun, i ditt kommunikativa 3:e hus men – dessvärre strävar dessa två inte åt samma håll vilket skapar motsägelsefulla spänningar.

På din arbetsplats lär frågorna hagla över dig! Det är ju du som har koll på allt Kräftan? Hur kan det då komma sig att du inte vet allt, nu när vi alla är som mest förvirrade – kan jag tänka mig att dina arbetskamrater tänker.  Merkurius backar tillbaka in i Leo på fredag. Vi har totalt 9 retrograda dagar kvar. Det klarar du lätt.

Lejonet

Det har verkligen varit full rulle i ditt horoskop den senaste 5 veckorna Leo – och även om det lugnat ner sig någorlunda för dig så är det långt ifrån över ännu. Bråkiga Mars hänger kvar ytterligare en vecka. Han möter på Norra Noden nu dessutom. Det är stora beslut och större förändringar som kommer att ske i ditt liv inom de kommande 13 månaderna senast. Vackra Venus har nu hunnit etablera sig i tecknet och förhoppningsvis känner du av hennes softa, mysiga närvaro redan nu. Hon skänker skönhet, väcker slumrande känslor till liv, öppnar upp dig socialt och mycket annat. Hon kallas ju Lilla Lyckan av en anledning så se till att hålla dig framme när chanserna erbjuds. Det minsta du kan förvänta dig är att livet är stimulerande och lätt att leva nu. Om det är din personliga charm eller kärleksgudinnans energi som gör det är svårt att säga men – njut! Kärlekslivet kanske får ett uppsving. Retrograda Merkurius kommer att backa tillbaka in i Leo igen på fredag. Det kan kännas som en störande upprepning när samtal, tankar och beslut som fattades i slutet av juli åter kommer på tapeten.

Jungfrun

Ditt horoskop bjuder på både ris och ros på en och samma gång. Positivt är förstås att den livsbejakande Solen dundrar på igenom ditt första hus vilket gör dig medveten, närvarande, alert och sugen på att komma vidare i livet.

Coolt! Du vill utmana dig själv (och kanske även andra) att utvecklas och nå högre än vad du gjort tidigare. I det första huset tänds ofta tävlingslusten. Men.. (nu kommer det) din styrande planet går retrograd i ytterligare 9 dagar till så hela veckan kommer du att känna av den dubbelhelt som uppstår när Merkurius och Solen strävar åt olika håll! Den 5/9 är retrograden över. Men, trots det kan en smartis som du kan mycket väl planlägga, jobba undan en massa nu och lägga upp strategierna till dess Merkurius vänder. Du ska se att du är minst två steg före alla andra och dessutom kommer allt att falla på plats enligt dina planer.

Vågen

Solen rör sig nu igenom ditt andliga 12:e hus. Det är där som både intuitionen, regnbågar, stjärnfall och drömmar skapas. Att den kosmiske kommunikatören Merkurius går retrograd, i det 12:e huset innebär att allt med transporter, teknik, kommunikation, banköverföringar etc är satta ur spel. Det är mycket troligt att några eller flera av dessa saker kommer att strula innan transiten är över den 5/9. Just nu är Merkurius i färd med att backa ut ur Jungfrun och återvända in i Lejonets sfär där han precis var i slutet av juli månad. Hepp! Återblickar, vänner från förr dyker upp mm. Detta är två viljor som kraftfullt går isär och allmän varning utfärdas för de kommande 9 dagarna. På fredag backar Merkurius in i Leo. Håll ut! Det är bara 9 dagar kvar på eländet så försök nu att undvika att ta beslut i viktiga saker (om du inte måste förstås). Läs det finstilta om du får ett erbjudande du inte kan motstå.

Skorpionen

Det ser ut som att du är ovanligt motiverad och på hugget nu Skorpionen! Solen rör sig igenom ditt utåtriktade 11:e hus och kontakten med människor, organisationer och större grupper främjas nu.

Venus och Mars närvaro ökar din karisma och ditt mod.  Det skulle allt vara kul om vi får se dig i framkanten när du delar med dig av din berömda charm och kanske även väljer att delta i större sammanhang. Du brukar ju försöka hålla dig undan från sådant – eller hur? Det är intressanta och i bästa fall lite utmanande saker i görningen. Knepigt nu är att Solen och retrograda Merkurius strävar åt olika håll i ytterligare 9 dagar så hela den här veckan kan det vara lite knas med kommunikationen människor emellan. Rådet är förstås att inte ta det som sägs till hjärtat och fokusera mer på dig och det du kan bidra med.

Skytten

Ja, nu har Saturnus bana vänt direkt och han börjar sakta men säkert att ta sig ut ur Skyttens sfär. Det känns nästan historiskt att få berätta detta.

Solen befinner sig i ditt 10:e karriärshus och det saknas sannerligen inte motivation och arbetslust hos dig. Retrograda Merkurius kan sätta käppar i hjulet på många sätt. På fredag backar han tillbaka in i Lejonet men det är inte för än den 5/9 som Merkurius vänder rätt och allt lossnar för dig på riktigt. Men, lite missförstånd hit och dit, att du råkade säga fel.. Det är inte hela världen Skytten – eller hur (blink). Mars, Noden och Venus befinner sig alla i ditt äventyrliga 9:e hus vilket känns riktigt spännande och roligt. Passa på att förkovra dig, studera, resa och lär känna folk! Det är så bra tid för socialt samspel, flirt, diskussioner och alla sorters intellektuell utveckling.

Stenbocken

Solen befinner sig i ditt ambitiösa, nyfikna 9:e hus och du vill verkligen göra skillnad och komma någon vart. Du är motiverad, glad och utåtriktad och har väldigt positiv energi runt dig. En annan rackare som också är där i Jungfrun är retrograda Merkurius och det är inte en bra grej för förståelsen mellan människor.

Det är verkligen inte din stil att hamna i situationer när du gör bort dig men det skulle absolut kunna hända nu. Passa dig nu så att du inte hamnar i en oönskad diskussion som du har svårt att snacka dig ur. Mars, Noden och Venus befinner sig härligt och förföriskt nog i ditt 8:e hus och det kan finnas goda förutsättningar för att singeln möter någon som har stor betydelse för framtiden, att viktiga affärer diskuteras (men helt inte undertecknas före 5/9) mm. En ytterst intressant period i ditt liv med andra ord.

Vattumannen

Hur mår du efter förra veckans solförmörkelse? För många av er har det hänt lite väl mycket action under de senaste 5 veckorna och andra har sitt framför sig. Mars, Norra Noden och Venus är alla kvar i ditt relationshus så nu Vattenbärare, kan det bli hur kul som helst! Solen är ju dessutom i ditt heta, passionerade 8:e hus. Det är alltså pangläge för allting som är sällskapligt, flirtigt och romantiskt. Djupa känslor eller ytliga flirtar – väntas. Under dessa stekheta stjärnor kan det också förekomma stress eftersom Mars är med i bilden så se till att få lite balans i livet. Det är bra om du kan vila, meditera eller uppsöka en lugn oas för att få frid i din själ och tid att tänka efter. Ge dig själv lite vardagslyx, gärna avkoppling i form av massage eller liknande för att ladda batterierna. Du behöver alla dina krafter intakta för att kunna möta september med flaggan i topp.

Fiskarna

Det är med inspiration och ett nytt glitter i ögonen du närmar dig livet nu för det är så bra vibbar på gång. Jobb eller studier? Vad än du företar dig ser ut att funka nu! Den som är arbetslös kan naturligtvis använda det här flödet för att hitta ett bra jobb.

En fin trigon mellan Mars och Uranus binder samman ditt arbetsliv och ditt ekonomiska andra hus. Om du tillhör dem som brottats med en oro för pengar kan detta mycket väl vara tiden när lösningarna kommer till dig. Solen och även retrograda Merkurius befinner sig i ditt 7:e relationshus vilket förstås gör att detta med kärlek och relationer kommer på tapeten. Men är du redo att välkomna en ny person i ditt liv?  Ganska mycket i horoskopet pekar på att du vandrar i minnenas allé och längtar efter en tidigare kärlek. Mitt råd är att du ska släppa taget om det förflutna och  leva i nuet!