På Himlavalvet – Vecka 35

Se fram emot en härlig, produktiv höstvecka! Det är bara att kavla upp ärmarna och skrida till verket med att sätta dina planer i verket, förverkliga dina drömmar eller vad än det kan vara som du går och lurar på.

Astrologiskt har vi tack och lov inte ett en enda dramatisk händelse att bjuda på! Det är rätt ovanligt i sig att det är såhär lugnt.  Vad det innebär för oss människor är att vi kan arbeta och verka utan att behöva hamna i situationer som gör livet svårt för oss.

Både Jupiter och Saturnus är nu åter tillbaka i sina vanliga spår och går ”direkt” som det kallas när den går framåt. Det är bara Merkurius som fortfarande krånglar och går retrograd 9 nio dagar till. På fredag glider han även över till Lejonet igen. Detta är att ses som att man spolar tillbaka filmen och hamnar i tanken där vi var i slutet på juli – när Merkurius sist var på den platsen. Till helgen är han dessutom konjunkt Mars då så det kan spraka till.

SOLEN I JUNGFRUN

Efter sommar, sol och ledighet är vi nu motiverade och vill komma igång med alla våra åtaganden som blivit lämnade åt sidan under ledigheten. Jungfrun är expert på kommunikation och organisation och under jungfruns flagg blir vi alla inspirerade till att bringa ordning på allt från att ifrån det minsta till det största. Vi vill vidare med våra arbetsliv och allt praktiskt bestyr som vi alla har runt oss. Det här är absolut bästa tiden att organisera sitt liv, planera och fixa.  Grattis på födelsedagen Jungfrun

MÅNENS FÄRD

Den tilltagande månen börjar sin färd i Skorpionen på måndag. Under tisdagen bildar månen sitt första kvarter på 11° i Skytten. På torsdag förmiddag smyger månen in i Stenbocken där hon blir kvar till natten emot lördag så hon skiftar över till Vattumannen. Nästa fullmåne har vi att vänta först den 6/9 så det är nästa vecka och då blir månen full i Fiskarna.

MERKURIUS RETROGRAD I JUNGFRUN

Merkurius är fortfarande retrograd 2° i Jungfrun nu men kommer på fredag att backa in i Lejonet igen. Ja, det ger en surrealisktisk känsla att gå tillbaka i tiden/tanken och uppleva allt som vi redan har varit med om nyligen – igen! På tisdag näsa vecka är det slut med retrograden – så vi får lov att orka med den här sista veckan också även om det faktiskt kan kännas som den jobbigaste av dem alla.

Som alltid vid retrograd har saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat. Merkurius är stark här eftersom han befinner sig i sitt eget tecken – det som sker kan vara oerhört frustrerande eftersom du vill så väl – men når inte riktigt fram. 

Merkurius retrograd

VENUS I LEJONET

Venus som nyss smugit in i Leo rör sig mellan 2°-10° i tecknet.. Less är verkligen inte more – när Venus är i Lejonet. Det är det storslagna och de stora gesterna som gäller. Det är alltså inte möjligt att ge bort en för stor blomsterbukett nu. När Venus är i Lejonet är känslorna och kärleken allt. Det finns något grandiost, stolt och generöst – kanske även överdrivet med i bilden. Venus i Lejonet

MARS I LEJONET

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. Han rör sig från 24° – 28° i Leo nu. Mars befinner sig på måndag konjukt Norra Noden. Det hjälper oss människor att fatta beslut och få saker gjort.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

JUPITER I VÅGEN

Jupiter befinner sig nu på 21° – 22° i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus befinner sig nu 21° i Skytten. Här påbörjar han i sakta mak sin utmarsch ut ur Skytten – men det kommer att dröja ända till december innan hela processen är avklarad och han stiger in i sitt eget tecken Stenbocken. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28°16 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

RETROGRAD NEPTUNUS I FISKARNA: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 13°05 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRAD  PLUTO STENBOCKEN 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 17° nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 27°16 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden: befinner sig 24° i Lejonet.