På Himlavalvet – vecka 34

Under veckan skiftar Solen från Lejonet till Jungfruns tecken

Den här veckan börjar så dramatiskt som det bara går med en solförmörkelse i Lejonets tecken. Wow! Härifrån och några veckor framöver kan precis vad som helst hända – globalt och för den enskilda personen också.

Men.. nu måste man ändå tveklöst medge att vi faktiskt har lämnat sommaren bakom oss och trätt in i tidig höst istället. Suck! Astrologiskt uttrycks det genom att universum lägger upp ett nytt scenario igen och Solen hastar in i Jungfruns tecken. Hepp! Där är det ju ordning och reda, struktur, en grundad, praktisk kvalité och man förväntas prestera en massa igen. Hur nu det ska gå när Merkurius fortfarande är retrograd i Jungfrun? Det återstår att se. Vi får rapportera om det in nästa veckas ”På Himlavalvet”.

Att Saturnus vänder direkt i veckan tycker jag är en väldigt positiv händelse.

Kram till er alla! Min resa var helt fantastisk!  Jag är åter i Sverige och kommer att vara på jobbet igen den 22/8. Ni är så välkomna till mig igen som vanligt alltså!

SOLEN I LEJONET & JUNGFRUN

Veckan börjar så dramatiskt som det bara kan bli – med en nymåne och Solförmörkelse på 28° i Lejonet.

Ståtligt, dramatiskt, föränderligt och spännande som det anstår ett Lejon. Strax efter midnatt den 23/8 glider Solen över till Jungfruns tecken istället. Det blir lite en mer praktisk, jordnära och effektiv känsla som tar vid – vilket vi förstås kan behöva här på jorden så vi får någonting gjort. Grattis på födelsedagen Jungfrun

MÅNENS FÄRD

Vi har ju en nymåne och en total solförmörkelse som infaller nu på måndag kväll kl 20:30 på 28° i Lejonets tecken. Mer föränderligt och dramatiskt kan inte livet vara. Vissa astrologer säger att energin ifrån den här nymånen/förmörkelsen påverkar ända fram till nästa förmörkelse om ett halvår. Andra nöjer sig med att säga att de närmaste veckorna – eller månaderna kommer att vara ytterst föränderliga. På tisdag- onsdag är månen i Jungfrun. På torsdag morgon går månen in i Vågens tecken. Kl 12 på lördag smyger månen in i Skorpionen där hon den 29:e sedan börjar ett nytt kvarter. Allt du behöver veta om Solförmörkelsen

MERKURIUS RETROGRAD I JUNGFRUN

Nu backar den kära Merkurius,  den gudomlige budbäraren, retrograd i Jungfruns tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 2:a av de totalt 3 retrograda perioder som vi har under året – alla i jordtecken dessutom. Den här veckan rör han sig mellan 8° – 3° i Jungfrun.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat. Merkurius är stark här eftersom han befinner sig i sitt eget tecken – det som sker kan vara oerhört frustrerande eftersom du vill så väl – men når inte riktigt fram. Merkurius retrograd

VENUS I KRÄFTAN & LEJONET

Nu är det bara dem som är födda i slutet av Kräftan som får avnjuta planetens gunst.

Hon pinnar på nu och närmar sig Lejonet med stormsteg. Venus går in i Lejonets tecken där hennes älskling Mars redan väntar på henne på morgonkvisten till lördag. Venus i Kräftan

MARS I LEJONET

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. Han rör sig från 20° – 24° i Leo nu. Månknuten blev nyss upplyst av såväl Solen som Månen. Nu på söndag kommer även Mars dit och vill motivera och sätta igång händelser.

I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

JUPITER I VÅGEN

Jupiter befinner sig nu på 20° – 21° i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS I SKYTTEN

Nu äntligen har jag bra nyheter vad gäller Saturnus! Det känns som att han har backat i en hel evighet och vi jordebor är riktigt trötta på att han inte bara tar och lämnar Skytten och sticker någon annan stans.

På fredag den 25/8 kl 14.10 ca ser till att fira det faktum att Saturnus vänder direkt! Hurra! Här påbörjar han i sakta mak sin utmarsch ut ur Skytten! Är det inte värt att ta en halvdag ledigt för att fira detta?  Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28°17 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

RETROGRAD NEPTUNUS I FISKARNA: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 13°05 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRAD  PLUTO STENBOCKEN 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 17° 06 nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 27°33 i Fiskarna.

Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Månens Noder: befinner sig 24° 14 i Lejonet. Här på den här punkten händer det massor! Solen och Månen har precis varit där och dit kommer också Mars att stå konjunkt i slutet på veckan.