Horoskop – Vecka 33

”Looking behind; I am filled with gratitude. Looking forward; I am filled with vision. Looking upwards; I am filled with strength. Looking within; I discover peace.” Apache prayer

Måndag 14 – söndag 20 augusti

Väduren

Merkurius vände precis retrograd i ditt hårt arbetande sjätte hus vilket förstås gör att arbetslivet kanske är lite mer förvirrande än vanligt. Det händer så mycket i ditt horoskop nu som håller dig pigg, alert och med huvudet på skaft så det är en fartfylld och intressant tid trots både Merkurius retrograd och en avtagande måne.

Månen och Venus aktiveras av Plutos energi, från torsdag och framåt så det är massa känslor i gungning.  Spännande!

Det eldiga temat med flera planeter i Lejonet växer sig starkare dag för dag och energin passar dig perfekt. Du kommer till din rätt, trivs och kan breda ut dig. Nästa måndag har vi en total solförmörkelse/nymåne i Lejonet. Det är så kraftfull energi redan innan så även nu under helgen kommer vi att vara påverkade. Bered dig på en nystart.

Oxen

Ah, det är en härlig men inte helt odramatisk vecka du har framför dig. Du har flera planeter i eldiga Lejonet nu vilket är lite utmanade men också motiverande och kul.

Du kan vara lite mer pushig och framåt nu annars – vilket faktiskt är bra för dig. Du behöver ta visa världen vem du är och var du står. Din styrare Venus bildar opposition med Pluto i början på veckan vilket kan få känslorna att svalla och lite mer mot helgen är Venus kvadratur Jupiter. Det för ju tankarna direkt till attraktion, passion och kärlek. I och för sig ger samma energi också kreativitet, tur i affärer och ett generellt bra flöde runt dig.  Kanske finns det något litet känslomässigt drama med i bilden men.. för att göra en lång historia kort – slutet gott – allting gott. Till helgen är du på topp!

Tvillingarna

Oj, Tvillingarna! Planeterna står på rad i ditt kommunikativa tredje hus – vilket visar att det är massor som sker på din sociala scen. Kul! Du är efterfrågad och poppis och många, allt ifrån ytliga bekanta till din innersta krets vill ha sin bit av dig. Venus (pengar, behag) och Pluto (begär) står mitt emot varandra vilket påverkar alla tecken. Det där ökar människors aptit och vilja att ta för sig. Det finns både humör, hetta och en stark vilja med i bilden. Det är bra för dig att tydliggöra vem och vad du vill ha i ditt liv. Det är så viktigt för dig att vara tydlig med var dina gränser går så att människor inte bara kan klampa rakt in i ditt liv och ta för sig av dig så som om du vore ett smörgåsbord. Vi är mitt i förmörkelsesäsongen och om en vecka är nymånen här. Till dess är det bra om du tydliggjort för dig själv hur du vill att din höst ska se ut. Din styrare Merkurius är sedan i söndags retrograd (planeten backar) vilket kan skapa lite oönskad oreda.

Kräftan

Vackra Venus, kärlekens gudinna har hunnit halvvägs igenom ditt tecken och jag kan ana att livet visat sin vänliga sida för dig som är född i tecknets första halva. En rad faktorer visar att den här veckan blir mer utmanade. Varning för manipulationer! Venus kommer att stå mitt emot utmanande Pluto nu det är viktigt att du är grundad och säker på vad du själv vill. Att Merkurius går retrograd kan bidra till att rökridå uppstår så du inte är lika snabb att uppfatta nyanser som annars. Roligt är kvadraturen (90° vinkel) mellan Venus och Jupiter som uppstår på torsdag. Den skapar en energimässig kovändning och väldigt glada och positiva tongångar som gäller under helgen. Vi har ju en synnerligen potent nymåne att vänta på måndag. Tiden fram till dess är laddad och kul. Passa på att hålla dig framme med håven nu när det regnar chanser och möjligheter.

Lejonet

Det är en kul vecka som ligger framför dig – se det som sker som en fortsatt hyllning till Lejonet! All uppmärksamhet riktas emot dig nu för din styrare Solen befinner sig i ditt tecken i ytterligare nio dagar. Han är gott sällskap av motiverande Mars och månknuten och nu byggs energierna upp inför den kommande nymånen som infaller nästa måndag. Det är en så härlig, positiv, utmanande och i bästa fall även sexig energi som ges. Venus (kärlek)  är så starkt triggad nu av Pluto (begär) så bli inte förvånad om känslorna blir lite överväldigande på gott och på ont. Du kanske visar klorna i dina nära relationer och visar vart skåpet ska stå? Det kan också vara så att dras med i en förälskelse.  Det är en i det närmaste historisk tid vi har framför oss. Innan Solen lämnar ditt tecken hinner du uppleva periodens andra nymåne och dessutom den andra förmörkelsen på raken.

Jungfrun

Det här är en lite lurig vecka som innehåller allt.  Du har Solen, Mars och Norra Noden i ditt omedvetna, drömska 12:e hus – där regnbågarna skapas och vaggas lätt in i tron att allt är lugnt och som det ska vara. (Dubbelchecka allt!) Måndagen kan kännas lite trög eftersom månen är avtagande och Merkurius sedan i söndags börjat gå retrograd – på hemmaplan dessutom, så det finns inte en chans att undvika känslan. Men.. detta är lugnet för stormen! Pluto och Venus möts i en het opposition och ur detta kan kaos  uppstå och eftersom din styrare är retro kan det bli riktig förvirrat. Dessutom energierna byggs upp under veckan inför nymånen/solförmörkelsen nästa måndag. Nu är det dags för dig att fundera över hur du vill att livet ska utveckla sig. Planera går bra men det är inte dags att agera på någonting.

Vågen

Det ser ut som att tankar på arbete och framtid fyller ditt sinne nu. Att Merkurius går retrograd (backar) stoppar din framfart en aning. Se det som en möjlighet pausa, att ta distans och kritiskt granska livet och vart det är på väg att leda dig. Du har tre viktiga planeter i ditt kollektiva 11:e hus som handlar om det högre medvetandet och kontakter med grupper. Hm.. hur ska du nå ut till flera människor kan vara frågan som stöts och blöts nu. Kreativa Venus befinner sig i ditt karriärfokuserade tionde hus. Venus rörelser blir kommer i fokus nu eftersom hon möter upp med Pluto tisdag/onsdag (kaos väntas) och senare torsdag/lördag med Jupiter (tacka Gud!). Venus kvadratur (90° vinkel) Jupiter är underbart eftersom dessa två positiva planeter älskar att mötas och ladda varandra med bra energier. Livet leker med dig och planeterna utlovar en rolig period när du mår  bra, attraherar till dig positiva människor och situationer och kärleken flödar.

Skorpionen

Du har Solen och Mars i Lejonet – i ditt 10:e karriärshus och det triggar ditt horoskop till max. Du vill uppåt och framåt, komma igång med din höst och utvecklas. Men, det faktum att Merkurius precis vänt retrograd hindrar utvecklingen en aning. Men, känslomässigt ser det inte lika tungrott ut. Det uppstår väldigt motstridiga energier nu. Jag kan ana att du – zodiakens ”femme fatal” kan komma att leka katt och råtta och använda dig av de heta, kanske även spända energier som Venus och Plutos opposition på tisdag/onsdag.  På torsdag/lördag kommer Venus i stället att trigga Jupiter i kvadratur (90° vinkel) och det är istället väldigt gynnsamt. Vill du så är den här ett bra tillfälle att välkomna en ny person i ditt liv. Egentligen är det ju först nästa måndag som vi har en nymåne (nystart) men energierna är starka och skeendet byggs upp reda nu.

Skytten

Det är minst trippel eld som gäller när Solen, Mars, noden och till helgen även månen rör sig igenom eldiga Lejonet och ditt eldiga, äventyrliga 9:e hus. All denna eld får dig att spraka! Dina dagar är fulltecknade, kvällarna upptagna och tisdagens opposition mellan Pluto och Venus antyder passion så kanske blir även nätterna är heta? Ifrån torsdag och framåt är de en ytterst välgörande kvadratur mellan Jupiter och Venus som tar över! Sociala, glittriga du kommer till sin rätt nu och kan lätt tillgodogöra dig det superbra flöde som horoskopet erbjuder. Låt dig inspireras av de nya idéer som kommer till dig och var inte rädd att släppa taget om det gamla. Det är megastora förändringar på gång nu. Signalen för den egentliga nystarten är nymånen den 21/8 men.. Förbered dig gärna – ditt liv kommer att ta en ny riktning inom kort.

Stenbocken

Eh, Stenbocken! Man tänker ju oftast på dig som en stabil och förnuftig person med bägge fötterna på jorden.. men efter den här veckan kanske vi får tänka om?

Venus befinner sig sedan ett par veckor tillbaka i Kräftans tecken och ditt relationshus. Den här vecka triggas Venus först av passionerade, gränsöverskridande Pluto och kort därpå  möts Venus istället med Jupiter! Wow.. Att de båda välgörarna möts om så än bara i en kvadratur (90° vinkel) anses ytterst välgörande. Dessutom är Solen och Mars i ditt passionerade 8:e hus som verkligen berör de innersta skrymslena i själen. Det är där på djupet som allt kommer att hända. Vi går emot en nymåne/solförmörkelse den 21/8 och detta är årets största astrologiska händelse. De stora och positiva förändringar som äger rum denna vecka får dig att ta helt nya och oväntade kliv långt utanför din bekvämlighetszon och du kommer dessutom att älska det!

Vattumannen

Det är eldens element och hjärtetecknet Lejonet som styr vad som händer nu. Känn efter i hjärtat vad det är du vill ha! Självförverkligande Solen, motiverande Mars och Norra Noden befinner sig alla i ditt 7:e hus som står för nära relationer. Som om inte det vore nog möts Pluto och Venus i en opposition som kan göra att du påminns om hur det känns att vara förälskad. Hm.. vissa av er kanske till och med blir kära på riktigt nu!

Augusti årets mest avgörande månad. Vi har precis lämnat en eklips och har ytterligare en annan eklips+nymåne framför oss. Det finns beslut att fatta, människor att charma och saker du bör ta itu med. Det kan vara ett smart drag att se vad det finns för intressanta tjänster lediga där ute på arbetsmarknaden. Arbetslust, inspiration och en vilja att gå vidare finns hos dig.

Nymånen/totala solförmörkelsen den 21/8 är årets största astrologiska händelse. Du påverkas maximalt av dessa skeenden!

Fiskarna

Merkurius backar nu sedan i söndags vilket kan förstås både kan förvirra och försena sådant som du har bestämt dig för att få gjort.

Du har tre planeter i ditt arbetsamma sjätte hus nu redan och det är också där nymånen/solförmörkelsen kommer att falla för dig. Hm.. universum önskar att du ska vända din uppmärksamhet emot ditt arbete/studier och dina dagliga vanor. Det ser ut som att du kan vänta positiva förändringar på den fronten.

På tisdag gör Venus en opposition till Pluto vilket får dina känslor att bli stora och din puls lite tydligare än annars. Det anas kärlek i luften. På torsdag kommer Venus och Jupiter möts i en härlig kvadratur (90° vinkel) – både lilla och stora lyckan på en och samma gång – det kan väl inte bli annat än bra då! En tid av healing, optimism, nya möjligheter, nytt hopp och nytt liv. Jobb, pengar, kärlek – allt det där kan utvecklas till det bättre nu.