Merkurius retrograd

13 augusti, 2017 4 kommentarer
Astrologi

I natt 13/8 vände Merkurius, den gudomlige budbäraren sin bana..

46e40db33f1291076116a0af66bf9682--animal-spirit-guides-spirit-animalI natt 13/8 – vid 3 tiden vände Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd i Jungfruns tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 2:a av de totalt 3 retrograda perioder som vi har under året – alla i jordtecken dessutom.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste råden man får höra.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet!

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Lite datum att lägga på minnet..

  • Merkurius retrograd den 13/8 ca kl 03 på 11°38 i Jungfrun.
  • Merkurius vänder direkt den 5/9 på 28°26 i Lejonet.
  • Merkurius är tillbaka på 11°38 i Jungfrun den 19/9.

2017-july-retrogrademercury-copyrightromanolehyaworskyMerkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma punkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. 5/9 är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.