Merkurius retrograd

I natt 13/8 vände Merkurius, den gudomlige budbäraren sin bana..

46e40db33f1291076116a0af66bf9682--animal-spirit-guides-spirit-animal
I natt 13/8 – vid 3 tiden vände Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd i Jungfruns tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 2:a av de totalt 3 retrograda perioder som vi har under året – alla i jordtecken dessutom.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste råden man får höra.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet!

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Lite datum att lägga på minnet..

 • Merkurius retrograd den 13/8 ca kl 03 på 11°38 i Jungfrun.
 • Merkurius vänder direkt den 5/9 på 28°26 i Lejonet.
 • Merkurius är tillbaka på 11°38 i Jungfrun den 19/9.

2017-july-retrogrademercury-copyrightromanolehyaworsky
Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma punkt innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. 5/9 är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.

 1. Hej!
  Här känns det som det bränns för mig. Min Merkurius i födelsehoroskopet ligger i Jungfrun.
  På 26 gr Lejonet ligger både Mars och Venus och Pluto på 21 gr. Alltså i närheten av vändplatsen för retroraden.
  Dessutom nästa nymåne 21/8 äger rum i just där i Lejonet har du tidigare skrivit om. Det är i mitt 4:e hus.
  Vad vill allt detta säga??

 2. Vi ska skriva på avtal för vår nya lägenhet den 31/8 men som alltid under retrograd så är man försiktig och läser allt det finstilta. Flytta måste vi, bebis kommer om 4 mån 🙊

  1. Självklart ska ni flytta! Jag är ALDRIG rädd för en retrograd. Grattis till både lägenhet och bebis! Det är ju underbara nyheter Amanda!❤️

 3. Hej!
  Vad kan jag vänta mig av detta? Jag är född i Jungfrun 0,16gr, min styrare går retrograd nu. Vid nymånen den 21/8 har jag Mars, Venus och Pluto i närheten och även Jupiter 15 gr i Lejonet i födelsehoroskopet. Dessutom vänder Merkurius på samma ställe den 5/9. Detta kan jag inte reda ut med så många olika planeter.

  1. Wow.. Jag tror att eklipsen sätter fart på alla dessa planeter och att du blir triggad, motiverad och kanske får en ny start. Det ska bli spännande att höra hur du upplevde eklipsen. 😀

 4. Tack! Jag försöker leva i nuet! Men skönt att höra att det får ta tid! Efter en 30-årig skilsmässa.

 5. Varför händer de mig alltid tråkigheter just under merkurius retrogard? De blir bara fel hela tiden. Denna gång har alla vänt mig ryggen och sparkar redan på mig som ligger. Blev sjuk och hämnas på sjukhus. Men varför beter sig folk så konstigt? Kanske va en konstig fråga. Men allt knas sker jämt när merkurius står i retrogard.
  Mvh sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..