Merkurius i Jungfrun

Imorgon, onsdag den 26/7 rusar snabbfotade Merkurius in i Jungfruns sfär. Ja, jag säger rusar nu därför att Merkurius speedar på som han alltid gör strax före en retrograd. Ja! Merkurius går retrograd i Jungfrun i år! Nu har jag varnat dig.

När Merkurius befinner sig i Jungfrun kräver han både ordning, struktur och en ny medvetenhet av oss. Det går inte att gå runt slacka nu! Universum väcker oss varsamt ur sommarvilan och får oss åtminstone mentalt att inse att det är dags att återvända till verkligheten. Nu börjar vi åter minnas allt som ska göras och vad som komma skall.

Med Merkurius i kritiska Jungfrun gäller det att snabbt kvickna till ur sommaridyllen för härifrån och framåt gäller det att ha huvudet på skaft. Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.

Merkurius älskar tiden i Jungfrun eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här eftersom det är hans eget tecken.  Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun.

Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi blir detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer.

Om den kommande retrograden..

  • Merkurius retrograd den 13/8 ca kl 03 på 11°38 i Jungfrun.
  • Merkurius vänder direkt den 5/8 på 28°26 i Lejonet.
  • Merkurius är tillbaka på 11°38 i Jungfrun den 19/9.

Vi har redan kommit in i retrogradens skugga. Vad menas? Jo han pinkar nu in den bana, som han snart ska återvända till. Så totalt kommer han att färdas den här streckan 3 gånger innan processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden (där vi är nu). Det lila området visar när planeten bromsar in, inför vändningen. De röda dagarna är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. 5/9 är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.