På Himlavalvet – Vecka 30

Hoppas att heta Solen inte bara befinner sig i eldiga Lejonet utan också passar på att skänka oss rikligt med värme, glädje och stimuli. Under söndagen fick vi alla uppleva Nymånen i Lejonet. Nu till veckan kommer vi känna att världen lägger in en ny växel, det blir lite roligare, lite mer utåtriktat och sällskapligt nu som vi har hela 4 planeter i Lejonet när veckan börjar. Det känns som att det är härifrån som ”La vida loca” kan få börja och vi kan känna att vi lever. Det är action i luften så jag tror att sport, nöjen, dans, roliga samtal och kanske lite kärlek och härlig samvaro med andra är vad som väntar oss alla.

SOLEN I LEJONET

Nu har Solen trätt in i sitt eget tecken och det här är förstås Solens favoritposition. Här snålas det inte på glädjen, kärleken eller spontaniteten. Ju mer vi är tillsammans är kärleksfulla Lejonets melodi. Han är som lyckligast när vänner och familj samlas och är tillsammans.

Leo gillar att synas och är utåtriktad och lekfull. Nu firar vi högsommaren och tiden i Lejonet brukar vara den roligaste tiden på hela året. 

Grattis på födelsedagen Lejonet

MÅNENS FÄRD

Ja, vår kära måne fick ju vara med om att möta sin älskling Solen igår och blev efter en tid i mörkret återfödd, vederkvickt och Ny! Laddad med positiv energi från Solen brassar Månen nu igenom Lejonet. En Nymåne är ju en tid för nystart och positivitet och den känslan bär vi med oss till på tisdag när månen mitt på dagen går in i Jungfrun. Efter 2,5 försiktiga dagar i Jungfrun bär det av in i Vågen på torsdagkväll och där blir hon kvar fredag, lördag. Härligt! Det lutar åt att bli en härlig och social helg med trevlig samvaro. Först tidigt på söndagen skiftar månen in i Skorpionens tecken.

MERKURIUS I LEJONET & JUNGFRUN

På måndag är Merkurius 28° i Lejonet men på  onsdag tar han klivet över till Jungfruns tecken. Det går fort undan nu för Merkurius, han dundrar hastigt fram – som han plägar göra inför in retrograd. Ja, för vår kosmiske budbärare vänder snart retrograd den 13/8. Med Merkurius i kritiska Jungfrun gäller det att snabbt kvickna till ur sommaridyllen för härifrån och framåt gäller det att ha huvudet på skaft. Det går undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre. Merkurius älskar tiden i Jungfrun eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi blir detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer.

VENUS I TVILLINGARNA

Venus börjar närma sig slutet av sin vistelse i Tvillingarnas nu. Den här veckan rör hon sig mellan 21° – 28°. Så ni som är födda i slutet av tecknet har fortfarande chans att glittra, vara sociala och utåtriktade.

Ni som har Solen, Månen eller ascendenten i Tvillingarna kommer att leva livets glada dagar. Det minsta ni kan förvänta er är att känna att saker och ting lossnar för er. Allt blir roligare och du kan känna att du befinner dig i ett gudomligt flöde. Venus i Tvillingarna

MARS I LEJONET

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. Han rör sig 1° -7° i Leo nu.  I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

JUPITER DIREKT I VÅGEN

Jupiter befinner sig nu på 16°45 i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN

Saturnus befinner sig nu på 21°42 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda ca 17°-26° av Skytten, samt förstås alla ni som är födda samma grader  av Skytten, Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun kommer att känna av det som sker nu mer än andra.

Det här är nog vad planeten behöver för att lösa knutar.. politiskt, andligt och personligt. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

URANUS: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28° 31 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS RETROGRAD: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 13°46 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 17°38 nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 28°30 i Fiskarna.

Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Månens Noder: befinner sig 24°  i Lejonet.