På Himlavalvet – Vecka 29

Den här veckan rör sig Solen igenom Kräftans sista 5 grader och vi närmar oss Lejonet sfär! Tjoho – vad kul!

Jag älskar Kräftmänniskorna men är inte fullt lika förtjust i tiden som Solen vandrar igenom tecknet eftersom det känns lite ensligt och dystert när hela Sverige tystnar och alla är människor är bortresta.

Man får verkligen påminna sig gång på gång att det är just det här lugnet vi behöver för att helas. Man kan glädjas åt att det i Juli finns gott om parkeringsplatser i Stockholm, och att man inte behöver köa någonstans – inte ens i tvättstugan.

Men nu under vecka 29 får vi se flera intressanta förändringar ticka in som genast för oss in i Lejonets härliga, generösa och sällskapliga energi. Först ut är heta Mars som går in i Lejonet den 20/7. Den 22:a dundrar Solen efter och återtar sitt glamorösa rike där han trivs allra bäst. Dagen därpå vankas en härlig nymåne i Lejonets tecken.  Det är en nystart som heter duga och det blir en festligare, roligare och gladare stämning. Nu vill alla träffas, leka, umgås och ha kul tillsammans.

SOLEN I KRÄFTAN

Solen och Mars har löpt sida vid sida nu i flera veckor och även nu är det bara 3 grader isär mellan de två planeterna. Det kan ha orsakat att mången Kräfta kan ha upplevt en viss stress trots att vi befinner oss mitt i sommaren och allt borde vara lugnt och härligt. Njut nu av den här sista veckan Solen befinner sig i vilsamma, helande Kräftans sfär. Den 22:a är det Lejonets energi som gäller och då är det dags att rikta vår energi utåt igen. Den här veckan rör sig Solen mellan 25° – 0° i Lejonet Solen i Kräftan

MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med att månen tillbringar 2,5 dygn i Oxens tecken. Det är en avtagande måne som på onsdag eftermiddag glider över in i Tvillingarnas sfär. Detta är mörkermånens tid och som ni vet är detta tiden när man släpper allt det gamla, låter sig helas, mediterar osv. Ännu djupare in i processen kommer vi ifrån fredag när Månen går in i Kräftans sfär. Så – låt helgen handla om känslomässiga processer, att helas, att lämna det vi inte längre behöver bakom oss. Gå gärna till en healer om du har möjlighet. Söndagen den 23/7 blir månen ny i Lejonets tecken!

MERKURIUS I LEJONET

Merkurius befinner sin nu 18° 50 – 27° 15 i Lejonet – en position han älskar eftersom den inte innehåller några begränsningar alls, tvärt om. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar. Merkurius är kvar här till 26/7. Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan man med fördel tala om sina innersta känslor och bli förstådd. Vi är mer uttrycksfulla nu, mer teatraliska och dramatiska också. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar.

Vi kan också vara väldigt motiverande och övertygande, eftersom vi andas självförtroende när vi talar eller skriver. Vi blir lite mer modiga, självsäkra och går åt det storvulna hållet till. Lejonet vill ha extra allt, ju mer ju bättre. Merkurius i Lejonet

VENUS I TVILLINGARNA

Vackra Venus befinner sig i Tvillingarnas tecken där hon dröjer sig kvar till den 31/7. Det här är en glittrig, social och utåtriktad position som påverkar oss alla. Ni som har Solen, Månen eller ascendenten i Tvillingarna kommer att leva livets glada dagar. Det minsta ni kan förvänta er är att känna att saker och ting lossnar för er. Allt blir roligare och du kan känna att du befinner dig i ett gudomligt flöde. Denna vecka är hon 13°34 – 20°53 i Tvillingarna. Venus i Tvillingarna

MARS I KRÄFTAN & LEJONET

Mars har hela månaden vandrat i princip sida vid sida med Solen och det kommer han även att göra den här veckan. Men den stora nyheten denna vecka är att Mars nu skiftar tecken tar plats i Lejonet den 20/7.  Att heta Mars nu går in i eldiga Lejonet är förstås en position som han älskar. Här kommer vi att få se att Mars framfart obehindrad och kraftfull.

Mars i Kräftan

JUPITER DIREKT I VÅGEN

Jupiter befinner sig nu på 15° 57 i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN

Saturnus befinner sig nu på  22°20 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling.

De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Skytten, Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun kommer att känna av det som sker nu mer än andra – men eftersom Saturnus, Uranus och Norra Noden nu bildar en vacker stortrigon i eld kommer ALLA – hela mänskligheten faktiskt att erbjudas utveckling och strukturer. Wow! Det här är nog vad planeten behöver för att lösa knutar.. politiskt, andligt och personligt. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

URANUS: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28° 25 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS RETROGRAD: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 14°01 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 17° 48 nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren har hunnit ända fram 28°39 i Fiskarna och vänder här RETROGRAD 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Månens Noder: befinner sig 24° 17 i Lejonet.