Mars & Merkurius

Detta med hur olika astrologer tolkar transiter är ju väldigt olika. Har suttit här en stund och slösurfat på olika astrologisidor och sett mängder av varningar gällande dagens möte mellan Mars och Merkurius.

Men jag är ju Vädur och gillar att det händer saker. Tycker om Mars förmåga att se till att det blir lite liv i luckan. Min grundtanke är att vi inte ska rädas några planettransiter alls utan se transiterna som idel möjligheter. Det är upp till var och en att se potentialen och använda energin som frigörs – eller bara låta den passera förbi.

Eventuellt har jag själv gjort mig skyldig till att hjälpa till att öka människors fobier med mitt senaste horoskop för vecka 26; för den klassiska tolkningen på detta är ofta just att det kan bränna till i skallen, att man säger något dumt som man kanske får ångra sedan.

  • Mars är ju som ni vet – krigets planet, som stärker lusten och viljan, och ger oss en riktning och fart i livet.
  • Merkurius å sin sida är ju Gudarnas budbärare som styr alla former av kommunikation, resor inkluderat samt förståelsen mellan människor.

Jag tänker dock.. Att vi nu kan vara väldigt snabba i tanken, snabba att fatta beslut och få undan saker. Passa på att utnyttja flödet som är exakt i dag men håller i sig någon dag efter också.