På Himlavalvet – Vecka 26

Nu Gott Folk! För de allra flesta är detta den sista arbetsveckan och semestern hägrar… Sedan Solen gick in i Kräftan är den svenska sommaren i gång på allvar.. Naturen är så bländande vacker och Sverige är som en blommande äng..

Jag ser njutningsfulla, långa härliga veckor framför mig av vila, gemyt och sommaridyll. Kräftan handlar så mycket om känslor, kärlek och trygghet. Vi vill vara tillsammans, mysa och umgås nu. Venus härliga position i Oxen gör att även den romantiska kärleken har en chans att gro och kanske få fäste i våra hjärtan.

Vi får hoppas att Mars opposition till Pluto inte drar fram de där känslorna som Lars Norén ofta skildrar i sina pjäser.

SOLEN I KRÄFTAN 

När Solen befinner sig in i kraftfulla, känslosamma Kräftan behöver våra själar vila och rehab. Rekreation är viktigt och ingenting vi har råd att inte unna oss. Vi söker nu våra rötter, intresserar oss för våra familjer – nära och kära, våra hem och lantställen. Nu söker vi emotionell trygghet och bekräftelse i våra känslor. Vi behöver näring: alla sorters näring!

Att jorda sig, vistas vid vatten, påta i jorden, äta härlig sommarmat, att umgås med dem vi verkligen älskar exempelvis. Solen i Kräftan

MÅNENS FÄRD 

Månen som nyss blev ny i Kräftans tecken har nu på måndag avancerat in i Lejonets tecken där hon befinner sig fram till på onsdag morgon, när hon istället går in i Jungfrun för en 2,5 dagar lång vistelse där. På fredag går Månen in i Vågens tecken och bildar det första kvarteret den 1/7 kl 02:50. Vi har en tilltagande måne som härifrån blir större och större fram till nästa veckas fullmåne i Stenbocken.

MERKURIUS I KRÄFTAN

Glada, glittriga Merkurius gled in i Kräftan den 24/6 där han kommer att vistas fram till den 6/7. Merkurius har fått upp hastigheten nu och rör sig snabbt framåt. Det är några intressanta dagar vi får för Solen, Månen, Merkurius och Mars är i samma tecken. Här kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar. Merkurius i Kräftan

VENUS I OXEN

Vackra Venus fortsätter denna vecka sitt segertåg igenom Oxen. Hon den vackraste, kärlekens gudinna älskar såklart att vara i Oxens eftersom det här är hennes tecken där hennes energi fungerar obehindrat.  Nu kommer hon att förflytta sig ifrån 20° – 27° i tecknet. Så ni Oxar som är födda i tecknets sista dekan – passa på att njuta och ta för er av härligheterna! Detta gäller förstås också ni som är födda i slutet av Skorpionen, Lejonet och Vattumannen. Venus i Oxen

MARS I KRÄFTAN

Den kommande veckan är nödvändigtvis inte så himla lugn och harmonisk som man skulle kunna förvänta sig eftersom Mars kommer att befinna sig mitt emot dramatiska Pluto och samtidigt i kvadratur till Jupiter och tjoff!

Nu har vi vårt T-kors aktiverat igen!! Globalt är det svårt att förutsäga vilken påverkan detta har men det kan påverka de stora skeendena politiskt.

Under veckan är Mars 14°- 18° i Kräftan. Den här positionen driver på och får oss att stressa på, göra klart och avsluta. Roligt med transiten är att beslut fattas snabbt, att man blir lite mer ettrig och ”på” än annars. För många medför transiten precis den slutförande energi som behövs för att nå sina mål. Efter som Mars inte backar för något kan stackars Kräftan få en och annan konflikt på halsen nu. Knepigt men effektivt! Mars i Kräftan

JUPITER DIREKT I VÅGEN

Jupiter lämnar nu äntligen den 13° i Vågen där han har uppehållit sig länge. Det är skönt när det börjar röra på sig. Jag är så glad för att få berätta detta. Härifrån anmanar jag er alla att sätta era planer och drömmar i verket! Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN

Saturnus befinner sig mitt i det galaktiska centret på känsliga 23°16 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Skytten, Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun kommer att känna av det som sker nu mer än andra – men eftersom Saturnus, Uranus och Norra Noden nu bildar en vacker stortrigon i eld kommer ALLA – hela mänskligheten faktiskt att erbjudas utveckling och strukturer.

WoW! Det här är nog vad planeten behöver för att lösa knutar.. politiskt, andligt och personligt. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

URANUS: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28° 07 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 14°12 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 18° nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON den sårade helaren har hunnit ända fram 28°52 i Fiskarna nu. Kiron jobbar för fullt dra fram alla sår och underlätta läkning hos alla dem som är födda i Fiskarnas sista dekan (eller har någon annan personlig planet här). Förstås gäller detta också alla dem som har sin natala Kiron här i sina födelsehoroskop.

Månens Noder: befinner sig 25° 16 i Lejonet.