Midsommarnatt och Nymåne

Jag vill börja med att önska er alla en underbar midsommar! 💗🦄🌸 Det betyder så mycket för mig att ni finns där ute med era glada tillrop och kommentarer!

Denna trolska, mäktiga, magiska midsommarnatt välsignas med en känslosam, helande nymåne som infaller Kräftans tecken som styrs av Månen själv och det kommande månvarvet färgas av mångudinnans löften.

Tidigt på lördagen den 24/6 kl 04:30 blir månen ny på 2°47 i Kräftans tecken. Det här är årets känslomässigaste nymåne då månen styr Kräftan.

Det är vattnets element som råder och känslomässigare och kärleksfullare än så går det nog inte att komma. Nymånen erbjuder otrolig helandekraft och en enorm potential till förändring.

(Utryckt med astrologiska ord: Månen och Solen möts på exakt samma punkt, Mars befinner sig på Ascendenten, trigon Neptunus, mittemot Pluto och kvadratur Jupiter). Se horoskopet nedan.

Nu väcks kaskader av känslor vi öppnas intuitivt, och känslomässigt. Den som medvetet tonar in, sitter i riutal eller meditation eller på annat sätt jobbar andligen kan verkligen komma långt nu.

Nu fylls våra hjärtan av en sublim, kärleksfull, försonande och accepterande känsla.

Empati och medkänsla för allt som lever, vi ser skönheten i naturen. Detta är perfekta tillfället för drömarbeten, intuition och astrala projektioner. Som alltid är en nymåne en början på en ny cykel. Släpp det gamla – andas in det nya..

Det är löftet en ny början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

  • Kräftan står för det modern. Hur är relationen till din mamma, dina föräldrar och hur är du själv som moder/fader?
  • Nymånen i Kräftan sätter familjen och det sociala arvet i centrum. Var kommer du ifrån, hur var din barndom? Vilken är din familjs historia? Vad har ni för traditioner i er släkt och varför? Det här är en tid då vi färdas igenom minnenas allé. Om du hittar något som skaver, minnen som inte känns bra är det jättebra tid för helande.
  • Att ge näring till andra är omhändertagande Kräftans stora grej i livet – känslomässig eller fysiskt. Det här kan vara bästa tillfället att se om din kost och kanske även fundera på din roll i relationer. Är du en givare eller en tagare i relationer? Har du en bra balans i flödet?
  • Månen styr allt det som tillhör det kvinnliga. Månadsblödningar, graviditet och moderskap kommer i fokus. Det här en perfekt tid för att bli med barn.
  • Kärleksrelationer och familjeband är viktigt nu. Kanske är detta tiden du önskar in en fast partner i ditt liv?

Det är ju brukligt att plocka 7 sorters örter och lägga under kudde för sanndrömmar.

Gör det! Detta är en fantastisk natt för magi! Här kommer mitt tips om hur jag själv gör vid nymånen – men improvisera gärna och gör det som är rätt för dig. Nymåneritual

Som vanligt! Kolla var nymånen faller i era horoskop! Det ber en fingervisning om vilket område av ditt liv som kommer att hamna i fokus det kommande månvarvet.