Horoskop – vecka 25

sjusortersblommor_558453019606ee4e4a05f185
Astrologiska förutsägelser för tiden 19 – 25  juni 2016

Nu står vi åter inför en av de stora årliga transformationerna som påverkar oss alla och det är nästan magiskt att se vilken enorm effekt detta har på hela folket. (Ja, motsvarande händer ju vid Vintersolståndet och julfirandet om exakt 6 månader).

Den 21/6 infaller Sommarsolståndet och samma dag skiftar Solen och Merkurius över ifrån glittriga, glamorösa Tvillingarnas stjärntecken till hemkära Kräftans sfär.

Och som i ett trollslag sätter sig Sveriges befolkning på båtar, bilar, tåg och bussar för att fira midsommaren med sina nära och kära. Nu längtar vi alla efter mysig samvaro, jordgubbar och naturen.

Tidigt på midsommardagens morgon 24/6 har vi intressant nog en alldeles ny måne som infaller i Kräftans tecken. Den här midsommarnatten kommer vi nog inte bara att drömma om vem som är vår tillkommande – den utlovar också en helt ny start.

Väduren

Det är en toppenvecka som ligger framför dig. Som alltid såhär års kommer energin att tvärvända vid sommarsolståndet – för då går härliga Solen in i Kräftans stjärntecken och ditt hemkära 4:e hus. Åh en sådan glädje! Det här är familjen eller de nära och käras tid och du mår bra att återknyta till platser och personer som har betytt mycket för dig igenom livet. Merkurius position antyder att det finns så mycket att tala om. Det positiva flöde som Väduren blivit bortskämd med sedan i höstas är tillbaka i full kraft allt sedan Jupiters bana vände rätt i förra fredagen och du kan åter kan rikta uppmärksamheten mot framtiden och du kan räkna med att allt kommer att gå jättebra. Wow! Nu är det bara köra på Väduren! Veckan bär med sig så mycket roliga förändringar i alla fall och alla av dem är till din fördel!

Oxen

Veckan börjar alldeles underbart med både Månen och Vackra Venus i ditt stjärntecken vilket får dig att må riktigt bra och vara dina känslor nära. Venus blir ju kvar i ytterligare flera veckor så på kärleksfronten har du ditt på det torra. Du är ditt vackraste jag nu och din charm tycks fungera på allt och alla. Njut av att vara den tillbedda! På onsdag har vi den stora dagen med Sommarsolståndet och Merkurius och Solens skifte över till känslosamma, familjära Kräftans tecken och ditt kommunikativa tredje hus där faktiskt redan krigarplaneten Mars väntar. Tjoho.. vad än denna midsommar kommer att innehålla så tycks det inte vara varken tystnad eller tristess. Nu kommer en tid när dina rötter, ditt hem, din familj och ditt eget välbefinnande måste få ta större plats i ditt liv. Kärlek och goda skratt utlovas under midsommarhelgen som blir härlig.

Tvillingarna

Veckan börjar underbart och vi har två dagar kvar när av Solens vandring igenom den utåtriktade, glittriga tiden i Tvillingarna. Du tycks vara på superbra humör och glittriga Merkurius gör förstås att du drar till det kul människor med glimten i ögat. Om du frågar mig skulle jag absolut rekommendera dig att ta de chanser som livet erbjuder. Den 21/6 infaller Sommarsolståndet och samma dag skiftar både din styrande planet Merkurius och Solen över till Kräftan. Här tar en lugnare tid över för dig och fokus vänds nu mer emot det praktiska i livet. Nymånen på midsommardagens morgon infaller i ditt andra hus och markerar en ny start för dig. Det kan vara att du bör fatta beslut angående ditt arbetsliv och ekonomi under det närmaste månvarvet.

Kräftan

Tuffa Mars dundrar igenom horoskopet och det kanske inte är alldeles helt harmoniskt eller stressfritt runt dig nu. Som alltid har du höga krav på dig själv och Mars närvaro kan öka den stressen ytterligare. Hm..  Tänk på att vi andra är så glada bara för att vara i din närhet Kräftan. Du behöver inte högprestera. Den 21/6 infaller Sommarsolståndet, när också Solen går in i Kräftans tecken. I år är det till och med så att även Merkurius hänger med över. Härligt! Det kommer att ge många goda samtal och skratt. Detta är vad jag anser vara det mest magiska tillfället på hela året. Det sägs att ”hinnan” mellan världarna är extra tunn denna natt och den som vill komma långt andlig bör passa på. Det är verkligen din midsommarhelg i år. Tidigt på midsommardagens morgon infaller nymånen i ditt första hus. Det är så löftesrikt!

Lejonet

Under måndag och tisdag är Solen kvar i Tvillingarna men på onsdag är förvandlingen total. Sommarsolståndet markerar Solens ingång i Kräftans tecken och snart kommer inte mindre än 4 planeteter att befinna sig i ditt andliga, drömska 12:e hus. Se fram emot din en riktigt fin midsommarhelg – men minns att din energinivå inte är på topp. Det här är den tid på året när du faktiskt inte ska göra så mycket annat än att ta igen dig, meditera, mysa eller hitta det sätt som får dig att relaxa och känna att du har det bra. Midsommarnatten är som gjord för klardrömmar och andligt arbete – själv eller tillsamman med andra. Denna natt blir Månen ny just i det 12:e huset.

Jungfrun

Du kan se fram emot en jättehärlig vecka när Solen och din styrande planet Merkurius möts och löper sida vid sida under några dagar. Det där ökar flödet och kommunikationen i ditt liv och är till god hjälp vid såväl resor, förhandlingar som härliga möten med människor. Solen skiftar över till Kräftan den 21:a men flödet fortsätter även på Kräftsidan. Om du tillhör dem som vill pröva dina vingar och rikta din energi utåt så erbjuder den här midsommaren alla möjligheter. Massor med mingel, möten och människor runt dig. Och helgen.. den lär bli som en midsommardröm. Månen blir ny i ditt utåtriktade 11:e hus där intressanta möten och kontakter äger rum.

Vågen

Åh en så underbar tid som väntar dig. Under måndag och tisdag befinner sig Solen fortfarande i socialt utgående och glittriga Tvillingarna. Sommarsolståndet och växlingen över till Kräftans tecken placerar ditt 10:e hus i fokus. Det kopplas till vanligen till karriären, men också till fadern. Inom astrologin jobbar man ständigt med polaritet och opposition. Så inget kan äga rum i Kräftan utan att det samtidigt påverkar Stenbocken och i ditt fall det 4:e huset som står för din grund i livet så ditt hem, släktingar och familj, traditioner blir viktigt.  Det är en känslomässigt varmare tid med mysigt umgänge, avslappning och glädje. Du hittar tillbaka till essensen av dig och förstår vad du behöver nu. Midsommarnatten innehåller en nymåne i Kräftan och där finns även Merkurius och Mars nu. Extra roligt är att fyra planeterna bildar en kvadratur nu till lyckans planet Jupiter. Det är triggar reslusten, behovet av omväxling, stimuli och nya äventyr.

Skorpionen

Under måndag-tisdag är Solen kvar i Tvillingarnas tecken men redan på onsdag kommer den stora transformationen – Sommarsolståndet och Solens entré i Kräftans sfär där redan din klassiska styrande planet Mars väntar så det innebär att det känslomässigt kanske inte blir alltigenom lugnt den här midsommarhelgen. Det är passion, äventyrslust, roliga stunder som väntar. Vackra Venus sänder sina förlåtande kärleksstrålar emot dig också så det kan vara både andlig, vänskaplig och köttslig kärlek på gång. På midsommarnatten blir Månen ny i ditt 9:e hus. (Det hus som driver oss till att utvecklas, studera, resa och kanske sätta oss in i andliga och filosofiska frågor). Om du tillhör dem som är intresserad av att ta planeternas påverkan till hjälp i ditt andliga arbete är natten till onsdag och natten till midsommardagen ytterst intressanta. Det är årets ljusaste natt (och just då, i detta mytomspunna ögonblick, sägs att hinnorna mellan den andliga världen och vår dimension är väldigt tunn).

Skytten

Eldiga du har mått bra av Solens närvaro i Tvillingarna som gjort ditt liv intressant och händelserikt. På onsdag sker den årliga förvandlingen  när Sommarsolståndet och Solens entré i Kräftan äger rum i tät följd. Då träder Solen och Merkurius också ditt känsliga 8:e hus som, precis som Kräftan, kopplas till vattenelementet och dina allra djupaste känslor. Det är inte för intet som det 8:e huset kallas för hemligheternas kammare för där kan minnen och känslor som du kanske inte ens själv till fullo förstår eller är medveten om dväljas. Natten emot midsommardagen blir Månen ny igen och det är en tid av stark känslomässig utveckling. För vissa lyckliga leder detta till att relationer fördjupas och många finner passionen och glöden i sina relationer. Heta Mars är redan där i Kräfta och väntar – det ger en eldig kvalitet till horoskopet så det ser ut som midsommarhelgen går i kärlekens tecken för dig. 

Stenbocken

Senaste månaden har Solen vandrat igenom ditt flitiga 6:e hus som gör att detta med ditt dagliga arbete, slutspurt inför sommaren mm har tagit upp lite väl mycket tid i ifrån dig. Du är ett föredöme Stenis – men på onsdag gäller det att du bromsar in och swishar över till relax mode. Där inträder Sommarsolståndet och Kräftans stjärntecken tar vid. Det ger en gudomlig, mjuk och omhändertagande energi vid och du känner att allt faller på plats. Nu är det kärleken, familjen och traditioner som gäller för dig. Det är fullt ös i ditt relationshus så låt den här midsommarhelgen gå i kärlekens förtecken. Sexiga Mars och kommunikativa Merkurius är även dom strategiskt placerade i kärlekshuset! Vi har en alldeles ny måne som infaller natten till Midsommardagen och det ser ut som att trötta relationer får all upptänklig hjälp att universum att tända till och hitta gnista igen.

Vattumannen

Du brukar inte räknas till skaran av nostalgiska och det där med traditioner kanske du som Vattuman inte är så djupt intresserad av som de andra stjärntecken. Men, nu är det sommar även för dig och jag hoppas att du kan släppa greppet om alla dina måsten och jobbet och låta Midsommaren, vilan och jordgubbarna ta över ditt liv. Vi andra kan ha tyckt att det varit lite väl mycket arbete för din del och längtar efter ditt underbara sällskap, dina roliga kommentarer och sjuka humor. Vi vill se dig slappna av, skratta och göra bara precis det som faller dig in och ger glädje.

Men, dessvärre är det så att det inte tycks vara färdigt ännu med jobb, och jobb. Den här helgen – på natten emot midsommardagen infaller en nymåne i ditt arbetsamma 6:e hus (som handlar om dagliga vanor, hälsa och arbete). Horoskopet indikerar att det är dags att iföra lite nya dagliga rutiner! Mitt förslag är mera träning, nyttig kost och mängder av roliga upptåg.

Fiskarna

Det är en supervecka du har framför dig Fiskarna där energin går från superbra till ännu bättre. Från och med onsdag  är det känslosamma vattnets element som styr händelseförloppet. Då går Solen och Merkurius in i Kräftans sfär där även Mars redan väntar. Härligt! Det betyder massor med action, prat och härliga eldiga impulser. Natten emot midsommardagen infaller nymånen i ditt kreativa 5:e hus. Wow! Det huset handlar förutom skapandet även om glädje, barn, lek, sex och kärlek. Det är så härligt när eld och vatten förenas och för kärlekslivet är det en underbar tid du går till mötes. Ditt mjuka romantiska hjärta kommer att ledsaga dig rätt nu. Följ din magkänsla i relationer. Vad som än händer – minns att kärleken är störst och den övervinner allt. Solen blir kvar här i en hel månad så detta är bara försmaken på vad sommaren kommer att ge dig Fiskarna.

  1. Det där himla T-korset gör mig så trött och utarbetad! Det återkommer hela tiden, hur länge behöver jag stå ut?!/ Hälsningar en trött och lite less Kräfta.

    1. Ja, T-korset finns där och kommer att aktiveras i princip hela tiden Solen är i Kräftan. Men.. jag hoppas att du kan få vila ut och mysa i alla fall. Kram från Margareta

  2. I skorpionens horoskop står om natten till torsdag/midsommardagen
    Att den blir mer andlig, men är det båda nätter eller natten till vilken dag? Tack för fina horoskop!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..