Rapport från Norge…

Jan Erik Wiklund, Katharina Westblikk, Lea & Aleksandar Imsiragic, Sol With Jonassen

Jag sitter här på Gardemoens flygplats och skriver samtidigt som jag tampas med en blomkålssoppa som jag försent insåg vara fel val. Men vad gör väl det när jag helt solokvist fått vara ute på äventyr i vida världen.

Är så fylld av nya intryck och kunskaper att det är lite svindlande. Den här Uranustransiten (Uranus går över min Sol nu) gör nuet till den mest intressanta tiden i mitt liv.

Jag är på väg hem nu ifrån norska Polariskonferensen och har träffat hur många underbara och spännande personer som helst! Wow.. Mitt huvud sprakar av intryck och jag vill verkligen lära mig allt!

Oväntat och extra kul var gårdagens middag när vårt gäng mötte upp med norska astrologiskolan Herkules på restaurang. Sådana intressanta diskussioner och roliga möten! Jag ser fram emot den dagen när vi kan anordna en OPA-konferens här i Sverige. 😀 Då lovar jag att jag ska hålla tal. Ja, offentliga framträdanden är ju inte riktigt min grej – men vi är här för att utvecklas gott folk och möta våra rädslor.. Jag har fått höra hur man ska bli av med dem i helgen.

Det underbara med astrologi – är att precis när man tror att man är proffs och kan allt så öppnas en ny dörr – med nya kunskaper, nya vägar att gå – det tar aldrig slut – man blir liksom aldrig färdig. (Om någon tror att de är färdiga i sin roll som astrolog ska man nog börja bli orolig).

Den här helgen hände det verkligen massor för mig och naturligtvis alla andra entusiastiska deltagare också.

Förutom den vanliga klassiska astrologin gick Polariskonferensen in på de verkliga djupen. Horoskopet, tidigare liv, detta liv och helande i alla dess former var den röda tråden i programmet.

Lea och Sol

Vi gjorde intressanta meditationer och övningar för att öppna oss för flödet – Soul-Flow som är ett av Sol With Jonassens många verktyg. Hon jobbar alltså som evolutionär astrolog och ger inte bara ”readings” utan guidar även klienten vidare till helande genom olika kroppsterapier, yoga och meditationsformer.

Laura Nalbandian

Vi närmade oss temat trauma, hur man hittar det i horoskopet och  vad man kan göra för att lösa problematiken. Amerikanska Laura Nalbandian (superskicklig evolutionär astrolog tillhör världens absoluta elit) höll så intressanta föredrag att jag nästan tappade andan. Det är för övrigt hon som håller i NORWAC – The Northwest Astrological Conference som av ”alla” anses vara de mest uppskattade och roligaste astrologikonferenserna i världen.

Paret Lea och Aleks Ismiragic från Belgrad har gått steget längre än de flesta och utvecklat ett helt healingsystem: Astrohealing.

Aleksandar Ismiragic

Aleks är toppastrolog och vicepresident i ISAR (International Society for Astrological Research). Lea är läkare men har hoppat av den klassiska medicinen och valt att utveckla healingarbetet och vara astrolog på heltid.

Båda är väldigt vetenskapliga och pålästa och det är så roligt att personer av den kalibern kommer hit upp och utmanar det mossiga etablissemanget. Här i vår höga nord är det  ju inte helt ovanligt att människor inte kan ta till sig alternativmedicin utan sätter ära i att vara skeptiska och är till och med stolta över att leva med skygglapparna på.

I arbetet med AstroHealingen tar de astrologin ett steg högre. De tolkar inte bara horoskopet och förkunnar vad det kan vara för aspekter i födelsehoroskopet, i transiten eller i progressionen som påverkar klienten, som en dom.

De har också skapat verktygen som hjälper till att lösa problem och knutar i själen. Det kan röra sig om nya trauman och saker som tillhör det här livet men det går även att lösa karmiska problem som kan ha följt en person i livstid efter livstid. Wow!!

Jag blev så himla tänd på den här idén att jag nu sitter med en jättetung väska – fylld av intressanta böcker samt Aleks supercoola djurkortlek som jag inte riktigt förstår mig på. 

(Jag vet ju vad kraftdjur är ifrån shamanismen – men dessa supervackra djurkort 100 st är kopplade till horoskopet, planeterna och särskilda aspekter! Det är så förbluffande och smart att jag kommer att behöva tid för att greppa det här med djuren.

Lättare att ta till sig var Dr Leas essenser. Jag har varit inne på den här idén själv ett bra tag men har inte riktigt förstått hur jag kopplar samman Dr Bach’s blomsterdroppar med planeterna. (Hörde ett föredrag om det i USA i februari men det var inte alls lika avancerat som AstroHealingen).

Lea och  Aleks har utvecklat det här systemet tillsammans och de använder olika sorters essenser i sitt healingarbete. Genom att ta en kur med en essens kan man lösa upp orsaken till exempelvis Saturnus/Venus aspekter som är vanligen förknippas med dålig självkänsla eller vad än klienten har problem med.

Ja, de allra flesta är väl bekanta med Dr Bach flower remedies? De använder dem, men också andra blomsteressanser från Australien, Afrika, Alaska och andra platser. I Alaskaserien ingår även en essens som har Norrskenets energi. Det finns essenser från stenar och även vissa som vibrerar direkt med planeterna.

Jag är helt tagen av allt detta! Har föresten redan bestämt mig för att jag ska gå Leas kurs som börjar i september. Ja, ni kommer att få höra mer om detta.