Venus i Oxen

Den 6/6 lämnar kärlekens och skönhetens gudinna Väduren tecken för att träda in i Oxens sfär där hon är styrande planet och där blir hon kvar till 5/7.

Åh.. vad Oxen har väntat och längtat att kärleksgudinnan, Lilla Lyckan ska komma hem och förtrolla, förföra och göra livet sådär härligt magiskt igen. Ja, i hela 5 månader stampade Venus runt i Väduren.

Oxens tecken är alltså Venus hemmaplan vilket gör att energin kommer till sin rätt och blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften hos er Oxar och ni kan få uppleva en tid när såväl livet generellt som kärlekslyckan ler emot er. Pengar är en annan sak som Venus har tumme med så det är en bra tid för Oxen att ordna sina finanser.

Venus styr också de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften osv har oerhörd betydelse nu. Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Hon är gudinnan och hon kräver att få sina önskningar uppfyllda och vad hon vill är att omge sig med lyx, njutning, vackra ting, god mat, kärlek och alla upptänkliga sinnliga nöjen.

Skuggsidan av denna position kan vara frosseri, njutningslystnad, shopaholicbeteende, dominans, kontrollbehov, svartsjuka, habegär.


Nyfiken på horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.