På Himlavalvet vecka 21

Avser tiden 22/5 – 28/5 – 2017

Det är alltid intressant att vara med om skifte som nu i söndags när Solen gled in i Tvillingarna. Tjo, nu är det en lättare energi som tar vid och vi blir lite mer sociala och söker oss utåt. Nu kommer vårflirtar, sociala möten, promenader, picknicar och ett lättsamt umgänge igång och vi vågar flytta oss utomhus igen.

Vi har en avtagande måne och vi befinner oss i mörkermånens fas. Dvs att det inte finns något månsken alls fram till på torsdag kväll när ljuset än en gång övervinner mörkret och månen blir ny och återföds i Tvillingarnas tecken den kl 21:45 den 25/5 – 2017.

Nymånen pekar ut vilka områden i vårt liv som vi ska rikta uppmärksamheten emot och astrologin i sin helhet vilka planetinfluenser som påverkar oss och hur vi kan använda dem.

Varje nymåne är början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start, en ny fräsch början. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång.

Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

SOLEN I TVILLINGARNA

I utåtriktade, sociala, smarta glittriga Tvillingarnas tecken minglar man på. Viljan till att snacka med allt och alla är på topp och vi jobbar enligt devisen ”The More – The Merrier”. Sällskapliga, intellektuella och omättligt nyfikna det är vad vi blir nu. Detta är ju också avslutningarna och sommarfesternas tid och naturen är som allra vackrast.

I detta rörliga lufttecken och ska man klaga kan energin i värsta fall ses som överrörlig. Det blir för kul helt enkelt. Fest, glam, flirtande och massor av snabba möten och snabba tankar är vad Tvillingarna står för.

MÅNENS FÄRD

Det är som sagt mörkermåne på gång så det är inget månljus som lyser uppvår natthimmel. Det här är tiden när man brukar säga att vi ska vända oss inåt och släppa taget om det känslomässiga bagage vi inte behöver ha med oss in i nästa måncykel. På måndag-tisdag rör sig månen igenom Väduren. Under tisdagseftermiddag smyger hon över i Oxen och stannar till på tidigt på torsdagen då månen blir ny kl 21:45 den 25/5 – 2017 på 4° i Tvillingarnas  tecken. På söndag befinner sig månen i Kräftans sfär.

MERKURIUS I VÄDUREN & OXEN

Merkurius rör sig nu från 6°26 – 14°42 Oxen nu. Han är nu helt ute ur skuggan som bildades vid retrograden och äntligen fungerar han optimalt igen. I Oxen är all tankeverksamhet förankrad i verkligheten. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft. Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Merkurius i Oxen

VENUS I VÄDUREN

Nu i slutet av maj får vi uppleva Venus när hon går direkt är återfödd ochutan några band alls kvar från retrograden. Denna vecka rör gudinnan sig från 16°15 – 21°47 Väduren och vi kan inte annat göra än gratulera Vädurarna till en underbar tid. Venus trivs inte så bra i Väduren (men Vädurarna har desto roligare i hennes närvaro). När hon träder in i Oxen i juni månad kommer lyckan att vara komplett för henne för då är hon inne i sitt eget tecken.  Venus i Väduren

MARS I TVILLINGARNA

Mars dundrar vidare röra sig nu från 21°08 – 25°19 Tvillingarna. Nu blir det full rulle och ni som är födda i rörliga tecken kan känna av hur tempot i skeendena vevar igång. Det är mycket gynnsam, rolig luftkänsla med i bilden nu så ut och sätt igång era liv! Det skapas en fartfylld, social och pigg energi som alla kommer att kunna känna av. Mars i Tvillingarna

JUPITER RETROGRAD I VÅGEN

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre.

Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Retrograda Jupiter är nu 13° 43 – 13°26 i Vågen och backar till 9/6. Jupiter i Vågen

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN
Saturnus befinner sig mitt i det galaktiska centret på känsliga 25°47 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Skytten, Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun kommer att känna av det som sker nu mer än andra – men eftersom Saturnus, Uranus och Norra Noden nu bildar en vacker stortrigon i eld kommer ALLA – hela mänskligheten faktiskt att erbjudas utveckling och strukturer. WoW! Det här är nog vad planeten behöver för att lösa knutar.. politiskt, andligt och personligt. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

URANUS Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 26°33 – 26°51  i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 14°06 – 14°10 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 19°09 – 19°04 nu. Under de kommande fem månaderna jobbar Underjordens Härskare i det fördolda och han kommer att backa till 16° innan han vänder direkt igen.

Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON den sårade helaren har hunnit ända fram 28°22 i Fiskarna nu. Kiron jobbar för fullt dra fram alla sår och underlätta läkning hos alla dem som är födda i Fiskarnas sista dekan (eller har någon annan personlig planet här). Förstås gäller detta också alla dem som har sin natala Kiron här i sina födelsehoroskop.

Månens Noder: befinner sig 27°42 i Lejonet. Den 9/5 skiftade Norra Noden tecken och gick in i Lejonets tecken!