Merkurius i Oxen

Idag 16/5  har den kosmiska kommunikatören Merkurius gått in i Oxens sfär igen för att slutföra den process som han startade för sex veckor sedan. Sedan dess har det inte varit någon ordning alls. Merkurius har backat in i Väduren och vänt passerat över Uranus vid tre tillfällen, befunnit sig i ”ömsesidigt mottagande” med Mars. Oj, oj.. men nu är det bara några dagar kvar till dess det Merkurius är tillbaka till den punkt där han påbörjade retrograden den 20/4.

I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att dra sina valser och snedda i hörnorna.

Kvicksilver är hans metall, hal, snabb och omöjlig att få tag kännetecknar vår lilla, pigga kommunikationsplanet. Han är gudarnas budbärare som alltid vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor.

I Oxen är all tankeverksamhet förankrad i verkligheten. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft.

Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Det där med business är det många Oxar som gillar och är väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld.

Men… det finns en helt annan typ av Merkurius Oxe också – de sinnliga i vars horoskop Venus är stark. De kommunicerar genom sina sinnen och är duktiga skådespelare, musiker, dansare osv. De har ofta jättefina sångröster och många av värdens mest kända sångare är födda i Oxen. Ja, ni kanske minns att jag skrivit tidigare om att hals och stämband är förbundet med Oxen.

  1. Vet inte om min förra kommentar kom med. Så jag prövar igen!

    Jag har min venus i lejonet( i 10:de huset) och undrar därför vad det innebär att norra noden nu gått in i lejonet? Annars är jag en jungfru, vågascendent, med min norra nod i oxen (och den södra i skorpionen).

    Tack för en fin blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..