På Himlavalvet – Vecka 17

Avser tiden den 24 – 30 april, 2017

Nu kan vi se fram emot en förvisso lite knasig vecka (Merkurius Retrograd) men ändå en tid när saker och ting som varit tärande faktiskt lättar. Med det menar jag framförallt att kvadraturen mellan Venus och Saturnus släpper när Venus hoppar in i Väduren igen.

En annan superbra grej som skänker nytt hopp är nymånen i Oxens tecken den 26/4. Det om något är en signal på att våren är här på allvar.

SOLEN I OXEN         

När Solen rör sig igenom vackra Oxens tecken kommer vi att se hur naturens skönhet vaknar till liv. Venus är ju styrare av tecknet och det kan ingen missa. Oavsett vädret är våren här och det är en njutbar, sensuell och jordnära stämning. Oxens energi är ytterst målinriktad och envis. Oxen är sensuell och mysig. Musik, dans, kulturintresse och livets goda är också Oxen.

MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med 2,5 dygn i med månen i Vädurens tecken. Vi befinner oss i mörkermånens tid och det är bra om vi kan undvika stress, släpper det gamla och tar det lite lugnare. Månen blir ny den 26/4 kl 14:16 på 6°27 i Oxens tecken. Läs inlägget om det som snart publiceras. Stor och lycklig händelse för Oxen. Månen skiftar till Tvillingarna den 28/4 och veckan avslutats med att månen under söndagen träder in i Kräftans sfär. Nymånen i Oxen

MERKURIUS RETROGRAD I VÄDUREN

Den 20:e skuttade Merkurius över till Vädurens tecken som han lämnade för ett tag sedan. När Merkurius är RE-trograd får vi RE-petera allt vi precis redan varit med om – men denna gång på ett lite mer förvirrat sätt än första gången. Om ni kollar på bilden här så ser man att Merkurius kommer att backa fram till den 3/5 och då när han vänder Direkt och går framåt igen sker detta på 24° i Väduren.

Vi bör avstå ifrån att fatta förhastade beslut och läsa det finstilta extra noga.  Väduren är ju ett eldigt, hetsigt, positivt stjärntecken som är drivet och snabbt vill framåt. Men när Merkurius (hjärnan) är på väg åt ett annat håll än du själv kan det sluta illa.

Galenskaperna som sker med Merkurius retrograd är oftast inte beroende på faktorer som du kan påverka. Merkurius retro innebär förvirring och knas i kommunikationen och inte sällan är det telefoner eller annan teknik som fallerar.

VENUS I FISKARNA/VÄDUREN

Venus är 28° i Fiskarna nu och har påbörjat avfärden ur Fiskarna och krånglar sig nu ut ur den ganska tunga kvadraturen till Saturnus och även bort från Gudinna i Kirons helande famn. Vi får hoppas att hon nu är vederkvickt och bär med sig sin magiska strålglans när hon den 28/4 tar hon klivet över till Väduren igen!  Gudinnan kommer att befinna sig i Väduren ända fram till i början av juni och förtrolla, förföra och skänka välgång. Venus i Väduren

MARS I TVILLINGARNA

Mars har nu hunnit ta fart och kommer under veckan att röra sig från 1° – 6° i Tvillingarna. Nu blir det full rulle och ni som är födda i rörliga tecken kan känna av hur tempot i skeendena vevar igång. Det skapas en fartfylld, social och pigg enerig som alla kommer att kunna känna av. Mars i Tvillingarna

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre.

Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Retrograda Jupiter är nu 16° 01  till 15° 29 i Vågen och backar till 9/6. Jupiter i Vågen

SATURNUS RETOGRAD I SKYTTEN
Saturnus har nyligen hamnat i hetluften och får massor av uppmärksamhet i horoskopet. Han är mitt i det galaktiska centret på känsliga 27° 32 i Skytten och dessutom retrograd. Den starka spänning som kvadraturen till Venus inneburit lättar när Venus byter tecken i veckan. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun – Ni kommer alla att känna att Tidens Gud räcker håller fram klockan och visar att det är dags att fatta nya viktiga beslut, ta nya kliv i livet och att växa som människor.  Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 25° 24 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

Han har nu separerats från Solen och är för närvarande inte längre sammankopplad med varken Jupiter eller Pluto.

Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 13°41 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 19°22 nu.

Under de kommande fem månaderna jobbar Underjordens Härskare i det fördolda och han kommer att backa till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

Kiron: – den sårade helaren slår om till 27° i Fiskarna innan veckan är över. Kiron jobbar för fullt dra fram alla sår och underlätta läkning hos alla dem som är födda i Fiskarnas sista dekan (eller har någon annan personlig planet här). Förstås gäller detta också alla dem som har sin natala Kiron här i sina födelsehoroskop.

Månens Noder: befinner sig 01°29 i – 00°34  Jungfrun/ Fiskarna. 9/5 skiftar noderna över till Lejonets tecken.