Pluto retrograd

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Nu sällar sig även Pluto till skaran av retrograda planeter och under de kommande fem månaderna jobbar Underjordens Härskare i det fördolda.

Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

Skillnaden mellan de två olika lägena är att när Pluto är direkt jobbar han med det stora yttre skeendena. I den retrograda rörelsen vänds energin inåt och når in i själens innersta gömmor och i våra psyken – både hos den enskilde individen men i synnerhet påverkar detta de stora massorna. Pluto retrograden har en tendens att intensifiera och kanske till och med koncentrera den Plutoniska energin.

Pluto skapar underströmmar som påverkar på alla nivåer – psykologiskt, politiskt, rör makthavare, banker och finans. Negativt står Pluto för manipulation, maktmissbruk, mörka krafter som opererar i det kollektiva undermedvetna.

Pluto representerar de processer som leder till total förändring. Det är död och återfödelse, transformation och evolution som gäller. Så vare sig vi vill eller ej leder han oss till förändring.