Venus i underjorden

Kärleken och skönhetens gudinna har varit synlig på natthimlen som Aftonstjärnan sedan årsskiftet. Med sitt vackra, starka, vita sken är hon utan jämförelse den vackraste planeten på himlavalvet. Nära invid henne kunde man se hennes älskade, Mars som en orange/röd punkt. Denna gång hann dessvärre Venus inte ifatt honom förrän hon nådde sin maximala elongation (ha, ha.. ja det betyder kort och gott: så långt som Venus kan gå, hon kan max befinna sig 47,5 grader ifrån Solen innan hon dras tillbaka).

5 mars tvingades Venus på 13° Väduren att vända tillbaka, denna gång utan kärleksmötet med Mars, och i skrivande stund backar hon ännu. I ca 40 dagar pågår retrogradtionen.

Kärleksdagen..

25 mars, på 5° i Väduren kommer Venus att ha ett underbart dygn tillsammans med Solen. De möts i en exakt konjunktion under vilken Venus återaktiveras, återprogrammeras och få ny energi av Solen. Mötet med kung Sol är en privat audiens för Venus är nu helt osynlig. Detta är en underbar tid och en betydelsefull hjärtchakra aktivering. Det kan hända härliga och underbara ting nu!

Kanske möter du någon speciell, kanske utvecklas din nuvarande kärleksrelation, det kan också vara så att relationen och känslorna prövas och ni behöver se hur starka era band är.

Det kan var så att hjärtat kräver att ni ska nå varandra på ett djupare plan för att kärleken ska kunna fylla hjärtat och ni känner er förverkligade.

Lägg denna grad 5° Väduren på minnet – för detta är en av spetsarna i Venus femuddiga stjärna och en magisk aktiveringspunkt.

Efter mötet glider de två planeterna isär. Solen fortsätter sin vanliga rutt framåt igenom Väduren och zodiaken och Venus hon är fortfarande retrograd och backar nu in emot Fiskarnas sfär dit hon anländer natten den 3 april. Hon fortsätter att backa fram till den 15 april när hon vänder direkt på 26° Fiskarna. Då är Venus i exakt konjunktion med Kiron och faktiskt också i kvadratur till Saturnus.

29 april är Venus tillbaka i Väduren igen. Den 8 maj passerar Venus återigen över sin stjärnspets på 5° Väduren. 18 maj är Venus tillbaka till den punkt på 13° Väduren där hon började sin retrograda period. Det kallas att Venus är ute ur sin skugga och den retrograda perioden är helt avslutad.

Gudinnan som försvann..

Den 16 mars blev Venus – Aftonstjärnan osynlig för oss människor och är borta ända till dess hon återuppstår som Morgonstjärnan den 2 april.

Venus är mest lysande stjärnan på morgonhimlen från den 15 april till 14 maj. Den 30 april är hon allra vackrast eftersom hon når sin största briljans då.

När Venus är långt borta från Solen så lyser hon starkt. När hon är alltför nära Solen så tar solljuset över och härifrån jorden ser det ut som att Venus är försvunnen.

Gudinnans primetime…

Den 16 mars dras Venus symboliskt ned i underjorden och är osynlig för oss människor ända till dess hon återuppstår som Morgonstjärnan den 4 april.

Ishtar drogs ned i underjorden, besökte dödsriket och fick sedan återvända till livet. Detta är förstås en lång historia om lidande, fruktbarhet och rit som jag inte tänker dra här – men Ishtar är kärlekens gudinna och livet självt och hon är också synonym med planeten Venus. I andra kulturer har hon kallats Inanna, Isis, Afrodite och Venus – men Gudinnan är en!

Det finns många myter förbundna till Venus. En är den bibliska historien som beskriver hur Jesus frestades i öknen under 40 dagar och 40 nätter. De finns människor som kopplar detta samman med Venus ca 40 dygn långa retrograda period.