På Himlavalvet – vecka 12

 Avser tiden den 20/3 – 26/3, 2017

Är ni redo att kliva in i det nya astrologiska året? Måndagen den 20/3 kl 11:29 träder Solen in i Vädurens tecken och vårdagjämningen äger rum i samma sekund. Detta är ett stort ögonblick, en vändpunkt! Noll grader i Väduren är alltets början och för en astrolog är detta också zodiakens början.

Egentligen borde vi alla ställa till en brakfest och hälsa våren välkommen – för så sägs det att man i gamla tider gjorde. Man firade detta som Guden och Gudinnans dag och vårdagjämningen var början på det nya året.  Astrologin är en helig vetenskap som utvecklats ur detta att människor studerat himlavalvet och årshjulet. Förr var det brukligt att astrologen ställde ett horoskop på vårdagjämningen för att se vad stjärnorna utlovade.

25/3 möts Venus med självaste Solen i konjunktion! Detta är starten på en ny 8 årig Venuscykel. Den här energin anses vara så fördelaktig på alla sätt! Den här dagen innebär underbara möjligheter i förståelsen mellan människor, vänskap, kärlek och faktiskt också tur! Eftersom världen är extra välvillig denna dag är det här tillfället associerat med överflöd, bra affärer och tur med pengar.

SOLEN I VÄDUREN         

När Solen befinner sig i det starkt motiverande, eldiga, igångsättande stjärntecknet Väduren blir energin glad, öppen och spontan. Vi vill ut, vi vill framåt och vi vill leva livet och uppleva. Det finns en rastlöshet och ett bristande tålamod med i bilden för så gärna vill Väduren framåt, starta upp projekt, resa, skapa och känner att ingenting kan stoppa oss nu. Heta, eldiga Mars, den röda planeten, är tecknets styrare och han fyller oss med styrka och energi nu.

MÅNENS FÄRD

Exakt vid vårdagjämningspunkten befinner sig månen i konjunktion med Saturnus på 27° Skytten . Kort därpå går månen in i Stenbocken ock vid kl 17 samma dag bildar månen sitt sista kvarter. Härifrån startar processen när månen ljus minskas dag för dag. På torsdag morgon är det dags för Vattumannen , på lördagen träder månen in i Fiskarnas tecken och vi befinner oss i mörkermånens tid ända fram till den 28/3 när månen blir Ny i Väduren.

MERKURIUS I VÄDUREN

Ivriga Merkurius speedar på 12° – 23°, swish bara far han igenom Väduren. Nu dras vår lilla kommunikations planet med i Vädurens snabba kast och växlingar. Han kommer dessutom den 23/3 vara opposition Jupiter och den 25/3 exakt konjunkt Uranus. Åh, det är en riktigt bra tid för nu kan vi vara extra positiva och påhittiga. Merkurius i Väduren

VENUS RETROGRAD I VÄDUREN

För dem som hyllar gudinnan är detta PRIMETIME! Sedan årsskiftet har Vackra Venus har varit synlig som Aftonstjärnan, och hennes ”starqualites” varit tydliga eftersom hon varit den ljusaste och mest synliga stjärnan på himlen.

4/4 vände Venus retrograd och under 40 dagar och nätter är hon lite satt ur spel – för hon är retrograd. Venus berör förutom kärlek och skönhet också våra värderingar, ekonomi och pengar. Nu vänder vi oss inåt och känner efter i hjärtat, vad är kärleken, vem är det, vilka relationer som är viktiga?

Vad vill jag ha i kärlek och hur mycket är jag beredd att satsa? Vad värderar jag högst i livet? Det är bra att kasta ett extra öga på sin ekonomi nu. (Intressant nog för oss svenskar är ju den 21/3 datum för årets deklaration).

Den 21/3 dras Venus ned i underjorden och är osynlig för oss ända till dess hon återuppstår som Morgonstjärnan den 29/3. Mytologiskt förknippas detta med myten om gudinnan Inanna,  Ishtar, Isis, Afrodite och Venus – hur hon som drogs ner i underjorden, besökte dödsriket och återvände. Den 25/3 är en SUPERDAG… med massor av möjligheter för då möts Solen och Venus i en exakt konjunktion.

MARS I OXEN

Den röda krigarplaneten är nu 07° – 12°40 Oxen.  Här i det fasta jordtecknet Oxen anses Mars klassiskt vara i en försvagad position (eng. detriment) där han inte alls kommer till sin rätt – han är nu Krigaren Mars ses som mer passiv här eftersom han är lugnare och mer genomtänkt i sitt agerande – men han är lika minst lika passionerad som alltid  ändå. Bristen på snabbhet kompenseras ändå genom den uthållighet, envishet och outtröttliga styrka som Mars i Oxen har. Han är stabil och kan hålla fast vid sina beslut till dess han får sin vilja igenom. Mars i Oxen

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Retrograda Jupiter är nu 19°40 i Vågen och backar till 9/6.. Man ska inte tänka att allt går dåligt nu bara för att planeten backar. Nu hinner vi integrera det som sker snarare. Väldig vanligt är att saker som det talades stort om när Jupiter var direkt, som kanske inte blev av då, nu ligger till sig och utvecklas i det fördolda.

Så, när Jupiter går direkt och åter passerar över den graden, så återaktiveras det och blir av. Tiden är alltså mogen.  Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN
Nu är den Stränga Fadern, 27°43 i Skyttens tecken. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun – Ni kommer alla att känna att Tidens Gud räcker håller fram klockan och visar att det är dags att fatta nya viktiga beslut, ta nya kliv i livet och att växa som människor.  Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 23°28 i Väduren, öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Om man är lite generös kan man väl säga att Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition. Men sanningen är att de glider isär, allt mer för var dag.

Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 12°39 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 19°39 i Stenbocken. Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

Kiron: – den sårade helaren kommer nu att nå ända bort till 25° 27 i Fiskarna innan veckan är över. Kiron jobbar för fullt dra fram alla sår och underlätta läkning hos alla dem som är födda i Fiskarnas sista dekan (eller har någon annan personlig planet här). Förstås gäller detta också alla dem som har sin natala Kiron här i sina födelsehoroskop.

Månens Noder: befinner sig 3°02 i Jungfrun/ Fiskarna och kommer att trampa på här ett tag till – ända fram till maj 2017 när noderna äntligen skiftar över till Lejonets tecken. Den norra nodens position i födelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering. Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.