Horoskop – Vecka 11

Astrologiska förutsägelser för 13 mars – 19 mars 2017

Väduren

Din styrare Mars, har flyttat ut och lämnat Väduren i stor saknad. I fredags tågade han iväg och klev in i Oxens jordbunda rike där ingenting sker snabbt, tuff och glittrande. Väduren får nu hålla till godo med det som var och längta, för om två år kommer Mars hem igen. Det kommer fortfarande att vara en väldig massa saker som händer i ditt liv Väduren! Nu har du din kreativitet, ditt utseende och ditt kärleksliv att tänka på! Visserligen är Venus retrograd men oavsett så är hon kärlekens och skönhetens gudinna. Hon attraherar till sig både rikedom, kärlek och beundran på samma coola sätt som alltid trots att hon är lite eftertänksam och inkännande när hon går baklänges. Dessutom skuttar glada Merkurius in i Väduren på måndag kväll. Det lutar emot att det blir en rolig och pratig vecka med många tillfällen till skratt.

Oxen

Nu har kaxiga Mars hunnit en bit in i ditt tecken och manifesterar här sin styrka. Envis är du alltid, men nu får du uppbackning även ifrån planeterna.

Mars är oerhört målfokuserad och viljestark här. Du ska snart få se bevis på att tålamod är en dygd och att allt ditt idoga arbete inte varit förgäves. Blockeringen som många av er upplevt har släppt greppet om dig och du blir friare i ditt uttryck och återtar nu din kraft. Underbara nyheter för dig. Att din styrare Venus befinner sig retrograd i ditt 12:e hus är låter lamt, men tack vara att Mars och Venus nu besöker varandras tecken sker ett mycket intressant fenomen som på engelska kallas ”mutual reception” – denna ömsesidighet stärker bägge planeterna och är till förmån för både Väduren och Oxen nu. Vänd dig inåt och fråga din själ vad det är du behöver nu – det är såhär det kan se ut när lyckan infinner sig.

Tvillingarna

Säga vad man vill om den här veckan – långtråkig kommer  den då sannerligen inte att vara.  Din rörliga värld skadades om, på ett härligt sätt i helgen via fullmånen i sitt allierade syskonteken Jungfrun och det fortsätter i den här föränderliga andan hela veckan.  Det är en galen värld där ute och märkliga energier är i rörelse på himlavalvet vilket inte lämnar någon oberörd. Det är förändringens vindar som blåser i dina segel. Nu skiftar din styrare Merkurius in i Väduren och ditt kommunikativa 11:e hus. Kanske kan du nu hitta ny teknologi som tillåter dig att ha ännu roligare på sociala media? 11:e huset handlar just om nätet, eller broadcasting i största allmänhet. Kul! Antingen drar du till dig nya människor eller så får du möjlighet att mingla med nya ansikten på andra platser än där du brukar bo. Eller, så följer du Venus som nu går retrograd (backar) och återknyter kontakten med vänner från förr.

Kräftan 

Det har skett förändringar på stjärnhimlen under de sista dagarna som faktiskt underlättar skeendena.

Vi är ju alla olika och vissa gillar när det händer mycket – men de flesta tycker bäst om lagom. De senaste sex veckorna har Mars varit i Väduren, i ditt karriärshus, och det kan ha varit anmärkningsvärt stressigt. Allt från dålig stämning till riktigt jobbiga händelser kan ha förekommit. Mars är nu i Oxen och det minskar trycket eftersom han får en stabilare miljö. Gårdagens fullmåne i Jungfrun bör ha kommit som ett stort fredsmeddelande som lagt sig över alla upprörda känslor. På måndag skuttar glada Merkurius in i ditt karriärshus och härifrån blir det lite lättare att prata igen och jag förutspår gynnsamma lösningar på problem. För den som längtar efter kärlek syns en fin vibb här. Utvecklingen är fin men kanske går det inte så snabbt. Flirt, prat och trevligt socialt umgänge väntas.

Lejonet

För dig som är född ett fast, eldtecken har den senaste månaden varit lite väl urvattnad (många planeter i Fiskarna) och inte erbjudit den där stora glädjen som man kanske skulle kunna önska sig, men.. Mars nya position i Oxen är utmanande och får snurr på händelserna. Kul! Merkurius gör under måndagskvällen Venus och Uranus sällskap in i ditt äventyrliga 9:onde hus. Nu börjar pigga, glada känslor spira inom dig och det är möjligt att du hittar någonting som är motiverande och kul. Oavsett om det är en resa, en ny lägenhet eller ett projekt.. – du hittar glöden! Nästa vecka blir förstås bilden ännu tydligare än nu. Yrkesmässigt gör du klokt i att titta närmare på vilka möjligheter som erbjuds.  Tiden innehåller chanser till utveckling och lycka så våga prova dina vingar även på obekanta marker, resemål, främlingar eller yrkesvägar.

Jungfrun

Söndagens fullmåne 12/3 bör ha påverkat positivt eftersom den inföll i ditt tecken. Massor av helande, livggivande energi flödade över åt ditt håll ifrån Fiskarna där både Neptunus, Solen och Kiron befinner sig.

Den mjuka, förnyelseenergi spirar fortfarande runt dig och du gör klokt i att haka på flödet. Under tisdagen möts även Solen och Kiron i en exakt konjunktion. Vår helande planet visar oss vad sann medkänsla är. Den hjälper oss att få förståelse livet och dess magi. Vi måste också våga öppna oss för sårbarheten som kommer hand i hand med kärleken.

Det är Fred, kärlek och förståelse som gäller nu mellan människor. Din styrare Merkurius hoppar över till Väduren på måndag och möter där upp med Venus till helgen som blir riktigt härlig och social.

Vågen

Månen som nyss varit full, blivit helad och välsignad, börjar sin vecka i Vågens tecken, vilket förstås är både mysigt och lite känsligt. Du har några dagar när din intuition är knivskarp och du kan komma till insikter.  På måndagskvällen smyger Merkurius in i ditt sjunde (relationshus) där vi redan har en retrograd Venus och en rätt galen Uranus som väntar. Kul!

Jag läser att många astrologer här på nätet är av den uppfattningen att Venus Retrograd är dåligt för kärlekslivet! Jag är inte av den uppfattningen. Däremot är detta en tid när du prövar dina känslor och känner efter om din partner är den rätta. Att Mars och Venus har nu vad som kallas ”Mutual Reception” (ömsesidigt mottagande?). Ja, det heter så när två planeter besöker varandras tecken. Det ger en väldigt bra balans i allt! Lycka till!

Skorpionen

Det är en kreativ kaos som råder runt dig nu och det är i perioder som den här veckan som riktigt bra idéer bollas, saker bestäms och klubbas osv. Ja, det är ditt 5:e och 6:e hus kreativitet och arbete och dagliga vanor som triggas nu. Jag ser skapande och ett nytt hopp som tänds. Mer av den varan får du även se pratglada Merkurius med sin pigga energi också tar klivet över till arbetshuset!

Säga vad man vill om ditt horoskop Scorpio.. Det börjar se lite spännande och sexigt  ut sedan heta Mars skiftade över till Oxen och relationshörnan. För den som oroar sig över att Venus är retrograd kan jag bara meddela att det faktiskt inte gör någon skillnad när det gäller att attrahera nya partners. Problemet kan uppstå när Venus vänder direkt igen och ni, kärlekskranka inser vad ni har gjort!  Ha, ha.. jag skojar lite – men som alltid finns en udd sanning i. Men, Mars och Venus har nu vad som kallas ”Mutual Reception” (ömsesidigt mottagande?). Ja, det heter så när två planeter besöker varandras tecken. Det ger en väldigt bra balans i allt!

Skytten

Vanligen får man ju bara höra en massa elände i samband med Saturnus. Han befinner sig nu på 27° dvs alldeles i slutet av Skytten och han fick vara med på ett hörn i det rörliga T-kors som skapades på himlen i samband med söndagens fullmåne. Hans ger verklighetsnärvaro och balans och hjälper faktiskt dig, spontana människa att utvecklas och hålla en fast linje (utan att falla tillbaka i gammalt beteende). Vi hejjar på dig Skytten! Merkurius skiftar tecken på måndagen och flyttar in i eldiga Väduren och ditt glada femte hus! Det kommer du att gilla och plötsligen vilar en viss partykänsla över horoskopet. Venus/Merkuriusmötet som väntar till helgen är både en hjärtöppnare och ett bra tillfälle att tala ut.

Stenbocken

Hoppas att du är pigg och vederkvickt efter helgen för det är en riktigt kul och innehållsrik vecka du har framför dig. Massor med jobb förstås – som alltid! Men, det är också en ûbersocial tid som väntar och alla vill ha sin bit av dig nu. Av födsel och ohejdad kanske du ändå väljer att prioritera karriär och hem – eftersom de är dina ansvarsområden och du vet inte hur man gör när man inte är plikttrogen.

Men vi som står dig förstås allra närmast? Jobba inte bort oss.. dina vänner som så gärna vill se mer av dig! Glada Merkurius skuttar in i ditt fjärde hus, där redan sensuella kärleksgudinnan Venus väntar. Ja, visst – hon är retrograd – men lika trevlig och snygg ändå – bara lite djupare och mer sentimental. Att Mars är i Oxen ger en lite kaxigare glöd till det hela! Du behöver ut och ha kul!

Vattumannen

Merkurius skiftar nu på måndagskvällen över till Väduren och ditt tredje hus – där redan den Venus huserar i gott sällskap av Uranus. Kul! Det bådar gott för det sociala livet och kontakten med släkt, vänner och bekanta. Venus retrograd gör att vi blickar inåt eller tänker tillbaka och människor blir ofta lite sentimentala och gärna går tillbaka i det förflutna och minnas svunna tider och kärlekar. Och visst, det är jättemysigt att kunna umgås så men det kan också leda till skitsnack – vilket du kära Vattenbärare är allergisk emot. Se till att sätta stopp innan det blir för mycket! Mars bildar en kaxig vinkel nu vilket bör utnyttjas! I kärlek bör du passa på och hålla dig framme, snarare än att passivt vänta att den andra parten ska göra sitt drag. Tro på dig själv, din intuition eller magkänsla utan att gå in i det ständiga intellektuella ifrågasättande du så ofta fastnar i.

Fiskarna

Helgens fullmåne var fylld av helande energier som jag hoppas att du kan integrera och bära med dig in i den nya arbetsveckan. Det här är sista veckan Som solen befinner sig i Fiskarnas tecken och på tisdag möts Solen och Kiron i en exakt konjunktion vilket ger en extra healingboost till er alla. Ni som är födda i Fiskarnas sista dekan hamnar i blickfånget nu. Det kan vara klokt att lägga ut sina krokar för du går emot en väldigt positiv tid som senast är igång i full skala till hösten.

Mot slutet av veckan bildas en kvadratur mellan Saturnus och Solen som faktiskt gör torsdag – fredag till två tuffa dagar att ta sig igenom. Se till att tillbringa helgen med någon du gillar för Venus och Merkurius är superbra för att snacka känslor och få empati och förståelse.