På Himlavalvet – Vecka 8

På Himlavalvet – Vecka 8

Tiden den 20 – 26 februari 2017

Hallo Darlings! Jag har i princip hur mycket som helst att berätta för er för jag befinner mig fortfarande på astrologikonferensens i Baltimore. Under en vecka har det hänt mer än vad det brukar göra på två år i mitt liv. Jag går på föreläsningar ifrån morgon till kväll och är så extremt inspirerad att det är svårt att hålla det inom mig, men sinom tid kommer jag, pö om pö, att berätta allt.

Det här är inte en alldaglig och lugn vecka vi har framför oss. Det är snarare veckan när vi går igenom ett enormt, häftigt, färgsprakande energiskifte, det är eld och vatten som möts.

I Väduren befinner sig Uranus, Mars och Venus. Vårt dramatiska T-kors aktiveras igen rejält genom en extrem, igångsättande nymåne i Fiskarna den 26/2  – som samtidigt också är en solförmörkelse. Men det är ju inte bara det.

Heta Mars är denna dag i exakt konjunktion med Uranus, de två står i opposition till Jupiter och dessutom är alla dessa tre också i kvadratur till Pluto.

Även om T-korset inte är exakt pga att Pluto inte är exakt gradmässigt – kan jag garantera att detta kommer att kännas rejält ändå. Bomber och granater – för nu smäller det. Det är en spektakulär tid, ”the shit hits the fan” skulle mina kollegor här kalla det.

Räknar vi in Kiron och södra noden så kommer vi på söndag när Nymånen + Solförmörkelsen infaller att ha ett rejält stellium med inte mindre 6 viktiga på rad. Merkurius, Noden, Månen, Solen, Neptunus och Kiron i Fiskarna.

Lilith, den svarta månen, Adams första hustru, som fördrevs ur paradiset för att hon inte ville lyda. Med andra ord.. Black Moon Lilith, är alla badass, äventyrliga tjejers egen planet. Jag brukar inte ta upp henne i mina Himlavalvet vilket jag kanske jag borde..  Märker att allt fler människor anser att Lilith är en betydande faktor att räkna med.

Jag har börjat plugga evolutionär astrologi så det kommer att bli lite nya tankar här i bloggen ska ni få se. I tisdags skiftade kaxiga BML in i Skyttens tecken och här kommer hon att slå näven i bordet och säga ett sanningens ord. Här hyllar vi sanningen och frågor runt tro, etik och moral kommer att dras till sin spets.

SOLEN I FISKARNA                         

Solen befinner sig i Fiskarnas vattenrike sedan i lördags. Med Solen i Fiskarna, blir klimatet lite mildare, vi söker det andliga, den villkorslösa kärleken. Det handlar mer om att känna in, att existera tänka och drömma. Neptunus är styrare här.

Man säger att du som är född här har den samlade erfarenheten av alla stjärntecknen inom dig. Därför reagerar du inte lika själviskt och direkt som andra tecken.. tvärt om. Du har förmågan att se saker ur ett större andligt perspektiv än andra. Inkännande, sensitiv, stark, omtänksam kan du känna in andras behov innan de ens är uttalade.

Andlig, intuitiv och fantasifull är andra ord som brukar komma upp direkt när man ska beskriva dig.

MÅNENS FÄRD

Månen bildade sitt sista kvarter i lördags Skytten i lördags. Tisdag – onsdag är hon i Stenbocken och hon är avtagande dvs månskivan blir mindre och mindre. På torsdagkväll går in i mörkermånefasen när allt släcks ner och ingen måne alls finns på himlavalvet.  Fredag och lördag är månen i Vattumannen. Man skulle lätt kunna luras till att tro att detta är rena rama lugnet. Ja, grundregeln är ju att vi ska släppa allt det gamla och förbereda oss för ett nytt månvarv om det inte vore så att energin byggs upp till ett klimax på alla andra håll och kanter i horoskopet. Söndagen 26 februari infaller NYMÅNEN och EKLIPSEN på 8°12 i Fiskarnas tecken ca kl 15:58 enligt mitt dataprogram här.

MERKURIUS I VATTUMANNEN

Merkurius 20° –  01° i Fiskarna. Merkurius befinner sig i luftiga Vattumannen – där det är ”högt i tak” och hans innovationer, smarthet och listiga infall kan tas till vara och kanske även transformeras till någonting ännu större. Det är en superbra tid för inlärning exempelvis. Här kommer debatten att helt enkelt vara lite smartare. Merkurius i Vattumannen

VENUS I VÄDUREN

Vackra Venus har nu hunnit 10° – 12° in i Väduren. Det är en ganska kaxig placering eftersom Gudinnan inte bara kan vifta med ett lillfinger och förvänta sig allt ska serveras henne. Nu tar hon själv initiativ och ser till att det händer grejer runt henne! Härligt! Venus i Väduren

MARS I VÄDUREN

Heta Mars är på topphumör nu och rör sig 17°- 21° in i tecknet i kvadratur till Pluto och kommer fram till söndag befinna sig i exakt konjunktion med Uranus och opposition till Juptier! Oh!! Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet.

Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Mars i Väduren

JUPITER I VÅGEN

Ja, Jupiter i retrograd – vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt. Man hinner integrera allt som händer och sker inom sig. Jupiter kommer backa härifrån, ända fram till den 9/6.

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position. Jupiter i Vågen . Under veckan är Jupiter 22°50 – 22°30 i Vågen i Jupiter opposition Uranus

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 26°10 – 26°35 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 21°59 i Väduren, öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Han är på väg emot framtiden igen!  Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra vilket är underbart.

Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 11°35 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 18°43 i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 23°43 i Fiskarna.

Kiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge spelar smärtan och lidandet en central roll i deras liv.  Fiskarna kanske anser att självuppoffring  är ädelt och ser det som en väl att förkorta karmat.  Kiron däremot är traumatiserad. Han har så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet är oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig.

Månens Noder befinner sig 3°20 i Jungfrun/ Fiskarna och kommer att trampa på här ett tag till – ända fram till maj 2017 när noderna äntligen skiftar över till Lejonets tecken. Den norra nodens position i födelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering. Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.