Horoskop – vecka 6

Jag är mycket ledsen att meddela att astrologen Margareta, som själv har hela tre planeter i Väduren, i går natt hade besök av hetsiga Mars som när den passerade konjunkt min natala Merkurius (min stackars hjärna) fick mig att bete mig ovanligt korkat till och med efter mina egna mått. (Ja, det är det jag skyller på).

Margareta blev för ivrig för sitt eget bästa och lyckades radera hela horoskopet. Därför sitter hon nu måndag kväll i nattes sena timme och skriver för glatta livet och skäms över sin fadäs.

Om vi nu ska ta lärdom av det som skett och göra det till en astrologisk händelse och lära något av Mars-transiternas innebörd så kan det betyda: Mars närvaro är en indikation på aktivitet, att här kommer det att hända grejer på ont och på gott! Om Mars inte får uttrycka sig blir vi  otåliga, frustrerade. Vi blir heta, kärlekskranka, ivriga och påstridiga, bli heta i humöret, impulsiva och dramatiska. Eftersom det är krigets planet så kan det sluta i bråk, till och med våld.

Plötsliga olyckor (till följd av obetänksamhet och slarv ofta) är mycket vanligt.

Väduren

Nu har Venus hunnit en bit in i Väduren och jagar som efter sin älskling Mars. Att dessa två härliga planeter befinner i ditt tecken är helt enkelt underbart! Det händer massor i dig och runt dig och du tar stora kliv med dig själv och din egen yrkesmässiga utveckling. Mars kan göra dig allt ifrån hetsig till ilsken. Lägg band på dina impulser för om Mars löper fritt kan det leda till olyckor och kanske ord sagda i vredesmod som du får ångra. Som tur är balanserar vackra Venus upp det hela och du kan förtrolla din omgivning med din oerhörda charm. Passa på att söka visa upp dig, söka jobb eller liknande.  Entreprenören i dig kommer till sin rätt, kreativiteten och idéerna flödar. Det är nu eller aldrig känns det som – och det är helt rätt Väduren.

Oxen 

Kanske tillhör du dem som känt att saker och ting bara rullar på utan att något händer och visst, det kan vi hålla med om. Men, Solen är nu i fasta Vattumannen, på tisdag skuttar även Merkurius in där och ser till att det blir lite liv i luckan. Kommunikation! Äntligen! Vi har en tilltagande måne på gång och energierna byggs succesivt upp under veckan. Natten mot lördag blir Månen full i Lejonets tecken och dessutom innehåller även årets första förmörkelse. Wow..Nu kommer de fasta tecknen att få en energiboost som heter duga. Lejonet är ju ett zodiakens hjärtettecken. Att tala ur ditt hjärta, kan det vara något? Vad sägs om att kasta jobb och allvarsamma tankar åt sidan för en stund och satsa helhjärtat på lättsinne, flärd och se till att få tillbaka flödet i kärlekslivet?

Tvillingarna 

Veckan börjar lite fint med månen i ditt tecken vilket får dig att känna att du lever.

Din styrande planet Merkurius swishar på tisdag över till luftiga Vattumannen – ett läge som han stortrivs i och kommer väl till sin rätt. Där finns redan Solen som lyser upp ditt nyfikna 9:e hus. Härligt! Nu har du huvudet på skaft och det ser ut som du får en toppenvecka! Sakta men säkert drar det ihop sig till en fet fullmåne i Lejonet natten emot lördag, som dessutom är en förmörkelse. Den sätter fokus på dina 3:e och 9:e hus. Kommunikation och småprat – till högre studier, utbildning och resor. Flitiga du strävar på i ekorrhjulet, jobb och jobb varenda dag. Drömmen nu skulle vara att ta sig en avstickare till en annan stad eller land. Eller kanske ta en kurs, vidareutbilda sig? Ta dig tid att fokusera dina högre mål och försök minnas vilka dina drömmar verkligen är. Du kanske beslutar dig för att det är dags att justera riktningen i karriären, kanske ta dig an ett uppdrag som gör att du kan växa och utmana dig själv?

Kräftan 

I måndags vände Jupiters bana retrograd. Det är en fyra månader lång tid när utvecklingen inte kommer att ha den där rasande snabba takten som den haft sedan i september. Tisdag – torsdag förmiddag smyger sig månen igenom ditt tecken och det här kan vara lite känsliga dagar särskilt som jobbiga Mars samtidigt bildar en kvadratur till allt som är du. Försök i den mån det är möjligt att inte ta illa vid dig om någon säger något taskigt eller är för pushig eller drivande för din smak. Det är också ett superbra tillfälle att öva sig i att sätta gränser till andra på ett bra sätt utan att själv behöva känna skuld. Vi har en härlig fullmåne som infaller på natten till lördag och du intuitiva månstyrda varelse är förstås extra påverkad.

Fullmånen i Lejonet på onsdag boostar ditt ego och hjälper dig att se klart. Det handlar om att känna in sitt hjärta, vad din sanning är, vem du själv är och finna kärleken till det egna jaget. När du finner kärleken till dig själv kommer alla relationer runt dig att flöda.

Lejonet 

Det är en del smått och gott som sker på himlavalvet nu som ändrar förutsättningarna. Under måndagen vände Jupiters bana till den sedvanliga retrograden. Tiden när vår underbara Mirakelgörare låter oss människor pusta ut lite och låta livet sjunka in. På tisdag sällar sig glada pigga Merkurius till Solen som härligt nog befinner sig i ditt 7:e hus – relationer och kärlek. Som om inte det vore nog har du dessutom en sudd med härliga planeter i Väduren – Mars, Venus och Uranus som sammantaget gör dig nyfiken, oemotståndlig och äventyrlig. Det är eldens element som råder, en härlig stortrigon formas på himlavalvet under veckan. På torsdag glider Månen in i ditt tecken och där skeendena, känslorna och vibbarna blir allt större ju närmare 11/2 kl 01:33 vi kommer. Det är är årets höjdpunkt och din egen fullmåne Lejonet och den har årets första förmörkelse med sig. Wow! Detta innebär att massor av ny energi pumpas in, att saker lossnar för dig och att du efter några dagars eventuell instabilitet kommer att uppleva en nytt flöde och riktning. Underbart! Det är du som är huvudpersonen i detta skeende. Öppna ditt hjärta – ta för dig av livet. Njut!

Jungfrun 

Det är en riktigt kul arbetsvecka du har framför dig Jungfrun. Din styrare glider på tisdagen in i Vattumannens tecken där redan Solen befinner sig. De båda lyser upp ditt sjätte hus för arbete, dagliga vanor och hälsa. Mycket handlar om jobb och jobb förstås – men med dessa planeters närvaro kan det verkligen lossna för dig.

En annan intressant faktor är att Mars och Venus vandrar sida vid sida i ditt passionerade 8:e hus – hemligheternas kammare. Det här bådar gott för kärlekslivet och det här kan vara en tid när du och din partner kommer varandra nära. Under natten till lördag infaller en superintressant fullmåne i Lejonet som landar i ditt imaginära tolfte hus. Meditera! Du kan komma i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. Andligt arbete, klarsyn och drömarbete främjas.

Vågen 

Under måndagen vände expansiva Jupiters bana som sedan i september månad är din följeslagare och lyckliga stjärna. Utvecklingen bromsas in och rullar inte på i samma rasande takt som vi har blivit vana. Det här är ingenting dåligt alls utan en fas när saker och ting mognar för att kunna integreras. Det är processer. Men det är inte så att du blir utan kärlek, lycka och välgång Vågen. Din styrande planet Venus – Lilla Lyckan även kallad står och flirtar med dig. Vid sin sida har hon heta Mars. De bådas närvaro garanterar att du håller dig på topp. Den heta, eldiga flamma som fullmånen i Lejonet tänder natten till lördag vrider upp värmen även i ditt horoskop och får dig att gå lite längre och tänka lite utanför boxen. Bra initiativ Vågen! Låt dig fyllas av fullmånens kraft ta tillbaka makten och den styrande rollen!

Skorpionen 

Det är en härlig vecka du har framför dig, Mars, Venus och Uranus rumsterar i ditt arbetshus och alla har de en önskan och ett budskap till dig. Uranus kommer med nya tankar och vill att du ska vill att du ska utvecklas i ditt yrkesliv, Mars manar på dig och önskar att du ska göra det omgående – helst igår. Men underbara Venus önskar att du inte ska stressa utan känna in flödet, ta det lugnt och lita till att saker och ting sker som det är tänkt ändå.

Hon skänker skönhet och välstånd och önskar att ditt liv är helt underbart. Mitt emot i ditt drömska 12:e hus har Jupiters bana precis vänt retrograd. Här bromsas utvecklingen in och du uppmanas ta det lugnt och återhämta dig emellan varven. Det har gått för fort för dig en tid. Natten till lördag infaller en månförmörkelse i samband med fullmånen i Lejonet. Det är årets första förmörkelse och den faller i ditt 10:e karriärshus. Det är så coolt! Nu kan du förvänta dig att din yrkesmässiga stjärna stiger.

Skytten 

Det känns alltid när en persons styrande planet ändar läge eller som i det här fallet, vänder retrograd. Precis som du Skytten vill ju Jupiter föra mänskligheten uppåt och framåt och dundra på in emot framtiden.. Nu är läget det precis omvända för under 4 månader ligger bromsen i och meningen är nu att vi ska mogna, utvecklas och kunna integrera allt som hänt sedan i september. Det är inte på minsta vis dåligt detta – bara annorlunda. (Och inte precis din stil heller). Det är en stor fet eldig trigon som bildas nu under veckan i samband med fullmånen. Härligt! Det här är ett av de tillfällen du gör klokt i att luta dig tillbaka bara och följa flödet. Det är så gynnsam tid för dig nu. Natten emot lördag infaller en månförmörkelse och eldig fullmåne i Lejonet. Du kan bli lite vild och känna att dina känslor blir uppförstorade och det kan var svårt att kämpa emot frihetslängtan. Nu väver du nya drömmar och tankar om framtiden.

Stenbocken 

Merkurius som varit ett gott sällskap till dig under vintern lämnar dig efter en extremt lång vistelse i tecknet. Dessutom har Jupiter som huserar i ditt 10:e hus precis vänt sin bana och ja.. Det är lite som att tanka bromsolja, det går inte lekande lätt längre för under den fyra månader långa retrograda perioden skall saker och ting bearbetas, mogna och integreras i människornas medvetande.

Ja – detta gäller karriär och yrkesliv. I de andra liven – hem, kärlek och socialliv är det desto hetare.  Glädje, passion och roliga möten väntas. Tjoho! Fullmånen i Lejonet natten till lördag eldar på skeendena ytterligare. Det kan uppstå heta känslor och starka åsikter och ett antingen eller. Det är du som håller i taktpinnen och avgör hur du vill att resultatet ska utfalla. För vissa Stenbockar kan utvecklingen under fullmånen leda både lösa förbindelser eller varaktiga kärleksrelationer.

Vattumannen 

Så länge Solen är kvar i ditt tecken är det runt dig allting kretsar och det är stora grejer på gång med din utveckling Vattumannen. Glada, pigga Merkurius flyttar in i ditt tecken på tisdag vilket är jätteroligt, flirtigt och ökar din popularitet och får fart på kommunikationen och hela det sociala spelet. Som om inte det vore nog har du initiativrika Mars och härliga Venus i ditt kommunikativa 3:e hus. Eh, det här kan inte sluta annat än superbra! Så fina vibbar runt dig nu. Natten emot lördag infaller månförmörkelsen/fullmånen i Lejonet på 22°28 i ditt 7:e hus som står för relationer och du är förstås huvudpersonen i detta. Det är superstarka indikationer på att det kärlekslivet får sig en puff framåt. Många av er Vattumän är inte så roade av tvåsamhet utan opererar hellre som fria agenter. Även ni kommer att kunna plocka ut russinen i kakan och njuta av skeendena runt dig.

Fiskarna 

Den här veckan kan innebära en påtaglig energisvacka hos dig när motivationen är svår att hitta. Ja, det blev tomt när alla livgivande planeter pep över till Väduren. Giganten Jupiter som hållit dig uppe vände retrograd under måndagen och det kan kännas som att luften går ur dig och lämnar dig frågande, sittandes med stirrande blick att fundera vad som kan ha hänt. Det kan finnas smärta, saknad och sorg med i bilden.

Det här är inte så illa som det låter Fiskarna! Det är fyra månader som behövs för att vi stackars människor ska kunna integrera och smälta alla nyheter och saker som har hänt. Vi blir helt överbelastade annars. Men efter någon dags anpassning till de nya förhållandena är du pigg och rask och förhoppningsvis tillbaka i matchen igen. På tisdag träder kommunikationsplaneten Merkurius in i Vattumannen och ditt drömska, andliga 12:e hus som faktiskt är Fiskarnas hemvist. Det är också här som Solen befinner sig. Det här är en tid för kontemplation, meditation och sökande i djupet av sin själ. Lördagens fullmåne och månförmörkelse infaller i Lejonet och pang.. den innehåller all eld du behöver för att kvickt komma på fötter och känna att du lever igen.