Tuppens År

Tänk att det är möjligt öppna vanlig dörr i Solna och kliva rakt in  Kina – ja, för så exotisk var min tisdagskväll.

Jag har ju aldrig riktigt fattat detta med kinesisk astrologi och hur de får till det. Så, för att bilda mig lite och stilla min nyfikenhet gick jag ikväll på ett föredrag i ämnet med fantastiska Fan Xiulan på Biyun Hälsocenter i Solna. http://www.biyun.se/fan-xiulan/

Bara att se hennes aura var en upplevelse i sig, för hon visade sig vara en
väldigt fin människa med en stor personlighet. Hon är kinesisk läkare, Qi Gongmästare och är navet i detta fina hälsocenter. Jag som älskar akupunktur och den kinesiska tanken på hur man håller balansen i kroppen tänker att jag snarast ska boka tid hos henne för hälsoundersökning och behandling.

Det nya året

Det visade sig att kineserna har en annan syn på hur lång tid det tar att byta år. Trots att nyåret redan infallit vid nymånen så är processen inte klar! Det anses ta en hel vecka innan övergången är klar. Fan Xiulan sa att vi höll i tippen på apans svans nu..

Hon inledde med att påminna att tokiga apan är oförutsägbar och att hon redan förra året varnade för att 2016 skulle bli ett skakigt och överraskande år.

I jämförelse med Apan är Tuppen mycket stabilare och tryggare. Frågor om värderingar, moral och etik kommer i fokus nu och visst, det kan i värsta fall leda till en etisk kollaps.

Positivt är att ekonomin är stabilare än under 2014,2015 och 2016. Det blir inte fred på jorden under 2017. Vi ska inte glömma att tuppen är en fighter.. Apan och tuppen står för stridigheter men efter tuppens år då blir det verkligen lugnt på jorden.

Hunden, grisen och råttan – de är alla lugna, trogna och fredliga och erbjuder oss människor harmoni.

Om Tuppen

Tuppen är ståtlig, stolt och vacker med sin röda kam. Han ger ett pampigt, för att inte säga konungsligt intryck.

Han är stolt och har en mäktig hållning. Han inte det minsta diskret – tvärt om! Titta på mig säger han. Jag tål att ses på. Lyssna när jag gal!

-Jag är gryningens väktare, nu kommer en ny dag!

Men minns att Tuppen inte bara är en uppblåst typ. Han kan vara en stridstupp om det vill sig illa. Då slåss han besinningslöst för att vinna, lägger all sin kraft i det och är inte rädd att använda sina klor.

Han gör inte bara väsen av sig för att han kan. Det man lätt glömmer med tuppen det är att han är stark, vital och kan slå med vingarna och stiga mot skyn.

Om han hittar mat, gal han högt och gällt och kallar till sig alla så att de kan äta tillsammans. Kineserna säger därför att han har ett kärlekshjärta.

Ja, den ovanstående är viktig symbolik som säger en hel del av vad vi kan förvänta oss under tuppens år.

Astrologin..

Jag har haft en oerhört intressant och lärorik afton. Dessvärre har jag inte kommit gåtans lösning ett dugg närmare. Eller- nu vet jag väldigt mycket mer om just Tuppens År – men inte alls mer om hur de räknar ut sina förutsägelser.

Ja, det är inte som västerländsk astrologi som följer planeterna bara. Väderstreck, element och en massa annat räknas också.

För oss västerlänningar är det ju lätt att tänka att de enbart följer Jupiters 12 års cykler men så lätt har jag kommit fram till att det verkligen inte är – även om Jupiter förstås har med det hela att göra.