Horoskop vecka 5

1 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller (Kyndelsmässodagen). Nu är vi exakt mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord.

VÄDUREN

Ja, det blir minst sagt intressant att möta världen nu när vår egen härliga planet Mars är med oss i våra göranden och låtanden. Det är en ny era som startar för Väduren och du kan se fram emot en väldigt produktiv, kreativ och framgångsrik vår när det kan hända massor! Vi befinner ju oss mitt i Jupiter – Uranus oppositionen och skeendena nu kan komma att vända vårt öde för alltid. Spännande va! Men detta är ändå inte allt.. Torsdag, fredag går Månen igenom Väduren (känsligt), på lördag kommer även Venus in i tecknet – för att stanna i hela fem månader! WOW! Det är så fantastiskt att få uppleva det. Detta innebär är att vi går en välsignad tid, en nådens tid, en tid när vi får fart och fläkt (mars) och folk kommer att märka att Väduren är extra charmig, tilldragande (Venus) och vilja vara extra vänliga, kärleksfulla och ömsinta emot dig.

Detta kan också vara tiden när Vädurens kärlek brinner het och kanske, kanske möter singeln en ny partner nu.

OXEN

I helgen möttes Solen och Månen i Vattumannen och en ny måncykel tog vid i ditt 10:e karriärshus. Det är en av anledningarna till att det här blir en utmanande men ack så nyttig arbetsvecka när du kommer att få massor uträttat. Den lite blaskiga energi som i mitt tycke skapat ett segt och gnälligt klimat (Mars och Venus i Fiskarna) är över nu. Många av oss drömt om att kunna speeda upp förloppet, spola förbi och komma i mål. Nåväl! Mars har redan skiftat över till handlingskraftiga Väduren och på fredag kommer även din styrare Venus efter. I Väduren uppträder inte Venus som en blyg viol så du kan känna dig lite väsensfrämmande och obekväm i den rättframma energin. Det är lika bra att du vänjer dig – för Venus blir kvar i den positionen i fem månader. Det finns lite förvirrande moment här i början av veckan – så om du kan – ligg lågt och kolla in vad motståndarlaget gör. Spelar du dina kort rätt nu så kan du på kort tid förändra din situation helt. Det är lite gambling över det hela så satsa allt – satsa kallt.

TVILLINGARNA

Din vecka börjar en aning svagt och förvirrat och under måndag och tisdag vill jag faktiskt direkt avråda dig ifrån att fatta några avgörande yrkesmässiga beslut. Jobba undan det du har framför dig – men avstå helst ifrån att agera på vad folk säger till dig. Eller alla dessa idéer och impulser som far igenom ditt vackra huvud. Mars som nyss bytt tecken över till Väduren är väldigt stark när han rör sig de första graderna i tecknet – som nu. Han är eldig och impulsiv och faktiskt det sista du behöver nu innan dimmorna ifrån Fiskarna har hunnit skingra sig – för de alldeles strax på väg.

Under fredag går Venus också in i Väduren och där har du den heta energi på plats som kommer att prägla din vår. I hela fem månader blir Venus kvar där. Ja, nu undrar du bergis hur det kommer att påverka? Ja – det blir kort och gott jättebra. Äntligen händer det grejer som för dig framåt och uppåt!

KRÄFTAN

Intuitiva du har säkert redan känt in energiskiftet som ägt rum i helgen. Kaxiga Mars har redan hunnit in i Väduren och ditt karriärhus aktiveras nu. Under fredagen kommer vackra Venus också efter. Oh! Så då kommer du vara vild och vacker när du rusar fram, för det är snabba puckar som gäller med tävlingsinriktade, resultatorienterade Mars i Väduren. Du som är född i ett vattentecken har mått bra av den gångna månadens stellium (när många planeter samlats) i Fiskarnas tecken. Under måndag – tisdag färdas din styrare Månen igenom tecknet och stöter under sin färd ihop med både Neptunus, Kiron och Venus. Men som allt här livet har även detta ett slut så; ett helande, kärleksfullt crescendo och sedan tvärt adjö. Nymånen landade i ditt åttonde hus vilket för tankarna till djupa känslor, juridik och delade ekonomiska tillgångar. Många par behöver prata igenom er ekonomi, framtida investeringar och liknande.

LEJONET

Helgens nymåne markerade ditt sjunde hus och under den kommande månaden kommer mycket att handla om kärlek, relationer och gemensam glädje. Du kommer osökt i rampljuset och trivs också med uppmärksamheten. Passa på att komma ut och träffa folk, kanske bjuda hem människor till middag osv. Men – för dig kära Leo, kärlekstomten med zodiakens största och varmaste hjärta är ju kärleken till din partner allt. Den lite skira (och händelselösa) känslan som hängt med nu ett tag när Mars och Venus befunnit sig i Fiskarna ändras nu igenom att de båda byter tecken och går in i eldiga Väduren och ditt 9:e hus.

Mums.. det är en eldig energi som du känner dig hemma med. Det 9:onde har också en eldig, modig och äventyrlig kvalitet över sig så nu blir du lite modigare än annars. Det Leo.. är verkligen både välkommet och dags.

JUNGFRUN

Helgens nymåne pekar på ditt sjätte hus och en nystart och en push framåt med allt som har med hälsa, arbete och dagliga vanor. Men ärligt.. Är inte du zodiakens Flitiga Lisa? Behöver du verkligen en uppmaning till att jobba mer? Jag vill nog hellre be dig att höja blicken in i ditt härliga 7:e relationshus där Månen under måndag – tisdag passerar Neptunus, Kiron och Venus. Oh.. ett av dessa tillfällen då livet präglas av en finstämd sensuell energi och livet bara är underbart. Passa på att njuta av Venus närvaro för det är sista veckan hon påverkar så starkt. Det är ett energiskifte på gång igen och innan veckan är över har Venus följt efter Mars, bytt tecken till Väduren och flytta in ditt djuplodade och tillika erotiska 8:e hus.. Jungfrun! Var ska allt detta leda till? Det ser inte ut som ensamma stunder i vart fall.

VÅGEN

Jag är så glad att få meddela dig som känt dig blåst på konfekten av Jupiter och undrat var den utlovade bonusen tagit vägen följande! Det är ett så häftigt energiskifte på gång nu. Heta Mars har redan hunnit flytta in i Väduren (och kommer sålunda att stå mitt emot allt som är du i hela sex veckor. Så stimulerande och igångsättande)! På fredag kommer även din lyckliga stjärna Venus efter och kliver även hon in i ditt relationshus där hon kommer att stanna i hela fem månader (med kort avbrott dock). Åh, kan det vara så att ditt romantiska lilla hjärta vaknar till liv nu och börjar slå för en alldeles speciell person nu?

Det är i alla fall vad nymånen som inföll ditt passionerade 5:e hus indikerar. Kärlek eller ej – det minsta du kan förvänta dig nå är att din kreativitet och livslust höjs markant och du får lust att skapa och uttrycka dig.

SKORPIONEN

Från dimma till klarhet skulle jag vilja döpa den här veckan till Skorpio. På måndag och tisdag vandrar mysiga Månen igenom Fiskarna. Det är så skirt, drömskt och känsligt och visst.. Här frodas kärleken men också en ovilja att möta den hårda världen där ute. Helgens nymåne som inföll i ditt fjärde hus och gör dig uppmärksam på ditt hem, din familj och dina egna inre behov. Men allt vad veckan lider kommer du bli allt mer uppmärksam på det faktum att Mars har flyttat in i Väduren och ditt 6:e hus som täcker in både hälsa, dagliga vanor och arbete. Så – mars ger dig en vänlig men bestämd knuff framåt. Det kan vara dags att rycka tag i renoveringsprojekt eller andra förbättringsåtgärder. Du behöver ta hand om dig lite extra och vara lyhörd inför kroppens behov.

SKYTTEN

Det är ett energiskifte på gång nu, Mars och Venus – zodiakens kärlekspar flyttar ut ur Fiskarna och in i eldiga Väduren och rakt in i ditt kreativa, passionerade femte hus! Wow! Det här öppnar hjärtat och hjälper dig att uttrycka dig ifrån djupet av din själ. Bästa nyheten av dem alla? Venus blir kvar i den här positionen i hela 5 månader. (Nåväl, nästan -under några få dagar backar hon tillbaka in i Fiskarna – men det är en baggis). Åh vad det här känns välkommet, för all denna eld ger dig bra energi och gott humör. Mums! Det sprider en hoppfull känsla och kanske, kanske är det nu det lossnar för dig med din flirt? Kreativitet och pengar är andra områden som Venus påverkar.

 Helgens nymåne landade i ditt kommunikativa tredje hus och sätter fart på det sociala livet, planer och umgänge med alla i din närhet, vänner, släktingar frodas nu.

STENBOCKEN

Det ser ut att vara full rulle på dig nu Stenis! Helgen nymåne i ditt ekonomiska andra hus rör din ekonomi och kanske får du ett ekonomiskt uppsving vid denna tid. Det är under alla omständigheter en lämplig tid för dig att göra investeringar, lämna anbud, offerter eller söka jobb. Du blir sedd och kan komma ytterligare ett par steg uppåt och framåt. Merkurius mötte dessutom upp med Pluto och man kan ana att din hjärna har gått på högvarv här en tid. Planer, planer.. Mars som precis bytt tecken kommer under de kommande sex veckorna att stå i en utmanande kvadratur till allt som är du. Är det bra? Eh, utan att överdriva kan jag garantera att du kommer att ha fullt upp nu. Jag ser framgång runt dig!

VATTUMANNEN

Helgens nymåne som inföll i Vattumannen har nu passerat och ett nytt fräscht månvarv ligger framför dig. Att nymånen ägde rum i ditt tecken gör det hela speciellt för dig eftersom det utgör ditt personliga nyår – ett startskott och ett avstamp. Härifrån tar livet dig ut på intressanta vägar. Se fram emot en superbra och produktiv vecka med väldigt höga energier och snabba växlingar. På måndag – tisdag rör sig månen igenom ditt andra hus och genom kontakten med Neptunus och Venus finns där ett illusoriskt skimmer över det hela och är inte de bästa dagarna att göra affärer på. Du kan vara överoptimistisk och spendera mer än vad du hade tänkt. Använd hellre den ljuvliga energin till att titta djupt i din älsklings ögon.

FISKARNA

Mars har precis lämnat Fiskarna så den som har upplevt att livet varit lite skakigt får det enklare utan honom.

Det är väldigt individuellt hur man regerar på Mars närvaro – det kan vara allt ifrån att känna sig lite labil, råka illa ut eller gå in i riktiga konflikter. Solen är i Vattumannen och ditt helande 12:e hus. Ditt andliga väsen är i fokus och du kommer i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. På måndag – tisdag rör sig Månen igenom Fiskarna och kommer på så sätt att vandra över Neptunus, Kiron och Venus. Oh, det väcker dina innersta känslor, din intuition, kärlek och empati. Det kan hjälpa dig i healingprocesser, förlåtelse och förälskelse. Det är sista veckan som Venus är kvar i ditt tecken så passa på att använda dig av hennes gudomliga influenser eftersom hon ökar din attraktionskraft.