På Himlavalvet – Vecka 4

USA:s nya president Mr Trump tillsattes när Solen befann sig i 0° 50 i Vattumannen, i det 10:e huset konjunkt MC, ascendenten var Oxen. Astrologiskt så är detta ett excellent ögonblick för en invigning. Med tanke på att USA:s presidenter alltid svär sin ed vid samma tid och plats, som en tradition, startar de alla sitt ämbete under samma influenser. Man kan man undra om det finns en tanke bakom detta – eller om det är en tillfällighet. Ett snabbt getöga på baksidan dollarsedeln visar ju en rad esoteriska och Cockulta symboler så man anar att det finns en plan även med detta.

NU TILL VECKA 4:

På lördag är det både nymåne och då startar även ELD TUPPENS ÅR 2017 – det kinesiska nyåret.Det här är ett kraftfullt år när det lönar sig att visa upp sig och bygga sitt eget varumärke. Det gäller att ha något vettigt att säga och göra intryck. Snåla alltså inte med stilen utan de vackraste kläderna och smyckena ska fram.
Kineserna anser att detta är året när vi ska se om vårt hus och tydligt visa hur vi vill ha det med kärlek, pengar och affärer. Under tuppens årkan alla må bra och utvecklas. Men minns.. Tuppen är rättvis och belönar den som är duktig, strävsam och erbjuder hårt arbete, starka prestationer. Den som vill nå högsta topp gör det med fördel under Tuppens år.

SOLEN I VATTUMANNEN

Solen är 3° – 10° i fritänkande Vattumannen nu och genast bubblar luften av åsikter.  Diskussioner, beslut och framtid är vad som är på tapeten under Vattumannens flagg. Effektivitet, affärsmässighet är vad som gäller en hel månad framöver. Vi blir mer medvetna om vad som pågår runt oss och vad som verkligen är viktigt i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och de bästa lösningarna. Grattis Vattumannen!

MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med en avtagande måne i Skytten, 24/1 träder hon in i Stenbocken och vi glider in i mörkermånens tid. 27/1 går hon in i Vattumannen där hon sedan på natten emot lördag kl 01:06 bildar en nymåne. Som alltid utgör nymånen månadens höjdpunkt eftersom den innebär ett löfte om en ny start. Denna nymåne är dessutom starten på det kinesiska nya året.

MERKURIUS I STENBOCKEN
Ingen har väl lyckats undgå att Merkurius nyligen varit retrograd, vänt direkt och sedan hunnit tillbaka in i Stenbocken igen. Man kan man säga att vi är tillbaka i verkligheten och att allt är på väg att återgå till det normala igen. Under veckan befinner sig Merkurius 9° – 17°44 i Stenbocken och möter på söndagen upp med Pluto. Kanske blir det extra viktiga/djuplodade samtal vid denna tid.

VENUS I FISKARNA

Ifrån den 3/1 till 3/2 befinner sig vackra Venus kärlekens och de sköna konsternas planet i Fiskarna. Denna vecka finns hon 20°- 25° i tecknet. Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge. I den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt. Denna vecka kommer Kiron och Venus att mötas. Det är en speciell passage för läkning, healing och förlåtelse. Venus i Fiskarna

MARS I FISKARNA & VÄDUREN
Nu färdas vår hetsiga, heta, krigare Mars de sista fyra graderna i Fiskarnas tecken, en position där han inte kommer till sin rätt. Ni som är födda i slutet av Fiskarna kan få det lite hett om öronen, uppleva en viss stress. På lördag går Mars över till Vädurens tecken där han är styrare. Tjoho. Nu tar livet en helt ny fart och allt kommer att gå undan i ett huj. Mars i Väduren

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre.

Han är 22°50 – 23°03  i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas.Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.
Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 23° 47 – 24° 24 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 20°59 i Väduren och går direkt och är på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra och de bägge kommer att utgöra två av punkterna i torsdagens dramatiska fullmåne.

Neptunus: Efter att ha stått stilla verkligt länge rör sig Neptunus, den andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 10°34 i Fiskarna.

Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17° 53 i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 22°00 i Fiskarna. Om du är född med någon av dina personliga planeter på 22°00 i Fiskarna kan du uppleva både smärta och helande.Det kanske inte är det härligaste du har varit med om precis – men det öppnar ditt hjärta och låter det pulsera igen av kärlek, förlåtelse, medkänsla och empati. Den här transiten kan hjälpa dig att finna kärleken till dig själv och då kan du också låta andra älska dig.  Den kan kännas extra intensifierad eftersom Venus passerar över Kiron nu i veckan också.

Kiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge parter spelar offerrollen och lidandet en central roll. Om Fiskarna anser att självuppoffring och lidande är ädelt så har Kiron så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet tycks vara oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig. Det här är en tid av healing, lösning och läkning.Det kommer inte att vara bekväm, men detta är en medkännande, helande aspekt.

Månens Noder befinner sig 3° i Jungfrun/ Fiskarna nu. Den norra nodens position i fördelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering.

Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.