Horoskop Vecka 4

Astrologiska förutsägelser för tiden 23 – 29 januari 2017

Väduren 

Kära Vädur – du är en sann hjältinna som kämpar på i vått och torrt och utför små och stora mirakel på en daglig basis. Det är möjligt att börjar känna dig lite matt i pälsen och kanske inte är den gladaste versionen av dig själv nu, trots det rullar livet ändå på rätt fint för dig i alla fall! Den avtagande månen ger ingen energi och att din styrare Mars traskar på i Fiskarna är inte heller optimalt. Men ju närmare vi kommer helgen desto bättre blir det. Natten till lördag har vi en vacker nymåne i Vattumannen och strax därpå kommer Mars, som den förlorade sonen hem, in i Väduren! Tjoho! Det är två år sedan Mars befann sig i sitt eget tecken – men nu på lördag återvänder han hem för att stanna fram till 10/3. I sex underbara veckor får du tanka energi och på den tiden bör du hinna bli dig själv igen.

Oxen 

Dra, dra du gamla Oxe det bästa du förmår..

Det är vad som kommer till mig när jag tittar på transiterna för veckans horoskop. Det känns inte som att det är nu de närmaste dagarna som det kommer blixtra till på din himmel precis. Men.. Venus möter upp med asteroiden Kiron, den sårade helaren, i början av veckan. Aj! Det kan svida till och göra lite ont eftersom vi tenderar att minnas våra hjärtesår, i synnerhet dem som tillfogats oss i kärlekslivet. Positivt med det är en indikation på att läkning och healing kan äga rum och att det förflutna snart kan läggas till handlingarna och stämplas in som bearbetat och klart. Natten till lördag segrar ljuset än en gång över mörkret och vi har en skinande ny måne som bryter igenom och lyser upp ditt 10:e hus. Oh, den som söker kan finna.. Wow! Det är lätt att bli sedd, lätt att få jobb, nya uppdrag eller andra möjligheter. Ta för dig!

Tvillingarna 

Det är lite för segt tempo för dig Tvillingarna som gillar när livet rullar fram och det är många intryck. Fram till på fredag blir det allt mer stilla och processer avslutas och släcks ned.  Venus som fått dig att glittra nu en tid befinner sig fortfarande i Fiskarna men kommer att både att vara i kvadratur till Saturnus och stå öga mot öga med Kiron. Hm.. översatt till svenska betyder det att du kan komma att vända blicken inåt, minnas och rannsaka såväl samvetet som det förflutna och ditt ostyriga bultande Tvillinghjärta. Ödmjukhet, förlåtelse och helande är vad hjärtat erbjuds. Natten till lördag glimmar det dock till och en tvärvändning i energierna äger rum genom att månen blir ny. Oh! Det innebär en ny cykel av erfarenhet. I samma veva byter Mars position och går in i Väduren. Hurra! Universum växlar upp och härifrån är det plötsligen riktigt spännande.

Kräftan 

Visst är det så att månen är din styrande planet så följaktligen är den avtagande månen inte din tid i månaden. Här handlar det snarare om att släppa taget om det gamla och vila. Denna gång får du god hjälp i dina processer av Venus möte med Kiron. Det är helandeprocesser på gång. Lördagen den 28/1 utgör en tvärvändning i dessa energier för då blir månen ny i Vattumannens tecken – en ny måncykel och startar, Mars träder in i Väduren där han utmanar dig och kickar igång allt som är du. (Passion)? Dessutom.. Merkurius som all denna tid befunnit sig i ”skuggas” (ja tiden efter en retrograd kallas så) är nu tillbaka på den plats han befann sig när han började backa. Tjo! Fritt fram för nya tankar och förslag alltså. Han står i Stenbocken och utmanar ditt intellekt. Dessutom drabbar han på söndag samman med Pluto. Ack om man hade fri tillgång till dina hjärna då! Det är så intressanta idéer och tankar som kommer upp. Djuplodat, känsloladdat och nydanande.

Lejonet 

Efter en riktigt seg och kanske även känslomässigt krävande och i värsta fall smärtsam vecka kommer helgen och de skeendena därikring att kännas som rena rama julafton! Det är en så underbar energivändning nymånen den 28:e medför! Plötsligen riktas allt ljus emot dig och det händer en hel massa saker under en kort period – bra saker dessutom. Det är höga förväntningar som ställs på dig Lejonet och du gör som vanligt ditt bästa för att leverera. Att Mars byter läger och träder in i Vädurens sfär passar dig precis – det blir eldig och händelserikt, faktiskt i din smak helt och hållet. Nu drar du till dig uppmärksamhet, välvilja och kärlek och folk vill gärna ha dig med i olika sammanhang. Merkurius möts med Pluto på söndag vilket gör att samtalen denna dag kan vara oerhört laddade och känslosamma.

Det är inte bästa tillfället att försöka sig på att mäkla fred eller försonas. Välj en lugnare tid.

Jungfrun 

Allt ljus kan ha fallit på dig under ett bra tag nu via genom att ett flertal planeter står mitt emot dig och skapar spänning. Alla är fortfarande kvar, och visst Jungfrun är du lika åtråvärd och bedårande som veckan innan men Venus strålglans skuggas av Saturnus kvadratur. Det finns ett stänk av allvar med i bilden. Denna vecka rör sig Mars igenom de sista fyra graderna av Fiskarna och träder på lördag in i Väduren. Ja, inget gott som inte har något ont med sig. Mars är igångsättande och fartig – men hans närvaro blir ofta övermäktig så det kan vara skönt att han släpper greppet. Viktigast av allt denna vecka är förstås nymånen och Plutos möte med Merkurius. Det handlar om att tala ur hjärtat och starten på en ny månadslång cykel.

Vågen

Din lyckliga stjärna Venus som befinner sig i Fiskarnas känsliga rike är lite utanför din radar förnärvarande och det kan kännas lite surt att inte kunna förlita sig på att Vågcharmen går fram hela vägen som du är van. Saturnus kastar sin stränga skugga efter Venus. Att hon också bildar konjunktion med Kiron visar att det superbra helandeprocesser på gång. Nåväl.. visst går det bra att överleva utan henne i några dagar. Allt energi ändras som i ett trollslag för alla stjärntecken under natten till lördag när månen blir ny i Vattumannen (wow – ett löfte om en ny start)! Då glider Mars in i Väduren och ställer sig i opposition till allt som är du. Du ska inte vara rädd för Mars hetta, visst – han kan vara jobbig, grälsjuk och pådrivande – men framför allt är han motiverande, igångsättande och passionerad! Tänk positivt på Mars så ska du se att hans krafter som snart enas med Jupiter och Uranus kommer göra hela skillnaden för dig.

Skorpionen

Det har varit lite väl mycket på gång runt dig en tid och nu börjar en tid när du gör klokt i att vila på dina lagrar. Det är flera faktorer visar att du bör bromsa in nu under 5 dagar. Att månen är avtagande är en av dem. Nu bör du släppa ansvar, stress och måsten. Månen ger knappt ifrån sig någon energi alls nu och det som sker – det händer mer i ditt inre. Med tre underbara planeter i ditt passionerade, kreativa femte hus är det tydligt att du ruvar på något.. Det kan vara en sångtext, en idé, ett projekt eller kanske en ny kärlek? Lördagens nymåne lyser upp ditt 4:e hus som står för hemmets lugna vrå. Det kanske är så att du har gått i ide (eller önskat att du hade den möjligheten). Ditt liv känns väldigt mysigt och ombonat nu. Men.. härifrån har vi en energimässig vändpunkt! Plutos möte med Merkurius på söndag + Mars nya heta läge får dig att tända till! Vecka 5 kommer att bära med sig spänning!

Skytten

Denna vecka intar planeterna helt nya positioner och ni som är födda i de rörliga tecknen kommer att få dubbla budskap och megaförvirrande signaler ifrån kosmos. Du gör klokt i att inte agera på något under arbetsveckan. (Ha, ha.. låt inte din chef läsa detta). Det är först under natten till lördag som den nya månen den 28:e vänder energierna. Hokus, pokus – plötsligen är det optimala tillfället för att börja ett nytt och bättre liv här. Snabba kolhydrater är djävulen för dig, Skytten! Nu är det grönsaker, färska juicer och vitaminer som gäller? Att Mars äntligen når ett eldigt tecken är kul och motiverande. En alldeles ny lekkamrat skulle också kunna dyka upp här och sätta lite guldkant på din tillvaro. Njut och Lek!

Stenbocken 

Det är lågvatten hos de flesta tecknen men vår kära Stenbock klättar sin vana trogen ändå vidare framåt, uppåt.. Natten till lördag blir månen ny igen och den faller i ditt andra hus. Hm.. ägande, personliga värderingar och ekonomi! Härligt om du får se att din ekonomi står på stadiga fötter. Det är en väldigt positiv arbetsmånad du har framför dig när arbete och ekonomi relaterade frågor utvecklas jättefint. Men – detta är inte allt som händer denna helg. Kaxiga Mars stövlar in i ditt 4:e hus (hemmets lugna vrå) och du kan se dina förbättringsplaner ta fart. Renovering, styling, småpiff eller kanske helt nytt hem? Mars närvaro kan också innebära konflikt mellan familjemedlemmar.  Det där allvarliga samtalet kanske inte går att undvika att ta när Pluto och Merkurius möts under söndagen.

Vattumannen 

Solen som på måndag har hunnit en bit in Vattumannen lyser upp ditt liv. Månen är avtagande skapar ett småsegt tempo och det kanske inte är förrän till helgen som du känner att det tänder till för dig. Natten till lördag infaller din alldeles egenpersonliga nymåne på 8°15 i Vattumannen och med den kommer en total energivändning. Lämna nu det förflutna bakom dig och släpp det förflutna hur lockande det än kan vara att minnas det som en gång varit. En nymåne i ditt eget tecken är ditt personliga nyår och din chans att välja vem du vill att du ska vara 2017. Det är startskottet till en ny cykel i ditt liv och det är upp till dig att plocka upp de här chanserna och möjligheterna och göra något vettigt av dem. Jag ser bara fantastiska chanser hela vägen här. Juste, för det är tydligt att det är mycket som du har på din agenda som du vill genomföra.

Fiskarna 

Du befinner dig fortfarande i lyckligt plaskande i lekvattnet medan underbara, livgivande planeter lyser upp i ditt horoskop.

Det är roligt att se att du vuxit in i din roll Fiskarna. Vi andra tecken älskar att se när du nappar, hugger och tar för dig. Du som är född i slutet av Fiskarna har fortfarande kaxiga Mars som är het, ball och modig på din sida – men bara fram till på fredag.. På lördag lämnar han dina farvatten och håller sig sedan undan i två år ungefär. Med andra ord – om du vill använda planeternas energi och utnyttja Mars muskler till fullo – gör det nu. Venus möter upp med Kiron på onsdag. För dig är det här inte en så stor grej som för andra. Din outgrundliga själ har så många djup och bottnar att du ju redan vet allt om livet, lidandet, förlåtelsen och återfödelsen. Men flirt, kärlek och glamour kan du njuta nu. Kolla vart lördagens nya måne faller i ditt horoskop. Det är en ny start och en ny energi på ingång.