Horoskop Vecka 3

Väduren

Nu känns det verkligen att terminen är igång på allvar. Det är jobb och jobb som fyller din agenda nu och som bekant så tillhör du ju dem som verkligen gillar att vara produktiv och kreativ.  Solen rör sig från det ena strävsamma stjärntecknet, Stenbocken till det andra. Ja, på torsdagskväll smyger Solen in i smarta Vattumannen och här får vi både känna av Uranus och Saturnus. Det är rätt kaxigt faktiskt! Det är en bra vecka du har framför dig och ditt sinne tycks vara fyllt av idéer och planer som du gärna vill komma vidare med. Helt rätt! Uranus – Jupiter oppositionen är ju ett öppet erbjudande, chanser som inte bör gå till spillo.

Din styrare Mars möter upp med den ständigt sårade Healern Kiron på måndag. Hm.. det där hjälper även dig att se och känna inåt. Vifta nu inte bara bort det här och tänk sen..  Även en kaxig Vädur kan ha fått en och annan rispa i hjärtat som du kan behöva jobba med att bli av med. .

Oxen

Ja, förra veckans fullmåne kan ha varit en riktig tuff passage för många – men nu är vi igenom och det är dags för dig att kavla upp ärmarna och ta dig an livet och verkligheten så som den kommer till dig. Det är en utåtriktad period du går in i nu när Solen rör sig igenom ditt 9:onde och 10:e hus och här är det arbete och tydliga resultat som räknas. Men.. människan lever ju inte endast av för att arbeta – vi vill ha lite lön för mödan också. Det underbara stormötet som bildats i Fiskarna med Mars, Venus, Neptunus och Kiron bildar en fin sextil (oj det där lät komplicerat) till allt som är du vilket bådar gott för kärleksliv, vänskap och flirt. Du gillar dig själv nu och dina relationer flyter på väldigt fint. Alla Fiskplanetern faller dessutom i ditt 11:e hus för grupper. Den som dansar, sjunger eller gör någonting annat som involverar ändra människor kan verkligen trivas under den här konfigurationen.

Tvillingarna

För dig, precis som för alla är arbetet i fokus. Både det dagliga och det inre arbetet du har med dig själv. Nu är din styrare Merkurius åter tillbaka i Stenbockens tecken och ditt åttonde hus där han faktiskt börjar få upp farten igen. Hm, det åttonde är ju i högsta grad förknippad med pengar – andras pengar dessutom – så arvsfrågor, bank eller löneförhandlingar.  Om det är så att du behöver se om din ekonomi, lägga om lån, ta nya eller se om ditt sparande kan det här vara tiden att be om ett möte med banken. Det åttonde rör även det allra djupaste i själen, kärleken och passionen och med Merkurius här är en passande tid för djupsnack och ömsesidig förståelse. Du har så fina kärleksfulla aspekter ifrån Mars och Venus som skickar rosaskimrande vibrationer över till din hörna av horoskopet.

Kräftan

De spända energierna ifrån gånga veckans planetdrama med storkorset som bildades vid fullmånen har nu klingat av helt. Det var ju din egen fullmåne så troligtvis gick ingen Kräfta opåverkad ur det. Hoppas att du haft en härlig och vilsam helg för du behöver vara i god vigör för att möta livet den här veckan. Inte för att någonting är dåligt – nej, precis tvärt om skulle jag vilja säga. Universum erbjuder så positiva vibrationer och det är en produktiv och lyckad tid när saker bara faller på plats, som du vill ha dem. Det är sista veckan som Solen är i ditt 7:e hus för relationer. Dessutom är alla fina planeter samlade i ditt vetgiriga, utåtriktade och rätt äventyrslystna 9:e hus. Du kan få saker att hända nu! Vilka saker? –Ja, det du vill ska hända!  Jobba med attraktionslagen och våga ta för dig.

Lejonet

Att Merkurius nu återkommit till Stenbocken bidrar till en fin arbetsvecka. Du är logisk och metodisk nu och kan plocka upp gamla trådar och göra klart det arbete som du inte kanske hann avsluta före jul.  Du står inför ett förändringarnas år, och ett år som är ytterst betydelsefullt för dig nu – men ännu mer för det beslut som fattas kan komma att påverka utvecklingen under de kommande 21 åren. Det är olika faktorer som bidrar till den här stora utvecklingen men att Solen träder in i Lejonet och in i 7:e kärlekshus hus låter ju hur härligt som helst! Ja, för vi måste även se till den strålande raden av härliga planeter i Fiskarna som fyller ditt passionerade 8:e hus kärleksfyllt skimmer. Njut! Massor av positiva känslor runt dig nu och man anar att du drar till dig blickar och kanske även kärlek.

Jungfrun

Åh, Jungfrun. Att vara strävsam är en dygd och det ser ut som att du tillhör dem som faktiskt har karaktär och beslutsamhet nog för att förverkliga nyårslöftena om en sundare livsstil!

Du är fantastisk och unik och det är genom din inre styrka som du en dag inser att du kommit längre än alla andra. Mars möter upp med Kiron i Fiskarna på måndag och där pågår en healingprocess som ger en djupare förståelse för vad som hände i det förflutna och hjälper dig att bli fri gamla sår. Detta sker i ditt 7:e kärlekshus där Venus och Neptunus också väntar. Detta skeende påverkar dig i allra högsta grad och är både bra och dålig. Mars ökar din erotiska dragningskraft, den gör dig också hetsig i humöret men en bra dag kan Mars också vara väldigt motiverande och igångsättande. Det är en kul period du går in i så passa på att ta för dig när livets smörgåsbord ligger uppdukat mitt framför dig. Bäst av allt är att Venus närvaro garanterar romantik och flirt.

Vågen

På torsdag skiftar Solen in i Vattumannen och ditt 5:e hus och det är dags för dig att kliva ut ur garderoben och stolt visa att du finns, vem du är och vad du kan. Det är en jätterolig tid som väntar som innehåller många glada skratt, kreativitet och trevligt umgänge med andra. Det går bra för dig nu Vågen.. Jag får ständigt rapporter av Vågenfödda runt om i landet som berättar om alla roliga nyheter som det underbara Jupiter – Uranus mötet innebär. Det sker stora ting i universum nu och det är klokt av dig att skapa dig en tydlig bild av vad det är du vill åstadkomma och sedan målmedvetet, ta sig till den punkten.  Det sociala livet får ett litet uppsving och det tycks vara en rykande åtgång på Vågenfödda människor! Ovanligt många åtnjuter i skrivande stund kärlekens frukter. Om inte det har hänt dig än så kan detta mycket väl vara tiden när”mötet” sker.

Skorpionen

Ditt horoskop ser lovande och piggt ut den här veckan med idel glada planeter som aspekterar ”rätt” ställen av horoskopet och jag ser spontanitet, kreativitet och glädje här. Pratsamma Merkurius är åter med i matchen och det är dags att återkoppla till vänner som hamnat i radioskugga. Kul.. Men det som kommer att ha mest betydelse för dig, du de heta känslornas drottning, det är det synnerligen intressanta skeendet med alla planeter som befinner sig i Fiskarna. Veckan börjar med ett härligt, helande möte mellan Mars (din klassiska styrare) och Kiron. Här erbjuds en chans att komma över sår  som har hindrat dig och faktiskt kunna gå vidare.. På tal om just det.. Med både Mars och Venus som sänder kärleksstrålar åt ditt håll kan den trånande partnern inte vara långt undan.

Skytten

Glada gemytliga Skytten är ju allas vår favoritperson efter som det alltid är så kul att vara i din närhet. Det här att vara social, prata för mycket och ständigt vara igång är verkligen du i ett nötskal. Det är en lågmäld och finstämd ton i ditt horoskop nu (åtminstone fram till på torsdag). Nu vill universum inte att du ska vara ute och rocka utan pekar på dina inre processer, dina känslor och behov. Mars möter Kiron på måndag, er kentaurer emellan, den sårade helaren vill att du ser om ditt hus, prioritera dig själv och ditt välmående. Den där härliga kvartetten av planeter i Fiskarna skickar även andligt ljus och Venus romantiska strålar åt ditt håll. Solens entré i Vattumannen på torsdagskvällen öppnar upp för nya möjligheter och vid veckoslutet bör stämningen vara i topp.

Stenbocken

Gångna veckan bör ha varit rejält utmanande för dig och du råkade dessutom hamna mitt i korselden, men allt det där är historia nu och du är ”klar” (varken Solen aspekterar vare sig Pluto eller Uranus längre) och de eventuella känslomässiga prövningarnas tid är förbi.

Solen har bara fyra dagar på sig i ditt tecken innan den lämnar dig till förmån för Vattumannen. Nåväl.. även det är ju en trevlig position för dig.  Jupiter/Uranus opposition är fortfarande aktuell så passa på att utnyttja superflödet och gör det bästa med de kort som du har på handen. Tuffa Mars bildar 90° vinkel (kvadratur) med din härskare Saturnus under veckan vilket stärker dina positioner. Du hittar kraften och kommer till rätta med allehanda problem och utmaningar. Det är mycket fokus på karriär och arbete. Det går bra för dig och det är ett riktigt roligt flöde du befinner dig i.

Vattumannen

Ja, det ser sannerligen ljust ut för dig nu för på torsdagkväll träder Solen in i ditt första hus och som alltid är det den tid på året som du får skina lite extra mycket. Förbered dig gärna för en tid i rampljuset så att skämma bort dig själv med en liten make-over, en liten resa eller varför inte en intressant workshop? Din styrare är fortfarande så vackert aspekterad av Jupiter och du befinner dig i en positiv tid när du bör rikta siktet emot framtiden. Med såhär bra stjärnor är det både roligt och lätt att komma någon vart! Entusiastisk, målmedveten och sugen på nya utmaningar känner du att det är dags att söka sig en livsstil som passar den du har utvecklats till att bli idag. Ta för dig Vattenbärare och världen kommer att falla för dina fötter. Om du känner att ditt nuvarande arbete inte erbjuder ultimat stimulans – ta det som en vink från ovan..

Fiskarna

Superkänsliga du kan ha känt av den extrema energin ifrån storkorset och fullmånen den gångna veckan och vissa har till och med mått lite dåligt. Ja, det där ligger bakom dig nu. Ja, vad ska man säga Fiskarna?

Nu har du ytterligare en underbar vecka framför dig när Venus, Mars, Kiron, Neptunus och södra Noden befinner sig i Fiskarna och gör dig attraktiv, magnetisk och åtråvärd. Vi ska heller inte förglömma att Mars pushar dig framåt och Venus får din kreativitet att flöda. Toppenvecka med andra ord! Universum ger dig svängrum och du kan uttrycka dig utifrån ditt hjärta. Jättebra upplägg för romantik, kärlek, skapande eller kommunikation. Se till att komma ut och träffa vänner. Själen längtar efter att mötas med andra i otvunget sällskap.