Fullmånen i Kräftan


Fullmånen 12 januari infaller i Kräftans tecken äger rum kl 12:33, mitt på dagen alltså, på 22° Kräftan 27 .

Detta är årets första fullmåne och årets viktigaste. Den är extra betydelsefull eftersom den möjliggör att det kardinala storkorset aktiveras. Det här är också ett perfekt tillfälle att känna in vem du är nu, hur du mår och hur du vill att livet ska formas .

Här i Kräftan är Mångudinnan hemma i det tecken som hon styr och när hon är i sitt eget rike kommer hon förstås allra bäst till sin rätt. För henne handlar allt om trygghet, omhändertagande och näring.

Här blir vi uppmärksammade på våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Månen i Kräftan vill att dina närmaste relationer, familjen, kärleken och hemmet fungerar.

Men för att något av detta skall vara möjligt måste du börja med dig själv först.

Detta är fullmånen i Kräftans frågor till dig:

Respekterar du dig själv och dina gränser så att ingen trampar över dem? Tar du hand om dig själv? Ger du din kropp den vila den behöver? Får du perfekt kost, motion? Älskar du dig själv? Är du snäll emot dig? Blir kroppen väl omhändertagen? Hur är det med din själ? Får den sin näring?

Va?  Vi har ju ett storkors, med farliga, hemska planetspänningar på gång!?Ja, gott folk – det stämmer. Som alltid är en fullmåne in polaritet.

Hur rädda bör vi vara?

Svar: Inte alls. De stora krafter som nu sätts i gungning har redan rockat och rullat i 7 år.

Det är utom vår personliga kontroll att kunna påverka dessa skeenden som berör de stora massorna. Men vad vi kan göra – det är att ta hand om oss själva och dem runt oss.

Solen och Månen befinner sig mitt emot varandra. Att Pluto är med  i mixen ökar dramafaktorn såklart. Solen i Stenbocken riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande.

På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek. Plutos mötet med Solen och oppositionen till Månen driver fram enorma omvälvningar. Död och återfödelse är vad den dundrande energin medför. Detta är den dansande Shiva i det eviga kretsloppet av död och återfödelse.

Den andra superintressanta oppositionen som utgör det andra benet i storkorset är Uranus som befinner sig i opposition till Jupiter! Detta är de stora möjligheternas aspekt. Det kan plötsligen dyka upp lösningar vi aldrig trodde var möjliga.

Fullmånen – så här ser den ut..

Som alltid rekommenderar jag er att plocka fram era egna horoskop och ser vilket område i ditt liv som denna fullmåne lyser upp. (För mig blir det 9:e och 3:e huset)! Coolt! Det handlar ju om kommunikation så jag hoppas att ni gillar inlägget!

Hur du hittar var fullmånen faller för dig? Det är ju en punkt på 22° Kräftan 27 som vi letar efter.

Hur ser man var månen faller

Hur läser man horoskopscirkeln

Fullmåne i de olika husen

Du hittar lite mer att läsa om fullmånen och hur den påverkar i de här artiklarna som jag publicerade tidigare i veckan.

Horoskop Vecka 2

På Himlavalvet – Vecka 2