Kardinala Storkorset

Ja, jag glömmer ibland att det kommer nya läsare till bloggen, som kanske inte är insatta i min astrologiska jargong. Måsten nog ge en förklaring så att jag inte svänger mig med rena rama grekiskan i mina texter.

Ett storkors eller storkvadratur är samma sak. Det består alltid av fyra planeter som bildar fyra kvadraturer och samtidigt förstås två oppositioner så att det ser ut som en ruta med ett kors i. Denna aspekt skapar en extremt spänd och spretig energi med stora motsättningar i.

Det kardinala storkorsets historia: På grund av att det är så långsamma planeter inblandade i storkorset, är detta inte bara astrologiska aspekter utan samtidigt också vår nutidshistoria, berättat ur ett astrologiskt perspektiv. Det är enorma paradigmskifte som har ägt rum på jorden är alla medvetna om. Astrologin utpekar Pluto/Uranus tider som ytterst turbulenta och föränderliga. Man kanske kan säga att detta är det sju svåra åren. Det kan låta bibliskt men låt oss kasta ett getöga på vad som hänt.

Bakåt: Vi har fått se hur den politiska kartan ritats om på jorden och världen är långt ifrån den trygga plats den var.  Maktbalansen är rubbad och vår försvarspolitik är plötsligen en het fråga. Vi har sett Obama komma och gå, den arabiska våren och allt vad det medförde, konflikter och krig på många platser i världen. Krig i Syrien, ISIS, flyktingfrågan på jorden och terrorismen som ökar.

I Europa är detta missnöjespolitikens tidevarv när populister och partier som SD plockar röster. Putins makt har också bara blivit större. Nu kommer snart Trump att tillsättas till sig ämbete. Intressant att notera är Ryssland är ett Stenbocksland och USA är Kräfta och det är just i dessa tecken som fullmånen 12/1 2017 infaller.

Det första av de kardinala storkorsen inföll sommaren 2010. Processen blev tydligare 2011 och sedan dess ägde sju exakta möten rum.  Vissa planeter bytts ut men de viktigaste ingredienserna, Pluto och Uranus är alltjämt kvar i Väduren och Stenbocken.

Pluto trädde in i Stenbocken under 2008 – 2024. Han är den absoluta makten. Han består av superkrafter som ingen kan hålla emot, Herren av Underjorden, som representerar såväl död som återfödelse, livets cykler. Han ser till att livet här på jorden inte går i stå utan att vi transformeras och förändras. När han befinner sig i Stenbocken skakas de gamla maktstrukturerna – makten och kapitalet, staten, bankväsendet mm.

Uranus gick in i Vädurens tecken våren 201o. Han är en väckarklockan, revolutionären som blåser i visselpipan. Han drar sig inte för att vara chockerande eller plötslig. Vill ni inte ha frihet frågar han oss? Vill ni inte vara klarsynta och se vad som händer här på planeten med Moder Jord?  Han vill förbättra, förändra, revoltera,  komma med nya idéer, åsikter – gärna upprörande sådana och väcka folkrörelser.

Jupiter – härliga expansiva Jupiter som nu 2017 befinner sig i Vågen ser till att alla skeenden uppförstoras. Skänker lycka, utveckling och mycket annat kul. Men, han kan också se till att allt blir för mycket och i samband med de andra dramatiska planeterna kan hans närvaro öka processerna så de går till överdrifter.

Den här bilden är från 2014..

För att vara exakta befinner vi oss inte längre i Storkorsets tidevarv. Pluto och Uranus är inte längre i en exakt kvadratur – men nära nog. Under året så kommer storkorset lite då och då att aktiveras igen.  Som nu, den 12/1 när fullmånen kommer att skapa ett sådan utmanande, skakigt tillfälle. Den här fullmånen som faller på 22°Kräftan är betydelsefull. Det innebär att Solen befinner sig 22° Stebocken också förstås. Den 13/1 år 2020 om exakt tre år kommer Pluto, Saturnus och Solen att mötas på denna grad.