Horoskop – Vecka 2

 

wolf-547203_1280_full_width

Väldigt många skriver och undrar vart årshoroskopet har tagit vägen. Jag är så ärad och smickrad över att mina texter betyder något för er – så tack! Som jag berättat så har jag inte hunnit skriva ett horoskop för vart stjärntecken ännu men min ambition är att göra det den här veckan. Jag har på många andra sätt tagit upp vad som komma skall. Läs gärna länkarna här nedan – de handlar alla om framtiden 2017.

Trender 2017

Margareta på Expressen

Margareta på P5

På Himlavalvet vecka 2, 2017

Astrologiska förutsägelser för vecka 2 – 2017

Väduren

Detta är en motiverande vecka helt i din smak när livet sätter igång och ingenting är tråkigt eller allehanda.  Ett helt nytt år ligger framför dig och många av oss har haft tid att tänka över sitt liv under helgerna. Rätt tid att sätta dina planer inför framtiden i verket kan vara härifrån fram till den 6/2. Varför? Jo, alla planeter rör sig framåt, åt ”rätt” håll vilket är ovanligt och förutsättningarna att få det du vill är de bästa. Tur i allt kanske?. Vi har en riktigt dramatisk fullmåne (kardinalt storkors) nu på torsdag som hettar upp stämningen hela veckan. Skeendet är kännbart 3 dagar före och 3 dagar efter. Det är möjligt att det är nu du med klara ögon ser, känner och inser. Det kan vara så att du väljer att ta nya steg i livet och fullmånen bara är den sista puffen du behöver för att verkställa dina beslut.

Oxen

Vår tålmodiga Oxe är inte så avslappnad längre utan frustar och skrapar med klöven. De må vara vinter och kallt men icke desto mindre Oxen är sugen på livet och nya upplevelser. Ja, det stämmer att du har fått vänta alldeles för länge. Men.. det förlovade landet ligger framför dig nu. Att boka in en resa, en kurs eller nu träningsform eller fatta andra beslut är helt rätt just nu. Torsdagens fullmåne faller i ditt kommunikationshus och det är dags för dig att ta skeden ifrån munnen och säga vad än det nu kan vara som du har på hjärtat. Den här fullmånen är så triggad eftersom den utgör en del i ett kardinalt storkors vilket gör det hela lite skakigt. Man får ha fingertoppskänsla här – skakigt behöver inte vara dåligt. Det kan också få det som suttit fast att lossna. Men om du har en svår situation med någon skulle jag inte rekommendera dig att vara för pushig. Följ flödet bara och ha tillit till att saker kan ordna sig av sig själva.

Tvillingarna 

Din styrande planet Merkurius som precis vänt rätt efter några veckors retrograd rörelse är nu pigg och glad och sugen på framtiden. Han återkommer tillbaka till Stenbocken på torsdag vilket för tankarna till arbete, business och kommunikation. Det är till och med så att alla planeter går framåt nu och det utlovar en väldigt gynnsam och positiv tid. Om det är något du vill förändra eller ansöka om så är den kommande månaden ett gyllene tillfälle. Fullmånen indikerar att det är viktigt att kasta ett getöga på ekonomi och budget. Det är superbra om du kan stärka upp dessa sidor av ditt liv. Fullmånen kommer inte ensam utan är en del av ett kardinalt storkors vilket kan ge en knepig energi. Härliga Mars och Venus rör sig igenom ditt karriärhus. Cool! Du ser ut att ha bra flöde i såväl kärlek som affärer nu.

Kräftan

Solen befinner sig fortfarande i ditt relationshus och jag kan tänka mig att allt har kretsat runt dina nära relationer – familj, vänner och partner under helgerna. Under helgen har Merkurius bana vänt rätt och förhoppningsvis känner du dig lika förväntansfull över att det nya året brakar igång här och nu, som jag är över att få berätta allt detta för dig. Din styrare Månen kommer att vara huvudrollsinnehavare i den inte helt odramatiska fullmånen som äger rum nu på torsdag. Det numera illaberyktade och ytterst kraftfulla ”kardinala storkorset” aktiveras under fullmånen. Det är Solen och Pluto, Uranus och Jupiter som är i farten så det kan vara lite skakigt globalt nu. På det personliga planet tror jag precis tvärt om Kräftan.. Det här är din fullmåne och den är ytterst motiverande och hjälper dig vidare i dina utvecklingsprocesser.

Lejonet 

Åh, Leo.. nu börjar det hända grejer i ditt liv och nu menar jag både yrkesmässigt och den privata sfären. I och med att Merkurius bana vände rätt och går framåt, vilket alla andra planeter också gör så kan jag utlova en riktigt gynnsam och produktiv tid som pågår ända fram till 6/2. Du kan se fram emot en händelserik och fin vecka när vissa skeenden kulminerar och nya dörrar öppnas. Vi har en riktigt dramatisk och kanske även konfliktfylld och skakig fullmåne + kardinalt storkors som infaller på torsdag så just den dagen bör du väl kanske hålla en lite lägre profil. Tillhör du dem som får svårt att sova är det inte så dumt att sporta eller promenera länge så att du verkligen är jättetrött innan du ska lägga dig. Privat så kan du njuta av att både Venus och Mars befinner sig i ditt passionerade åttonde hus – hemligheternas kammare. Möten, mys och trevlig samvaro med andra väntas. Du drar till dig uppmärksamhet, välvilja och kärlek och folk vill gärna ha dig med i olika sammanhang.

Jungfrun

Ja, nu är det slut på den retrograda fasen för den här gången. Som du är född i Jungfrun kan du känna av din styrande planet Merkurius äventyr lite mer än andra och kanske uppleva frustration. Nu rör sig alla planeter framåt och den här veckan kommer livet igång på allvar och det är oerhört gynnsamma och glada vibbar i luften som varar ända fram till 6/2.  Du kära Jungfru har dessutom både Mars och Venus i ditt sjunde hus vilket gör att du drar till dig uppmärksamhet och positiva vibrationer från alla. Under dessa stjärnor kan mycket väl en ny kärlek födas eller en avsomnad att få nytt liv. Vi har dessutom en extra dramatisk fullmåne som äger rum på torsdag som hettar upp känslorna och sätter hjärtan i brand. Den aktiverar det kardinala storkorset där ytterst explosiva planeter ingår. Positivt sett skakar fullmånen loss stagnerad energi och den som väntat ska inte behöva vänta länge till.

Vågen

Vinden har vänt och nu kommer du vackra människa att bli maximalt påverkad och triggad av de kosmiska skeendena. Det är så mycket på gång, bara bra nyheter i och för sig så du ska välkomna den här veckan och ta emot chanserna som erbjuds.  Merkurius vars bana vände i 8/1 och nu går alla planeter direkt vilket rent generellt är ett sällsynt och gynnsamt tillstånd.  Passa på nu att få saker gjorda! Det är dags för dig att uppdatera din CV och Linkedin profil för om det är någon gång du bör lägga ut krokar för att åstadkomma förändring, kanske ta ett nappatag i karriären, byta bostad eller annat så är det nu. Dessutom är Jupiter som befinner sig i ditt tecken en av huvudrollsinnehavarna i det dramatiska storkors som bildas när månen blir full den 12/1.

Skorpionen

Du har en möjligheternas vecka framför dig. Merkurius och alla andra planeter går framåt och det ger ju en superbra start – för det är denna vecka som med buller och bång drar igång det nya året och ser till att det händer saker. På torsdag infaller har vi fullmånen här och den faller i ditt utåtriktade nionde hus och lockar dig ut på äventyr. Ja, fullmånen är bra för dig – men sanningen om fullmånen är att det i samband med fullmånen skapas en turbulent energi, ett kardinalt storkors, som kan vara illavarslande. Men på individnivå drabbar det inte dig dock. Vid fullmånen befinner sig Solen förstås mitt emot i Stenbocken och i ditt kommunikativa tredje och vänner, möten och mysigt prat att vänta. Kanske är det en resa, en kurs eller något annat som engagerar dig till fullo. Din styrare Mars och härliga Venus guppar runt i Fiskarnas vatten och skapar i och med den positionen en härlig, flirtig, i bästa fall sexig vibb åt ditt håll.

Skytten

Det är en högst intressant vecka du har framför dig nu. Merkurius vars bana vände i söndags pilar iväg ifrån Skytten och in i Stenbocken igen på torsdag. Samma dag har vi också en ytterst dramatisk fullmåne att se fram emot eller bäva inför – vilket du nu föredrar. Det är ett kardinalt storkors som bildas vilket ju ger en extra dimension till det hela. Det vilda i din själ gillar när det händer något och den här veckan är extremt igångsättande och innehållsrik. En massa kul väntar nu. Fullmånen lyser upp hemligheternas kammare, ditt åttonde hus som är förknippat med dina innersta känslor, passion och kanske också psykologi. Det härliga faktum att Venus och Mars bildar trigon till allt som är du för ju förstås tankarna till romantiken. Flirta och njut!

Stenbocken 

Du är i ditt esse nu när Solen befinner sig i Stenbocken och du är det naturliga centrum för all uppmärksamhet. Du får ännu mer av den varan när Merkurius glider in i ditt tecken på torsdag där han sätter fart på kommunikation och ökar takten på allt. Tjoff.. här bär det av emot det okända, rakt in i 2017. Samma dag 12/1 kommer en superdramatisk fullmåne att infalla i Kräftans tecken och i ditt romantiska sjunde hus. Saker om du påbörjade för sex månader sedan när månen befann sig i Stenbocken kan visa sig ge resultat framöver här. Om det inte vore så att fullmånen kommer med ett dramatiskt storkors hade jag trott att detta var det lyckligaste ögonblicket på länge. Nu, blir det lite mer tveksamt om det blir fantastiskt eller raka motsatsen. Försök att bibehålla ditt lugn vad som än händer.

Vattumannen 

Ja, inget varar för evigt och det lugn som har funnits i horoskopet en tid ersätts nu av ett helt annat tempo och jag anar att du välkomnar energiskiftet – för det är totalt den här veckan. Först och främst har vi det faktum att Merkurius och alla andra planeters bana går direkt. Bra där! Det passar verkligen bra för dig Vattenbärare som tycker om att vara sysselsatt och stimulerad. Årets första fullmåne lyser upp ditt supereffektiva sjätte hus (arbete och hälsa) och allt hade varit toppen om fullmånen inte samtidigt hade kommit med det dramatiska kardinala storkorset i följe som kan vara påfrestande på grund av att det aktiverar din styrande planet Uranus, Pluto och Juptier. Positivt kan denna måne leda till yrkesmässig framgång. Känslomässigt är det inte lika lätt för det är intensivt och kräva sin man/kvinna för att bibehålla lugnet.

Fiskarna

Den senaste tiden har du kunnat åtnjuta det faktum att heta Mars hållit dig riktigt upptagen och uppmärksammad samtidigt som vackra Venus ökat din attraktionskraft och hos många Fiskar har kärleken blomstrat. Att Neptunus också är där försvårar såklart eftersom det gör dig lite mer tillbakadragen och mer fokuserad på ditt inre. Det vore bra för dig att våga eller vilja gå utanför din komfortzon och ta för dig av livets smörgåsbord. Det faktum att Merkurius (och alla andra planeter) nu går rätt gör detta till en supermånad att visa framfötterna. På torsdagens fullmåne infaller i Kräftans tecken kommer att vara av den dramatiska sorten eftersom den innehåller ett kardinalt storkors och vi kan förvänta oss att starka händelser. Det gäller att vara chill för att inte dras med i de ganska prövande energierna. I Nordamerika kallas den här månen för Wolf-moon, vargamånen..

 1. Bästa Margareta, känns som om jag har haft tillräckligt med drama för ett helt liv, blir nog att stanna hemma under täcket på torsdag. Är alltid hårt påverkad av alla dessa dramtiska händelser. Beror det på när man är född i månaden eller att känselspröten är långt ute?

  Våg flicka

  1. Eh, ja Gudarna ska veta att vi kardinala människor inte har haft något lätt liv de senaste åren. Kardinala storkorset har tagit oss alla – på det ena eller det andra sättet. Phu.. Men som tur är kommer inte det att färga hela året som det gjorde med det förra.

  1. Hej Cecilia, jag tycker att du kan ta stora pratet på en gång nu. Det är jättefina aspekter och finns ingen anledning att vänta. Lycka Till!

 2. Kära Margareta! Vilka draman vi fått utstå… och de pågår än! Som tryggsökande oxe är jag mest sugen på lugn och ro men svåra och dramatiska situationer har sannerligen avlöst varandra de senaste månaderna och åren! Just nu befinner jag mig även i en svår situation kring mannen jag håller kär, han vill inte ha mig som jag vill ha honom och sedan i somras har vi inte heller pratat med varandra. Saken är den att jag tänker på honom varje dag och min saknad är enorm… de senaste dagarna, sedan i torsdags har min kropp varit i riktigt uppror av längtan. Jag har varit nära att kontakta honom hela tiden trots att jag förbjudit mig själv från det. Så ikväll läste jag ditt horoskop kring oxen (både jag och han är såklart oxar…) att det är klokt att inte vara pushig om man har det svårt med någon just nu. Borde jag således inte kontakta honom? Råd gärna om du kan och vill!
  Kram från en envis oxe.

  1. Ja, jag tänker att inget svar också är ett svar. De finns de som säger att om du drar igång en relation så kommer du att få den och var motorn i alla tider sedan. Tänker att det inte blir rätt dynamik annars. Om han har kärlek i sitt hjärta så kommer de här känslorna av saknad, rastlöshet över honom precis som det gör för dig. Tänker att det här skeendet kan få det att lossna för honom. Det skulle väl vara underbart om han själv kände att han skulle ta ett steg närmare dig. Jag hoppas förstås för din skull. Stor kram, jag håller tummarna för dig S

   1. Tack kära fina du för ditt hjärttröstande svar. Verkligen Innerligt tack, det var precis vad jag behövde höra. Skickar dig en stor varm kram från mig! Fortsätt med ditt fantastiska arbete och blogg!

    1. Åh, tack för den kommentaren. Värmde det gamla astrologhjärtat som ingenting annat. Stor kram från Margareta

 3. Det är alltid trevligt att läsa Dina tolkningar av hur planetställningarna påverkar oss jordvarelser – sen är det som vanligt upp till oss själva att styra våra liv och göra det bästa också av det som känns motigt! Själv har jag haft en speciell dröm inatt : jag födde tvillingar , en pojke och en flicka. Jag tolkar min dröm som något väldigt positivt – jag är ju inte i fertil ålder – men det känns som en nystart i mitt liv efter många år av Stenbocks klättrande – uppåt, uppåt på bergsväggen – jag har varit nära att ramla många gånger, men har envist hållit mig kvar. Kanske är nästa år lättare som Du skrev tidigare! Kram!

 4. Morgonen började med att man inte alls var sugen på att börja jobba igen, som Oxe vill man helst bara ligga hemma och fortsätta slappa och inga mer lediga dagar får förens en resa kommer upp den 3 mars… En evig väntan känns det som!
  Kärleken finns där med man och barnen men man känner sig fortfarande inte 100 ännu och horoskopet verkade inte speciellt lovande 🙁

  1. Va? Verkligen? Det är en bra tid för att faktiskt kliva upp och känna att livet är kul, skönt och belönande Amanda.! Vänta nu ska du få se vid fullmånen att det sätts igång krafter i dig..
   Kram M

 5. Kära Margareta!
  År 2016 var årets jag grät mig igenom. Så mycket sorg som skulle ut och tuffa händelser.
  Sakta, sakta börjar denna fisk att simma igen. Gå utanför komfortzonen som du skriver. Låt det bära hela vägen denna gång.
  Kramar Milda

  1. Åh, Milda.. ja det var verkligen mycket som var svårt och smärtsamt. Det håller jag med dig om. Nu startar vi här ett nytt och bättre 2017. Jag önskar dig all lycka.. Kram M

 6. Hej!
  Det står ofta att Saturnus har gjort livet surt för alla länge men när kommer det att lätta? PS. Jättekul att läsa din blogg 😀 // hälsn en våg

  1. Det kommer bara att vara de skyttar som är födda under skyttens sista tio dagar som blir berörda utav Saturnus nu. Det är jättesvårt att tala om för dig hur det ser ut i ditt fall när jag inte vet din födelsedag. Hoppas att du redan har haft ditt! Kram M

 7. Hej Margareta. Tack för din underbara astroblogg, alltid lika kul att läsa. Nu har mina sista åtta år varit omtumlande och jobbiga med svek, avslutade förhållanden mm. Kommer det att lätta för mig, en kräfta med accent o måne i lejon. 630625… Ha det bäst och var rädd om dej.
  Kram Lena

  1. Ja, det tror jag verkligen att det kommer göra. Vi som är födda i de fasta tecken har inte haft det lätt som jag ser det 7 år men du säger 8 så då kanske det var något annat i vägen där just för dig då. 2017 är inte ett dåligt år för oss. Det kommer att kunna finnas bra möjligheter till utveckling och att lyckan faktiskt vänder. 😀

   1. Fasta tecken? Menar du att sju års kaos ska komma till ende även för en sån som mig. Vore ju toppen om allt föll på plats. Född 29/3 1967 på morgonen. Ha det gott i ovädret!

    1. Ja, nu vet jag inte vad det är jag skrivit. Men du är född i det kardinala tecknet Väduren. Enligt vad jag kan se så är du färdigkrisad nu. Du kommer att ha väldigt fin höst som också kan tyda på god tur och stora portioner lycka. 😀 Härligt! Kram från Astrobloggen

 8. Fisk som återigen har ett trasigt hjärta… Det började bra och jag hoppades att det skulle hålla i sig men så kom gårdagen och idag där han lyser med sin frånvaro och jag känner igen det fr tidigare så jag vet vad som är på gång… Det som sker på stjärnhimlen gör mig extra känslig, gråtfärdig och tom och har ont i magen. Ville så gärna att det fina och romantiska skulle fortsätta, det kändes som att vi hade kommit ett steg längre den här gången.

  1. Oj, kära Fiskarna..
   Det låter som att du har fastat för en På/Av kille. Det är verkligen värsta sorten eftersom du blir lurad hela tiden. Fy.. Jag hoppas att du inser att det är fel på honom och ser till att han försvinner ur ditt liv. Det kommer aldrig att ändras – tar du tillbaka honom så tar han dig till sjunde himlen tills han puttar dig utför kanten, ner i kärlekshelvettet igen..
   Ta dig själv på allvar. Du kan bli sjuk av att ha kontakt med honom.
   Kram! Jag önskar dig det bästa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..