På Himlavalvet – Vecka 2


Nu hoppas jag att ni är beredda på vad som komma skall för nu brakar det nya året igång med besked. Det som hållit oss tillbaka – kommer inte att göra det längre..

Utvecklingen vecka 2 är så komplex att jag måste börja förklara processen utifrån vecka 1 för det är där processen börjar. Den här måncykeln är så viktigt och har samband med vad som komma skall vid fullmånen. Man bör alltså se detta som ett sammanhängande skeende.

1:a kvarterets måne

Den känslige kan ha uppmärksammat att något ändrades på onsdagskvällen 4/1 när den tilltagande månen gjorde sitt första kvarter i Väduren konjunkt Uranus.  (En måncykel består av 4 st 7 dagarsfaser – så kallade kvarter).  1:a kvarterets måne är tilltagande, växer och växer, är motiverande och igångsättande, härifrån speedar händelseförloppet upp fram till fullmånen den 12/1 som är kulmen.

I torsdags 5/1  – bara 1/2 grad ifrån Plutos möte med Solen – öppnade en krigsveteran eld i Florida, dödade och skadade människor. Ja, det är inte ovanligt att den spända energin når sin kulmen precis innan det exakta astrologiska mötet.

Det kan fortsatt vara lite skakigt nu dels för Sol/Pluto mötet, att Solen strax därpå bildar kvadratur till Uranus.

Merkurius bana vände direkt på söndagen 8/1. Tjoho!

Ja, ovanstående text innehåller beskriver ganska tuffa energier så därför sparar jag det bästa till sist..

I och med att Merkurius bana vände 8/1 går ALLA planeter direkt dvs framåt – SAMTIDIGT! Det här räknas av många astrologer till en både ovanlig och oerhört gynnsam tid, eftersom alla planeter har samma strävan – så positiv utveckling är att vänta.

Från  8/1 – 6/2 befinner vi oss i detta superflöde. Det anses vara en jättebra tid att påbörja; vad än du vill uppnå och företa dig som du önskar positivt resultat på. Sök jobb, bli med barn, gift dig, köp hus eller företag, registrera firma. Eller.. Vad är det du önskar dig av det nya året?

Det är denna astrologiskt helt förvandlade värld som du går till mötes måndag 9/1.

SOLEN I STENBOCKEN

Det är ett spännande liv Solen för nu en vecka framöver 19° – 24° i Stenbocken. De senaste åren har vi ju fått bli varse att Solens passage i Stenbocken varken är lugn, torr eller tråkig.

Solen har precis passerat Pluto och kommer nu snart att vara delaktig i årets mest dramatiska fullmåne den 12/1. Det blidas en kraftfull storkvadratur till veckan mellan Solen, Måne, Uranus och Jupiter. Den vilda energin har väl lagom ebbat ut lagom till vecka 3.
Solen i Stenbocken

MÅNENS FÄRD

Den tilltagande månen rör sig under måndagen igenom Tvillingarnas tecken. På onsdag morgon träder hon in i Kräftan men det dröjer ända fram till 12 slaget på torsdagen för än hon blir full på 22 ° i Kräftans tecken den 12/1. Den här fullmånen är så komplicerad att den kräver ett alldeles eget inlägg. I USA kallar ursprungsbefolkningen detta för Wolf Moon eftersom vargarna kommer nära in på husknutarna och ylar.

MERKURIUS I STENBOCKEN
Hurra! Nu har den kosmiska lilla rackaren vänt och nu blir det full rulle igen. Nå, kanske inte alldeles omedelbart för som ni vet finns där en liten skuggfas också. Men.. han går framåt!
Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

VENUS I FISKARNA

3/1 – 3/2 Vackra Venus kärleken och de sköna konsternas gudinna fortsätter sin sinnliga färd igenom Fiskarnas tecken.

I den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt! Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge. Venus i Fiskarna

MARS I FISKARNA
15° – 20° i Fiskarna. Eldiga Mars – krigaren – har glidit rakt ner i vattnet, blivit avkyld och tappat farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN
Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 22° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.  Jupiter är nu opposition Uranus vilket kan utlösa plötsliga och oväntade händelser (Uranus) och enorma (Jupiter) konflikter. Dessutom är de bägge en del i storkorset som bildas i samband med torsdagens fullmåne.
Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster.

Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 22°19 – 22°58 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 20° i Väduren och går direkt och är på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra och de bägge kommer att utgöra två av punkterna i torsdagens dramatiska fullmåne.

Neptunus:  Nu har den andliga, mjuka Neptunus, illusionernas gud, hunnit 9°i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17°i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor. Pluto aktiveras i veckan av fullmånen.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 21° i Fiskarna.

Månens Noder befinner sig 4° i Jungfrun/Fiskarna nu.
Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.