Retrograda Merkurius i Skytten

I tisdags 3/1 backade den kära Merkurius tillbaka in i Skyttens sfär igen och vips förs vi tillbaka till i början på december 2016 igen. Det är som att livet spolas tillbaka, typ. Frågor, idéer och tankar som var uppe på tapeten då kan precis som tappade trådar och sugar plockas upp igen och återanvändas.

Solen och Merkurius i Skytten var ju hur kul som helst! Fester nästan varenda dag och det ena mötet roligare än det andra.

Det var här någonstans jag började få för mycket av livets goda, fick influensan och började sacka efter med årshoroskop, bloggen och allt.

Det som är så underbart, lustigt och intressant med retrograden är att man erbjuds en möjlighet att göra om, göra bättre och jag ser det som en välsignad respit när man hinner ikapp sig själv. Det är vad jag håller på med nu. Jobbar på som 17 för att avsluta allt jag inte hann klart med första vändan.

Merkurius backar nu bort till 28° 57 innan han på söndag vänder sin bana rätt igen. Visst känns det perfekt att gå till jobbet på måndag 9/1 med en Merkurius som har siktet mot framtiden. Dock dröjer det ända till slutet av månaden innan Merkurius är ute ur sin skuggfas och allt funkar 100% igen.

  Post-Shadow fas intensifieras

  Post-Shadow fas