Horoskop – Vecka 1

Astrologiska förutsägelser för vecka 1, 2017!

magicalchristmas-1024x768

Man kan tänka sig att årets första vecka borde vara en supervecka som sätter tonen till hela det kommande året men i år är det inte verkligen inte så. Förutom att det varit en galen nyårshelg (den har vi lagt bakom oss redan) så har vi en lugn vecka framför oss.

För många av oss börjar verkligheten och jobbet redan 2/1. De lyckliga fåtal som har ledigt ytterligare en vecka lever mer i takt med planeternas banor och får det lite lättare. Varför? Jo, på måndag har vi ett stellium av planeter i Fiskarnas tecken vilket manar mer till introspektion än till utåtriktad aktivitet. På tisdag ansluter sig även Venus till Fiskarna + att retrograda Merkurius backar in i Skyttens tecken igen. Nu har vi möjlighet att göra om och göra rätt, kanske gå tillbaka utifall det var något vi missade där i början på december. Minns att vänner från förr kan dyka upp och det kan även tankegångar och annat som vi inte avslutat. Det är tid nu att vandra i minnenas allé och ägna sig åt tillbakablickar. Den som känner för att gå runt i pyjamas och skrota följer sin kosmiska kurva helt enkelt – så ha inte dåligt samvete.

Livet börjar nog inte på riktigt för än vecka 2.  

Väduren

Pigga Väduren älskar utmaningar och välkomnar det nya året med öppna armar. Det kan har varit lite väl mycket stugsittande under helgerna och Jupiter befinner sig fortfarande opposition till Uranus (och där kommer den att vara länge).  Energin är härligt gränslös och lite ”bigger than life” och skapar härliga möjligheter. På torsdag befinner sig månen i Väduren och bildar kvadratur med Solen. Tjoho.. Härifrån är månen tilltagande och energin byggs upp emot fullmånen nästa vecka. Fint – det sätter verkligen tonen för det kommande året. Sätt dina mål högt Väduren för under 2017 kommer du att lyckas i både kärlek och business.

Oxen

Ditt nya år smyger igång sakta och fint utan några stora åthävor. Merkurius som fortfarande är retrograd backar in i Skytten nu och livet går lite på halvfart fram till på söndag 8/1. Men andra ord – håll dig på mattan och känn in. Du behöver inte alltid prestera Oxen. Ibland duger det så bra med att bara vara. Din styrande planet Venus skiftar på tisdag tecken och träder in i Fiskarnas mjuka, sensuella energi. Det passar dig fint för Venus trivs så bra i den positionen. Härligt, lyckosamt skimmer spiller över till dig eftersom planeten bildar fin sextil till allt som är du. Härligt! Uranus-Jupiter oppositionen fyller ditt väsen med glädje. Det låter underbart för under 2017 har du massor med kul att erbjuda.

Tvillingarna 

På tisdag rasslar det till i ditt horoskop och härliga, charmiga Venus flyttar in i Fiskarnas tecken och ditt 10:e hus där faktiskt redan Mars huserar. Det där för förstås tankarna till arbete och karriär men samma dag backar din styrare Merkurius in i Skytten för en kort tillbakablick som varar fram till på söndag. Så.. även om det är fullt pådrag i ditt karriärshus och du kanske önskar swisha vidare i yrkeslivet så är rådet att vänta en vecka. Det kommer inte att hända så mycket före den 9/1 i alla fall. Flirt, vänskap och romantik ger bättre utdelning är arbete och business. Om du återkommande får tankar på ett ex eller annan person från det förflutna – det här är ett utmärkt tillfälle att återknyta er vänskap.

Kräftan

Det bildas ett helt stellium i när både Månen och Venus träder in i Fiskarnas vattenrike i början av veckan. Där väntar redan Mars, Neptunus och Kiron så energin är överväldigande. Att detta råkar sammanfalla med att Merkurius backar in Skytten skapar en andlöst skir, intuitiv och skir känsla. Rådet är att ta det så lugnt som det bara går och känna in, göra yoga eller mindfulness. På torsdag bildar månen sin första kvarter och går därifrån emot att växa sig stor. Detta är den första indikationen att ditt nya år startar upp. Om en vecka blir månen full i ditt tecken Kräftis vilket förstås är enormt igångsättande och signifikativt för dig.

Men det är grejer som händer även innan dess.  Solen och Pluto möts på lördag och det om något kickar igång viljan och får dig att fatta beslut.  2017 är året som du blir tydlig i din vilja och tar för dig av livet.

Lejonet 

Hoppas att du tillhör den lyckliga skara som ännu inte behövt återvända till sin arbetsplats. Som du säkert har förstått av texten ovan kommer året inte riktigt igång den här veckan. Men, kära Lejon – det är ett eldigt och positivt år som du har framför dig när du kan förvänta dig att det händer massor av kul grejer. Innovativa, balla Uranus står just nu mitt emot Jupiter och all denna eld får din redan så överhettade eldiga själ att brinna. Det är dags för dig att planlägga och våga tänka i nya banor Leo! Det finns massor av möjligheter för dig att förverkliga dig själv i år. Tänk på vad du vill ha och fokusera på det. Kärleksfulla, passionerade du kommer inte att bli besviken på vad universum erbjuder dig på kärleksfronten i år.

Jungfrun

Under helgerna har motiverande Mars befunnit sig mitt emot allt som är du och det kan både vara igångsättande och för vissa kanske även en aning provocerande. Veckan inleds med att Månen går in i Fiskarna, på tisdag följer även Venus efter och dessa underbara planeter speglar sig i dig och för en tid kan allt kännas underbart. Passa på att utnyttja det månadslånga underbara flödet! Det andas romantik, kreativitet och lyckosamma händelser. Din styrare Merkurius backar nu in i Skytten tecken – och kommer sålunda in i samma läge där han befann sig i början av december. Chans för dig att göra om och göra bättre den här gången.

Vågen

Åh, det är så roligt att få skriva dessa rader till dig för det är så juste energi som påverkar. Det är inte bara ett nytt år du har att se fram emot Vågen, det är ett nytt liv! Kalla, balla och innovativa Uranus befinner sig i opposition till Jupiter som du har på din sida nu. Det är befriande, nydanande planetenergier ger dig möjlighet att ”reboota” ditt liv, ta nya utvecklande kliv i livet, finna din sanna potential och din väg kantas med idel möjligheter. Hurra! Passa på att må bra och ha kul här och nu! Om du vill vara förutseende och klok så ser du om ditt hus nu och bygger upp ditt imperium inför framtiden. Karriärmässigt är du en stigande stjärna.

Skorpionen

Det är nystart, passion och innovativa idéer på din nyårsmeny, Skorpionen. Se fram emot ett superbra år! Tongivande fram till hösten är att kaxiga Uranus och löftesrika Jupiter bildar opposition. Det här öppnar upp för möjligheter och så många nya vägar. Lite mer i ett närmare perspektiv har vi vackra Venus och sexiga Mars kommer att befinna sig i en gynnsam trigon till dig i en hel månad framöver. Ja, ni som är insatta i stjärnornas språk vet förstås att det skapar ett väldigt mysigt socialt flöde och pushar även fram romantiska och heta känslor. Flödet kickar igång dig och får dig att känna dig attraktiv och flirtig. Kärlekstörstande Skorpionen kan få uppleva känslan av att det finns tillräckligt och kanske till och med för mycket kärlek och intresserade personer runt dig.

Skytten

Retrograda Merkurius backar in i ditt tecken nu på tisdag och manar till tillbakablickar och erbjuder samtidigt chansen till att gå tillbaka till början av december och göra klart dina oavslutade affärer. Men.. precis som Edith Piaf – världens kanske mest kända Skytt – ångrar du väl ingenting? Det är inte din stil – det är framtiden som gäller för dig. Nå, Merkurius bana vänder rätt på söndag. Till dess kan du roa dig med att flirta runt och ha kul. Ja, Mars och Venus bildar härlig kvadratur till dig och skickar sina förföriska och romantiska strålar åt ditt håll. Detta kan också vara en tid som lämpar sig för planläggning av din vår. Det är ett nytt år som ligger där framför dig. Fråga dig själv hur du vill ha det? Chansen att du förverkligar dina drömmar är stor.

Stenbocken 

Som jag redan nämnt här ovan i texten.. Denna vecka är inte ditt liv Stenis.. Ditt 2017 är ett oerhört starkt, roligt och utvecklande år – på alla fronter faktiskt men just nu är det möjligt att det faktiskt inte känns så alls för nu backar Merkurius ut ur Stenbocken och in i Skytten igen. Det kan ge en smått surrealistisk känsla, som om att man spolar tillbaka filmen och börjar kolla på vad som sades och gjordes i början av december och dessutom vänder paneten rätt den 8/1. Solen tuffar ändå på igenom ditt tecken och möter till helgen upp med kaxiga Pluto. Detta ger en energiboost som heter duga och härifrån kan vi säga att ditt år börjar. Månen är tilltagande och vi går emot en fullmåne nästa vecka. Wow.. Du kan se framtiden an med tillförsikt! Det är ett jättebra år som ligger framför dig.

Vattumannen 

Det här är en märklig vecka när du för första gången på länge inte har besök av en endaste planet för på tisdag glider Venus som varit med och skapat det härliga sociala flödet över till Fiskarnas sfär. Samma dag backar Merkurius in i Skytten och ja.. Det blir annorlunda men verkligen ingenting att hänga läpp för. Till helgen är det redan helt annat ljud i skällan för då vaknar världen upp igen. Det är som att ljuset tänds ungefär och allt återgår till det normala igen. Men du kära Vattuman har ett underbart år framför dig som innehåller idel överraskningar. Din styrande planet Uranus kommer att befinna sig mitt emot Juptier nästan hela året vilket sannerligen är ett löftesrikt och positivt tecken. Hurra! Det sätter tonen till ett framgångsrikt 2017. Våga följ dina impulser och satsa allt, satsa kallt.. Det är ett framgångsrikt år du går till mötes.

Fiskarna

Det ser ut att bli en i det närmaste perfekt vecka för dig nu när du kan förvänta dig att kärlek, vänskap och kreativitet flödar. Räck ut handen emot en vän.. Skeendena nu kan göra hela skillnaden för dig. Veckan inleds med Månen i ditt tecken, på tisdag följer även Venus efter in i tecknet för en månadslång vistelse. Wow.. det är så mysigt för Venus älskar att vara i Fiskarnas tecken och det sprids en härlig, rosaskimrande romantisk vibb runt dig nu. Vi har ju även Neptunus, Mars, Kiron och den södra noden i Fiskarna. Du tillhör ju dem som blir extra mycket påverkad på grund av att ALLT händer i de rörliga tecknen och faktiskt mest med dig. Minns att Venus kallas den Lilla Lyckan av en anledning. Kanske får du allt du vill och lite till nu?

 

  1. Stenbocken tackar,bockar och instämmer i allt , men jag tycker ju om lite motstånd , så Saturnus och jag är goda vänner , han har lärt mig mycket! Ibland när livet har varit lättare så har jag tyckt att något är fel! Vi får väl se om nästa år blir för lätt för mig – jag skall åtminstone försöka att njuta i så fall – som man sår får man skörda! Kram på det nya året! ❤

    1. Ja, perfekt Kristina! Det verkar som du har förstått tanken bakom astrologin helt och fullt! Stor kram till dig från astrobloggen

  2. Tack för förra årets – Årshoroskop. Det stämde väldigt väl. Ser fram emot årshoroskop för 2017.

    1. Åh, Tack för att du tyckte om dem. Det gör mig så glad att få positiv feed back.Jag har blivit så efter med horoskopen i år pga den här influensan bl a. Men jag har inte gett upp ännu. Tänker att de ska publiceras. Kram Margareta

  3. Krya på dig kära Margaretha 🌞 väntar med spänning på årshoroskopet… Ska bli såå spännande att läsa när det än kommer, så skynda långsamt 💖💖💖 Mvh! Jillan på Orust

    1. Ja, kära Jillian på Orust, här går allt i ultrarapid – ja, jag prioriterar ju horoskopen för vecka 2 först. Hoppas att det ska gå att få årshoroskopen klara nu under veckan. Kram till dig och stort tack för dina glada tillrop under året. Du är en solstråle ❤️😍❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..