På Himlavalvet – Vecka 1

På Himlavalvet – Vecka 1

Gott Nytt År!

Som alltid är det underbart spännande och löftesrikt att stå med det nya året framför sig som ett oskrivet blad. Som de alla astrologi intresserade redan anat så kommer 2017 att vara ett möjligheternas år, kärlekens år och året när vi hittar nya lösningar på de stora problemen.

Nytt år och redan har förfärliga nyheter nått våra öron! Fy! Det var inte roligt att höra om terrordåd i Ankara. Till och med här i mina lugna Stockholmskvarter har det gått hett till i helgen. Hus har brunnit och själv vaknade jag med röklukt i näsvingarna. BouleBar – runt om hörnet här ifrån mig brann i morse.

Men vill jag understryka – detta är inte hur det nya 2017 kommer att gestalta sig. Under denna första vecka får vi ursäkta oss med att det råder ett undantagstillstånd. Läs här nedan så ska jag förklara hur..

SOLEN I STENBOCKEN

Nu har Solen hunnit en bra bit in i kardinala jordtecknet Stenbocken och rör sig under veckan mellan 12°- 18°in i tecknet.

Det här är jordens element och Saturnus är styrare. Under denna flagg blir vi praktiska personer, realister och en människor som gärna vill ha stabilitet och trygghet runt sig. Familj, traditioner och harmoni blir viktigt nu och vi söker trygghet och bekräftar varandra i kärlek. Till helgen möts Solen och Pluto i en exakt konjunktion.

Solen i Stenbocken

MÅNENS FÄRD

Veckan inleds mjukt, känsligt och intuitivt med att månen rör sig in i Fiskarnas tecken. Torsdagen den 5/1 bildar månen sitt första kvarter (första kvadraturen efter nymånen) så månen i Väduren befinner sig i kvadratur med Solen i Stenbocken. Detta är också ”inflygningen” till fullmånen.  Dvs de sju dagar som månen är tilltagande fram till dess månen blir full i Kräftans tecken den 12/1.

MERKURIUS I STENBOCKEN

Retrograda Merkurius backar på tisdag kväll in i Skyttens tecken igen. Planeten styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm. Många är onödigtvis rädda för denna tid. Se det hellre som en tillbakablick. Nu har vi chansen att få göra om och göra bättre. Vi erbjuds en andra chans med det som kanske inte hanns med eller blev fel i början av december 2016. Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

VENUS I FISKARNA 3/1 – 3/2

Vackra Venus kärleken och de sköna konsternas gudinna träder på tisdag in i Fiskarnas tecken. Åh, i den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt! Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge.

MARS I FISKARNA

10° – 15° i Fiskarna. Eldiga Mars – krigaren – har glidit rakt ner i vattnet, blivit avkyld och tappat farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande.

Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 21° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.  Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 21°- 22° under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus har nu vänt direkt igen! Tjoho! Nu är han på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra.

Neptunus:  Nu är den andliga planeten 9°i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig. Nu befinner sig också Södra Noden konjunkt Neptunus. Det pekar på behovet att rena och heala det förflutna. Spännande är att Tisdagens nymåne i Skytten kommer att befinna sig i kvadratur till noderna och Neptunus.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17°i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 21° i Fiskarna.

Noderna befinner sig 5° i Jungfrun/Fiskarna nu.

Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.  Neptunus befinner sig nu i konjunktion med den södra noden och detta om något är signifikant för nu går jorden in i en enorm healingprocess.