George Michael död

När jag var i 20 – 30:års åldern reste jag och min man fram och tillbaka mellan Cypern och Sverige mest hela tiden. Det var tider det…

Vi lyssnade på the Wham och George Michael var den största stjärnan på himlen. Han har en särskild plats i mitt hjärta eftersom hans familj kommer ifrån Limassol, Cypern och hans uppväxt och bakgrund på många sätt liknar mina söners.

När jag vaknade i morse och hörde den fruktansvärda nyheten att George Michael hade dött blev jag själv förvånad över hur ont det gjorde i hjärtat även i skrivande stund nu rinner tårarna ner för mina kinder.

Undrar om artister verkligen vet hur oerhört mycket de betyder för en hel generation. Jag älskar dig George Michael – R.I.P.

Den här bilden har jag lånat från kollegan Maurice Fernandez.

G.M. var Kräfta och har haft det tufft med sin hälsa i många år nu. Jag har ägnat förmiddagen till att Googla alla incidenter runt hans drogvanor och hälsa.

Han har ju Pluto i sitt sjätte hus (hälsa och arbete) sedan 2004 och man kan ana att det var här någonstans som han började tappa greppet över situationen och lät droger ta över hans liv.  Det är ingen rolig läsning, för många av de allvarliga händelser som kantat G.M:s liv syns i hans horoskop. Pluto har befunnit sig i oppositionoch eller Uranus i kvadratur till sina planeter i Kräftan vid dessa tillfällen.  Nära döden i lunginflammation 2011, Rehabvistelser, arrestering, droginnehav, ramlat ur sin bil på motorväg 2014.. ja, listan är lång.

Döden

På Juldagen när George Michael dog befann sig transiterande Sol opposition hans natala Sol och Noder, Mars var opposition till hans natala Uranus och där fanns också noderna med.  Och – det viktigaste kanske.. Minns ni att vi hade en Nymåne och Eklips 1/9? Ja, nu är vi där igen, vid temat att det kan dröja upp till ett halvår innan effekten av en eklips visar sig. Eklipsen  som föll 9° i Jungfrun föll i konjuktion med hans Pluto. Den norra noden var också där i närheten när eklipsen ägde rum.  Ja, det finns mycket annat smått och gott i horoskopsbilden vi kan notera också. Jupiter har som oftast vid övergångar ett finger med i spelet. I det här fallet befann sig Jupiter i kvadratur G.M:s natala noder.