Horoskop Vecka 51

3d-reindeer-rudolph-santa
Väduren

Du kanske är en av de Vädurar som bränt sitt ljus i bägge ändar och faktiskt välkomnar den långsammare energin som inträder när din styrande planet Mars går in i Fiskarna. Ja, ni fattar – din eldiga motor faller rakt ner i det iskalla vattnet och ja.. Det blir lite ånga, lite förvirrat där i dimma och nej – det är inte säkert att allt går som du har planerat. Merkurius vänder också retrograd på måndagen och det är i detta relaxade läge som helgerna kommer att avlöpa. Det lossnar inte förrän i samband med Trettonhelgen. Låt inga yttre detaljer störa ditt lugn och öva Mindfullness. Var närvarande i nuet, med dina nära och kära. Onsdagen den 21/12 infaller Vintersolståndet och Solen går in i Stenbockens sfär istället och intresset hos oss ändras radikalt från det utåtriktade till att bara bry sig om de sina. Vad har tomten i säcken till dig? En härlig opposition mellan Jupiter och Uranus som ger dig glädje.  Du har en underbar julhelg framför dig.

God Jul kära Vädur! 

Oxen

Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken på onsdag skapar ett helt nytt scenario – det här är jordens element. Det är din scen och din sorts energi och du kommer att älska varenda minut av det. Det är jordnära, sensuellt och vackert. Det både luktar och smakar gott och sammantaget lockas gudinnan inom dig fram. Det är mys, pys och för dig sensuella varelse så har Venus position extra stor betydelse. Hon är juste placerad och skickar mysiga kärleksfulla vibrationer åt ditt håll nu hela helgen. Hur Bör du bli orolig för att Merkurius vände retro i ditt 11:e hus? Nej, inte alls. Det kan vara skönt med ett lugnare tempo, lite nostalgi och tillbakablickar hör ju för övrigt årstiden till. Ge dig lite extra framförhållning så kommer allt att gå galant.. Slappna av och njut!

God jul kära Oxen! 

Tvillingarna 

Hoppla! Veckan startar med att din styrare den glada Merkurius lägger in backen och intar ett retrograd läge. Hepp! Du tillhör ju dem som faktiskt blir mer påverkad än andra. Var varlig med dig själv och andra.  Det finns risk att det du säger kan missuppfattas och försök därför att stålsätta dig och att översätta allt som sägs och händer till kärlekens språk. Mars ångade in i Fiskarna idag och det är också en segare position dessvärre. På onsdag morgon har vi vintersolstånd, solen går in i traditionella Stenbockens sfär och att allt följer sitt schema är själva tjusningen. Ja, jag vet att inget av det här är precis vad som fyller dig med jubel! Men kan du inte se det som en lång spavistelse, terapisession eller något? Du behöver verkligen slappna av, skoja, spela spel och sådant med dina nära. Bort med tassarna från datorn/telefonen nu! Om du hittar ditt relaxmode kommer du att få en fröjdefull och härlig jul.

God Jul kära Tvillingarna!

Kräftan

På måndag sker två astrologiska förändringar som faktiskt ändrar klimatet människor emellan. Mars, krigaren, avväpnas helt genom att han träder in i Fiskarna. Phu, det är ett lugn som inträder. Dessutom går Merkurius retrograd vilket i vanlig ordning gör att det saker går långsammare. Båda de här faktorerna bidrar till att du ska finna lugn, harmoni och Julefrid. Det känns skönt att få skriva det här horoskopet till dig kära Kräfta för jag är medveten om att du har varit med om alla sorters prövningar under året. De har kommit till dig i alla former. Positivt sett har det varit utvecklande men, visst! Det är inte lätt för någon att inte hitta lugnet. Okay.. Den här julhelgen hoppas jag att du tar till dig ordet delegera och faktiskt släpper värdinnerollen. Du är inte ensam ansvarig för allt som händer. Dela ansvaret.  Goda Nyheter? Ja, vad sägs om intressanta, härliga oppositionen mellan Jupiter och Uranus som garanterar Julefriden. Njut!

God jul kära Kräftan!

Lejonet 

Måndagen bjuder på överraskningar och ändrade energier som kanske först kan kännas lite aviga och ovana. Mars träder in i Fiskarna och samtidigt vänder Merkurius retrograd. Ja, för många kan det innebära att saker och ting kanske måste planeras om en aning. Men.. det vackra i detta är att den här långsamma, überkänsliga energin öppnar ditt hjärta igen. Romantisk, nostalgisk och generös är du redan av naturen och de fina aspekterna hjälper sannerligen till. Nu kanske du minns en kär vän och kanske låter udda vara jämt och skickar en julhälsning? Härliga Venus befinner sig mitt emot dig och det lockar förstås fram ditt vackraste, mysigaste jag. Minns att kärleken övervinner allt!

God Jul kära Lejonet!

Jungfrun

Du Merkuriusstyrda människa måste nog ge upp ditt kontrollbehov och låta saker bli lite som det blir. Ja! Merkurius går retrograd från och med måndag och dessutom kommer heta Mars att ställa sig i opposition. Aj – det där kan reta upp dig och få dina nerver att ligga på utsidan.  Hoppas att du har några chillpills i en burk undanstoppade någonstans annars får jag rekommendera dig att inta en stoisk hållning till allt som sker.  Inget kan göra mig upprörd måste bli ditt mantra i jul. Kul med Mars? Visst kan man ha det! Viljan, närvaron och sexet blir bättre och starkare. Glimten i ögat och en stor portion med humor kommer göra dig till en lycklig människa i jul!

God Jul kära Jungfrun!

Vågen

Du har så fina transiter nu under helgerna att det är en fröjd att få berätta. Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken den 21/12 får som vanligt dig att vilja mysa lite extra. Det familjen, det sociala utbytet, dekorationer, stil och tradition är ju sådant som du verkligen gillar. Din styrare Venus befinner sig i en fin trigon till dig – flirt, mys och kärlek?  Ännu bättre nyheter är att vi nu och många veckor framöver kommer att få åtnjuta Uranus och Jupiters opposition. Tjohej! Är du kära Våg villig att ändra lite i ditt liv, öppna dig och ta nya steg? Säger du ja är lyckan din under 2017.  Men nu står julen inför dörren och förhoppningsvis finner du ändå lugnet och får njuta.

God Jul kära Vågen!

Skorpionen

Det är de vackra drömmarnas jul Skorpionen för det är saker på gång i ditt andliga drömska 12:e hus.  Merkurius går retrograd på måndag viket gör att du vandrar i minnenas allé och troligen kommer samtalen i jul att innehålla såväl tillbakablickar som nya planer. På måndag går din klassiska styrare Mars in i Fiskarna där han inte kommer fajtas det minsta lilla utan mest bara flyter runt där som en Guppy. Ah! I mina öron låter detta som den ljuvaste musik! Du slipper driva saker och energin är för flummig för att konflikter ska uppstå. Kvar återstår bara julen och kärleken. Venus befinner sig i fin kvadratur till dig och det skapas en underbar stämning.

God Jul kära Skorpionen!

Skytten

Ja – för de rörliga tecknen ser det ut att bli en jul som lutar lite åt det oväntade och kanske även alternativa hållet. Kanske planerar mången skytt att resa bort hellre än att sitta hemma och jamsa bort ledigheten? Nå – det finns lite komiska inslag här i horoskopet och jag hoppas just att du ska kunna ta händelsernas utveckling just på det sättet och inte låta saker störa din inre harmoni. Måndagen bjuder på två saker som kan bidra till vissa komplikationer. Merkurius retrograd förstås och för att toppa av det hela kommer även heta Mars att tassa in i Fiskarna och ställa sig i kvadratur till allt som är du. Om jag får komma med ett råd – gå inte in i för djupa diskussioner om just känslor eller utmanande åsikter precis just nu. Uranus och Jupiter möts på torsdag – det är kul och saker bör hållas på en mysig, avslappnad nivå om det går.

God Jul kära Skytten! 

Stenbocken 

Denna måndag lär väl inte vara någon höjdardag skulle jag tro eftersom Merkurius och Pluto snudd på möts i ditt stjärntecken och den kvicka lilla budbäraren blir så förskräckt att han genast börjar backa tillbaka – vilket i vanlig ordning kan skapa lite kaos. Det lilla eventuella tumultet till trots är det en härlig jul som väntar. Saker blir bättre och bättre ju närmare dopparedagen vi kommer. På onsdag infaller vintersolståndet och det utgör ju Solens månadslånga vistelse i ditt stjärntecken och din tid på året att glittra och komma i fokus. Bäst nu är mötet mellan Jupiter och Uranus som hjälper dig att hålla humöret uppe och smida planer inför en löftesrik framtid. Se till att få en lång och vilsam ledighet.

God Jul kära Stenbocken!  

Vattumannen 

Man kan ana att de senaste veckorna varit extra rushiga för dig och därför kommer de stora förändringarna som är på gång på stjärnhimlen som en så god nyhet. Världen går in i en helt annan energi – det är ett slags kollektivt relaxmode som inträder via Merkurius som vänder retrograd (fet broms) och kaxiga Mars som lämnar din sfär och går in i superkänsliga Fiskarna där det inte är någon action alls att vänta. Mitt tips: Beställ maten på nätet och minimera arbetet! Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken sker på onsdag. Det är en sammantaget en riktigt härlig helg du har framför dig och Venus kärlekens gudinna befinner sig mitt i ditt tecken och stålar ut värme och ett rosenrött skimmer.

God Jul kära Vattumannen! 

Fiskarna

Oväntat nog kommer du att kvickna till när alla andra går ner i varv. Pigga Mars drar igång dina känslor och den här julen fyller  du nog oss alla med häpnad för det är en socialare, gladare och piggare Fisk som tar för sig mer än vi är vana att se. Merkurius retrograden drabbar ju förstås dig på samma sätt som den gör för alla rörliga tecken. Personligen tycker jag att det är idealiskt med en retrograd såhär lagom till helgerna. Det skänker tillbakablickar och lite mysig stämning faktiskt. Räkna med att saker och ting tar mer tid än vad du har lust att ge och försök att inte bli frustrerad. Mys med släkt och vänner och ha kul!

God Jul kära Fiskarna!

 

LOADING..