Merkurius Retrograd

Lagom till jul väljer denden gudomlige budbäraren Merkurius att gå retrograd! Planeten styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm. Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

Nå, hur oroliga ska vi vara egentligen? Blir det nu så att trafiknäten rasar samman och alla missförstår varandra hela Julen? Nej, jag tror faktiskt att det kommer bli precis tvärt om. Mars som precis gått in i Fiskarna ger oss en avslappnad känsla dessutom. Ger er av i god tid så ska ni se att allt kommer att gå bra.

Smarta Merkurius kontrollerar vår förmåga att tala, lyssna och förstå. Postgång, telefoni, sjöfart och flyg är också sådant som han styr.  Internet är starkt förknippat med men Merkurius är också köpmannens Gud.  Allt med köp och sälj, pruta, överenskommelser, kontrakt och dokument är hans domän. Han är inte lite fräck i den rollen, Merkurius och kan i dessa sammanhang  ljuga sig blå! Han ömmar för de svaga i samhället och fixare, trixare, lögnare och tjuvar står under hans beskydd. Han är inte alltid ärlig och har ingenting emot att stjäla eller tumma på sanningen själv. Merkurius är oerhört mångfacetterad och komplex. Han är överintelligent, ett geni som får snilleblixtar och är uppfinnare och av Gudomligt ursprung.

Merkurius löper någorlunda sida vid sida med Solen och har precis som Solen en 1 årig omloppsbana. Merkurius sägs ju vara en nyckfull, föränderlig planet och det avspeglar sig också i Merkurius rörelser. Ibland pinnar planeten på och ligger före Solen som nu exempelvis när den är i Vattumannen emedan Solen fortfarande är kvar i Stenbocken. Merkurius går dock aldrig mer än 28 grader ifrån Solen, när separationen börjar bli för stor bromsar Merkurius in och ”backar” så att de kommer i kapp igen. Ja, jag skriver ordet backar inom citationstecken därför att det är endast härifrån jorden det ser ut som att Merkurius backar. I själva verket gör den inte det, men.. Det där spelar ju ingen roll för oss – eller hur? Vi är ju ändå bara på jorden och härifrån sett backar den verkligen.

Retrograden har på senare år blivit vida omskriven här på nätet och folk oroar sig för allt elände som kan komma utav det. De typiska varningarna lyder: Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt!

Jag anser inte att man ska dra för stora växlar av detta trots allt.  Man kan
inte bara dra sig undan livet och förlora värdefull tid! Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Det värsta planeten ställer till med är ju förseningar och förtret. Det är ju inga katastrofer den orsakar precis. Jag tycker att ni kan resa som vanligt men, när ni packar ha i  bakhuvudet att väskan kan komma bort exempelvis.  I år kommer Merkurius att gå retrograd tre gånger och vid samtliga tillfällen kommer det att ske i lufttecknen. Det är en ganska vanlig astrologisk händelse och 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd oavsett om vi vet om det eller inte.