Trender 2017

De genomgripande astrologiska trenderna 2017!

Här beskriver jag lite övergripande vad vi kan förvänta oss av det kommande året och ge dig nycklar till hur du kan använda energin bäst och dra nytta av flödet.

Man kan alltid påverka sitt liv, oavsett hur horoskopet ser ut. Men – att ha vetskap kan göra det lättare att navigera igenom livet.

Jag vill kalla detta för ett KÄRLEKENS ÅR! Må detta vara tiden när vi lär oss att älska såväl oss själva så som vår nästa. Den nya placeringen av månens noder tar upp det temat.

Dramatiska T-Korset mellan Jupiter i Vågen, Uranus i Väduren och Pluto i Stenbocken som bidrog till alla stora händelser under hösten 2016 är med oss fram till hösten 2017. Snabbare rörliga planeter, som Solen, Måne, Merkurius, Venus och Mars kommer lite då och då också att komma in och delta i T-korset vild olika tillfällen.

Moder Jord och Mänskligheten befinner sig i en kritisk förändringsprocess vilket syns politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst med vad som sker med vårt klimat och miljö. 2017 är det viktigare än någonsin att minnas sina värderingar och vad som är rätt och riktigt.

På det mer personliga planet är personer födda i andra halvan av de kardinala tecknen 15- 30 grader som kan förvänta sig stora och förhoppningsvis fantastiska förändringar i sina liv.

Kinesiskt: Intressant att notera är att vi under 2016 Apans år var varnade för Monkey Business, chockerande, förvånande händelser. Att människor som uppträder som apor fick oförtjänt uppmärksamhet. Det ska Gudarna veta att hela världen märkt av! (Tänker på det amerikanska presidentvalet).

Tuppens År – 2017 startar den 28/1. Det här är ett kraftfullt år när 

det lönar sig att visa upp sig och bygga sitt eget varumärke. Det gäller att ha något vettigt att säga och göra intryck. Snåla alltså inte med stilen utan de vackraste kläderna och smyckena ska fram.
Kineserna anser att detta är året när vi ska se om vårt hus och tydligt visa hur vi vill ha det med kärlek, pengar och affärer. Under tuppens årkan alla må bra och utvecklas. Men minns.. Tuppen är rättvis och belönar den som är duktig, strävsam och erbjuder hårt arbete, starka prestationer. Den som vill nå högsta topp gör det med fördel under Tuppens år.

MERKURIUS – Vi har hela fyra perioder när Merkurius kommer att vara retrograd. Året börjar till och med under retrograd period som pågår fram till den 8/1. Med andra ord kan vi med gott samvete mysa på och låta mellandagarna flyta ut ända till trettondagen.

  • 19/12 år 2016 – 8/1
  • 9/4 – 3/5
  • 12/8 – 5/9
  • 2/12 – 22/12

VENUS – Vår underbara kärleksgudinna börjar

året hack i häl på sin älskling Mars men dessvärre blir det inget möte av men vi människor kan ändå känna av de goda vibrationerna. Samtidigt färdas de igenom Fiskarnas tecken. I februari träder Venus in i Väduren till stor glädje för Väduren och Vågen, Kräftan och Stenbocken kommer hon via en lång retrograd period att ”fastna” i Väduren ända fram 6 juni! Lilla Lyckan, den gudomliga som plockar fram glädjen, för goda människor i vår väg, ger bra energi, pengar och kärlek till våra liv.

JUPITER i Vågen 9/9 2016 – 10/10 2017

När Jupiter utvecklingen, expansionen och lyckan befinner sig i kardinala lufttecknet Vågen, känner han sig nöjd för det är mycket hos Vågen som faller i god jord eftersom Jupiter är förenat med Lag och Vågen ständigt söker efter rättvisa och balans. Det här kommer att vara en väldigt gynnsam position som alla på hela jorden kommer att kunna dra nytta av. Vågen är styrt av Venus och idealen är kärlek, frid, fred, jämlikhet, balans mellan människor, kärlek på jorden. Vågen är en mästare med ord, att förhandla, medla och få oss att se att vi alla är en.

Expansion, tur, ett gynnsamt flöde och medvetandehöjning är vad som skapas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar, blir bättre. Andlig och personlig utveckling är också Jupiters sfär. Jupiter är synonym med Ganesha i den indiska läran och är Gurun – läraren, globetrottern som visar vägen och hjälper oss att öka vår förståelse mellan de olika folken, trosuppfattningar och människor.

JUPITER I SKORPIONEN 10/10 2017 träder underbara Jupiter in Skorpionens tecken där han kommer att vistas i hela tretton månader framöver. Alla de fasta tecknen får då ta del av nya friska fläktar, utveckling, glädje och expansion. Härifrån kommer ett underbart flöde igång. För en tid kommer saker helt enkelt bara att falla på plats på ett alldeles mirakulöst sätt. Detta kan påverka alla sidor av ditt liv. Kärlek, pengar, karriär. Läs gärna mer om Jupiter här ovan.

SATURNUS  är  Skytten 2014 – 2017  Det är sista rycket nu för Saturnus. Nu är det det tecknets sista grader 20° -30° som blir mangalde. I december 2017 lämnar Saturnus tecknet för att sedan hålla sig borta i 30 år. Skytten styrs av religiösa Jupiter som är väldigt intresserad av våra trosuppfattningar, vårt högre medvetande, internationella kontakter, resor och upplevelser av alla sorter. Det är vanligen gränslös, härlig och expansiv energi som förmedlas. Frihet är nyckelordet för Skytten. Att nu torrisen Saturnus rör sig igenom tecknet skapar ett märkligt klimat – för konservativa Saturnus sätter sig ständigt på tvären och säger nej om det går. Saturnus vill till varje pris sätta gränser på allt och strukturera upp tillvaron. MER OM SATURNUS I SKYTTEN 

URANUS  är i Väduren 2011 – 2018

Uranus är revolutionären och i eldiga banbrytande pionjären Väduren får planeten fart och snabba vändningar kan ske, nya tankar och idéer födas. Kombinationen av dessa två urkrafter skakar världen och förändrar historiens gång föra alltid. (Sist Uranus var här var åren 1927-1935 och även då i kvadratur till Pluton precis som nu).

Nu kan den enskilda individen göra sin röst hörd – den digitala revolutionen är i sin fulla blomning och det som sker på nätet har redan förändrat vårt sätt att ta till oss information och de gamla maktstrukturerna är på väg att falla. Det som sker är så intressant, för här och nu skapas för första gången i världshistorien en sann demokrati bortom allt vad ledare, politiska partier, tidningsredaktioner och organisationer. Det är den enskilda människan som talar! Framför datorn är det individens intelligens och förmåga att uttrycka sig som räknas – och faktiskt bara det! Det är inte längre så att vissa få privilegierade och utvalda får en chans. Här kan alla – oavsett ekonomi, kontakter, bakgrund, utseende uppnå framgång och påverka. Nya tankar spirar – fritt och utan kontroll!

NEPTUNUS är i Fiskarna 2011 – 2026

Neptunus styr Fiskarnas tecken och med den här positionen är hon hemma i sin egen sfär. Vi välkomnar den subtila, skira kraft som Neptunus förmedlar och välkomnar den ökade andliga medvetenhet som hon medför med sin närvaro. Tro inte för en sekund att energin är harmlös bara för att den inte är direkt påträngande!

Neptunus är den andliga rösten, hon inspirerar det högre medvetandet. Det är drömmarnas, visionernas och skapandekraftens planet – källan – och hon står för den högsta och renaste oktaven av villkorslös kärlek, av renhet och ande.

KIRON: rör sig mellan 17° – 28°som högst – 24° Fiskarna Under året kommer Kiron att fortsätta sin färd igenom Fiskarna. Det här året kopplas Kiron såväl till Neptunus som Jupiter och Saturnus och det är så gynnsam och vacker energi som kommer ut ifrån detta möte i de rörliga tecknen. Här är energin öppen för förändring. Nu öppnas våra hjärtan för medmänsklighet och kärlek till vår nästa. Kiron ”den sårade helaren”  arbetar med att läka alla sorters smärta, utanförskap och bidra till helande.  I mytologin hade Kiron sårats – det var ett sår som inte kunde läka och han led av en oändlig smärta. Hans lidande tvingade honom ut för att söka hjälp, för han ville bli fri från sin plåga. På så sätt ficka han kunskap, visdom och erfarenhet och kom genom detta att bli den sårade helaren.

Månens Noder: Noderna befinner sig i fram till 9/5 i polariteten Jungfrun/Fiskarna.

När skiftet sker den 9/5 går noderna istället in i Lejon/Vattumannens polaritet. Där handlar det om att hitta en balans mellan egot och världen. Så börja innifrån dig själv med att älska dig själv och bli klar med dina personliga proceser. Det handar Vattumannen om att vi mänskligheten ska bli så helade att vi kan lägga vårt krut på att se till att samhället och människorna hittar vägen till jämlikhet, rättvisa och harmoni så att vi kan bygga upp den där fantastiska Vattumannens Tidsålder.

PLUTO är i Stenbocken 2008-2024

Pluto symboliserar underjorden, mörkret, krafter som drar ner en människa och planetens rörelse skapar stora omvälvningar på planeten. Det handlar om död och återfödelse, stora dramatiska förändringar. När Pluto rör sig kan detta hota de grundläggande strukturer som vårt samhälle vilar på så som den yttersta makten i stater, världsbanker, storfinans, stora bolag, profitintressen, underrättelsetjänst mm. De strukturer Pluto vidrör raseras för att sedan åter kunna byggas upp på ett nytt sätt.

I år kommer Pluto att röra sig i mitten av Stenbocken –  en kraftfull position där hans styrka verkligen kan manifesteras och han kan visa sina muskler.

Tro  inte att han är harmlös här. I september kommer även Jupiter att träda in i det kardinala tecknet Vågen vilket ytterligare ger oss en puff till det handlingskraftiga skeendet. Jupiter kommer att mjuka upp och se till att vi finner på lösningar i våra konflikter.

Förmörkelser 2017

  • Fullmåne och månförmörkelse 10/2  på 22°28 i Lejonet tecken
  • Nymåne och solförmörkelse 26/2 på 8°12 i Fiskarnas tecken
  • Fullmåne och månförmörkelse 7/8 på 15°23 Vattumannen
  • Nymåne och TOTAL solförmörkelse 21/8 på 28°53  i Jungfruns tecken