På Himlavalvet – vecka 43

Tiden den 24 till 30 oktober 2016

Mänskligheten överlevde den exakta konjunktionen mellan Mars och Pluto i onsdags 19/10 utan att några större katastrofer inträffade på jorden.

Värre var det på planeten Mars där den försvunna rymdsonden Schiaparelli föll ner med buller och brak. 600 kg vägde sonden och den föll från 2-4 km höjd! http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/marslandaren-har-kraschat/   Ha, ha.. återigen överträffar sanningen dikten. Det känns som en skröna men är faktiskt sant!

Den sista veckan i oktober blir precis som hela månaden – utmanande, ganska kämpig eftersom vi är strävsamma, jobbar på och vill till varje pris uppnå våra mål. ”Jag begär” är ju Skorpionens nyckelord – och det är tydliga resultat som eftersträvas.

Trots att det finns oerhörda spänningar i luften (den här veckan via Mars kvadratur till Uranus) fortsätter vi framåt för att uppnå våra mål i livet. Med Solen i Skorpionen blir detta ännu mer tydligt.

SOLEN I SKORPIONEN

Nu finns det ingen återvändo – senhösten, mörkret och kylan är här på allvar. På söndag ändrar vi dessutom klockorna till vintertid.

Här med Solen i Skorpionen söker vi en sanning och mening med allt i våra liv. Skorpionen ställer allt på sin spets – allt eller inget? Vinna eller försvinna? Love me or leave me? Den typen av frågeställningar är viktiga för kompromisslösa Scorpio. ”Jag begär” säger Scorpio och visar taggen.. Annars.. Det är starka kanske till och med extrema känslor som kommer till ytan. Trots Skorpionens skenbara yttre lugn mullrar en vulkan av känslor där inuti och många av oss kommer att fatta slutgiltiga beslut nu. Grattis Skorpionen!

MÅNENS FÄRD

Veckan inleds med den avtagande Månen i Lejonet och ljusstrimman blir allt smalare och tunnare dag för dag nu och på torsdag går vi in i mörkermånens tid när månljuset inte syns alls. Mörkermånen är de 3,5 dagar som föregår nymånen, då månljuset föds igen och en ny måncykel tar vid. Det här är dagar som vitaliteten är lägre och vi vänder oss inåt och blickar in i oss själva. Under mörkermånen släpper vi allt som vi inte behöver längre. Det är en tid i vila. Nymånen är bästa tiden att arbeta magiskt med ritualer och processer där det handlar om att implementera något nytt, bryta igenom och skapa nya skeenden. Här är det lätt att manifestera en ny tanke eller idé. Månen blir ny kl 18:39 den 30 oktober på 7° 44 i Skorpionens tecken.

MERKURIUS I SKORPIONEN

Merkurius som helst bör ha luft, jord eller eld runt sig för att fungera bra och uttrycka sin luftiga rörlighet är inte riktigt hemma nere i Skorpionens vatten. Istället för att snacka sig fram, trixa och fixa och komma med smartheter får han koppla bort hjärnan och känna inåt.  Instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Nu

letar Merkurius sanningen i det fördolda, för upp den till ljuset och är allt annat än ytlig. Ska det snackas nu så handlar samtalen om relationer och sanning människor emellan. Merkurius i Skorpionen är sylvass, djup och analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt.

Det är så intressant att presidentvalet i USA kommer att äga rum med Merkurius i Skorpionen. Ytterligare avslöjanden och smutskastning att vänta med andra ord.

VENUS SKYTTEN

Underbara Venus, kärlekens och skönhetens gudinna befinner sig under 7° -15° i Skytten. I uppriktiga, eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto. Venus i Skytten

MARS I STENBOCKEN

27/9 – 8/11 är Mars i Stenbocken och hela oktober har dominerats av den här synnerligen starka energin som gjort att känslor och skeenden rörts upp. Den här veckan bildar Mars en kraftfull kvadratur till Uranus på 21° i Stenbocken som är exakt på fredag den 28:e men är aktiv hela veckan. Mars avslutar veckan på 23°. Mars i Stenbocken

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 09°-10° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. 

Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 13°-14° nu den här veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 21° R i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus: Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 09° i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Fortfarande befinner hon sig i kvadratur med jobbiga Saturnus men vi får se till de goda nyheterna – det blir bättre och bättre dag för dag nu.

Pluto: Plutos bana vände direkt måndagen den 26/9 efter en lång retrograd period och är nu 15° i Stenbocken. Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren är ca 21° 22 Fiskarna Retrograd

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 11° i Jungfrun