På Himlavalvet vecka 42

Tiden den 17 till 23 oktober 2016

Veckan erbjuder ett ur askan in i elden tema.  Vibrationerna ifrån den dramatiska fullmånen i Väduren inte hinner klinga av för än kaxiga Mars drabbar samman med dramatiska Pluto. Den konjunktionen (det mötet) dominerar hela veckan och dessa två planeter har en hel del gemensamt – de är aggressiva, drivna, vinnarskallar.  Så ovan – så här ner på jorden. Vi Jordebor får helt enkel kavla upp ärmarna och se till att få jobbet gjort.

Roligt är dock att se att det blir lite liv i luckan i Skytten när underbara Venus kommer på sin årliga visit. Det blir trots allt en pratig, rörlig och social vecka.

SOLEN I VÅGEN

Nu har vi vara sex ynka dagar kvar av Solens vistelse i Vågen. Veckans Solrapport blir 24° Vågen – 01° Skorpionen. Från sociala, balanserade som i Vågen som varit så varm, vacker och härlig närmar vi oss minsann en helt annan stämning och ett annat liv. Skiftningarna i naturen och hur de uttrycker sig i de olika stjärntecknen är så tydlig. Och

genom att se på naturen får vi förståelse för den klassiska astrologiska kopplingen mellan Skorpionen och döden. Naturligtvis är det inte vi människor som dör – det är ju själva sommaren som dör, bladen som faller av, det börjar frysa till på nätterna osv. Det är mörker, varma kläder, inomhus som gäller.

Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD

Ja, det är nog skönt för Månen att på måndag ta sig in i lugna Oxen och slippa all den massiva spänning som helgens hypade fullmåne förde med sig. Det är 2,5 dagar i Oxen som gäller. Den avtagande Månen befinner sig i Tvillingarnas sfär i onsdag och torsdag. Under fredagen har Månen avancerat in i Kräftan och på lördagskväll kl 21 ca bildar hon sitt sista kvarter 29° Kräftan och glider sedan in i Lejonet.

MERKURIUS I VÅGEN

Elegans, stil och finess är Vågens grej och nu försöker Merkurius att hjälpa oss människor att hitta den nivån i vår kommunikation människor emellan. Med Merkurius i Vågen, är vi människor inställda på problemlösning och förståelse. Merkurius befinner sig ständigt i Solens närhet – eftersom han är så pigg går han ibland om solen och får vänta. Detta är vad den berömda Merkuriusretrograd är. Lilla Merkurius som väntar på sin Sol. Den här veckan är han dock hack i häl med Solen och rör sig mellan 16° – 28° i Vågen. Merkurius i Vågen

VENUS SKYTTEN

Underbara Venus, kärlekens och skönhetens gudinna skiftar på tisdag 18/10  in i Skyttens glada sfär där hon blir kvar till 12/11. I uppriktiga, eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto. Venus i Skytten

MARS I STENBOCKEN

27/9 – 8/11 är Mars i Stenbocken. Hela veckan domineras av konjunktionen mellan Mars och Pluto i Stenbocken.

Mars befinner sig under veckan 13° – 18°. Nu kommer det att hända massor av grejer – för energin är extremt målinriktad, effektiv och tål inga emotsägelser. Det är FIXA NU som gäller. Så nu drar världen ut tummen ur (ni vet vad), här fattas beslut och saker verkställs. Konjunktionen är exakt på onsdag, 19:e när de båda planeterna möts exakt.Andra betydelser är hetta, besatthet, ilska och konflikt. Mars och Pluto är inga smidiga herrar.                         Mars i Stenbocken

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 8°-9° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. I ett års tid har vi av och an plågats av kvadraturen mellan Saturnus 12° Skytten och Neptunus. Det här äntligen börjat lätta där nu bildar Saturnus istället kvadratur till Södra och Norra noden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 22° R i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 09° i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Fortfarande befinner hon sig i kvadratur med jobbiga Saturnus men vi får se till de goda nyheterna – det blir bättre och bättre dag för dag nu.

Pluto: Plutos hamnar i hetluften denna vecka genom att . Plutos bana vände direkt måndagen den 26/9 efter en lång retrograd period.  Tjoho.. det här underlättar flödet. Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren är ca 21° 34 Fiskarna Retrograd

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 11° 30 Jungfrun

Hela den här veckan har vi en exakt kvadratur mellan Saturnus och noderna. Det här är slutfasen på en jobbig process som påbörjades i mars månad och som nu har sin upplösning. Det handlar om jättestora skeenden som har med världens karma, politiska strömningar och mänsklighetens utveckling att göra. Det har varit en kamp och det fortsätter så ett tag till innan vi är på andra sidan av den här 9 månader långa processen.