På Himlavalvet vecka 40

Tiden den 3 till 9 oktober 2016

Jepp – nu är det stora energiskiftet genomfört och vi har gått in en helt ny period med andra förutsättningar. Känner ni också det?

På min mottagning rasslade det till rejält. Jag har haft kontakt med så många människor som sedan höstdagjämningen har varit med om totala omsvängningar (kaos) i sina liv. De som stöter på de största förändringar är de kardinala tecknen – men naturligtvis tar alla del av det som sker.

Det är som att dammluckan nu har öppnats och all energi som varit stagnerad och stillastående nu släppts lös och härifrån flödar det fritt.

Se fram emot en ytterst produktiv och positiv vecka. Nu är vi snabba, metodiska, jobbar undan och söker utveckling, förändring och förbättring i våra liv.

SOLEN I VÅGEN

Solen rör sig igenom Vågen 10° – 16° och kommer under veckan att befinna sig i utmanade kvadratur till Pluto som befinner sig i Stenbocken där också Mars huserar. Oh! Vi kan räkna med en massa intressanta händelser och utmaningar. I smarta lufttecknet Vågen kommer kommunikationen och det sociala spelet att förfinas till perfektion. Vi kommer alla att kunna tillgodogöra lite Vågig smarthet.

Vågen är expert på att analysera, förhandla och kompromissa. Fredliga lösningar är Vågens grej. Vågen hatar det skarpa, det grova och strävar ständigt efter skönhet, harmoni och balanserade relationer. Det får inte vara för mycket åt något håll för Vågen. Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD

Månen befinner sig från måndag till onsdag i Skorpionens tecken när månen skiftar över till Skytten för en 2,5 dygns lång vistelse där. Natten till lördag träder månen in i Stenbocken och bildar på söndag morgon sitt första kvarter på 16° Stenbocken kl 06:35 – nota bene – i konjunktion till Pluto.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Merkurius börjar sin vecka på 23° i Jungfrun och hastar därifrån vidare. Han har fått upp farten nu vår lilla Merkur. Den 5/10 är han helt ute ur sin skugga. Ja, det heter så tiden efter en retrograd ända tills Merkurius är tillbaka på den plats han började backa. Det kommer alltså att vara helt fritt fram med kommunikationen nu. Pust! En sådan lättand!  Merkurius i Jungfrun

7/10 skiftar Merkurius tecken och går in i Vågen. Diplomati och kommunikation på hög nivå väntar alltså.

VENUS SKORPIONEN

Venus befinner sig i det fasta tecknet på 11° – 19° i Skorpionen denna vecka. Nu fördjupas våra känslor och vi vill komma närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Vi är selektiva, exkluderande och vill veta precis var den andra står känslomässigt. Venus i Skorpionen kräver att få veta vad relationen betyder för den andra personen och hur långt lojaliteten och kärleken sträcker sig. Venus i Skorpionen

MARS I STENBOCKEN

Nu har Mars minsann fått upp farten och äntligen går det undan. Tisdagen den 27/9 skuttar han in i jordtecknet Stenbockens där han blir kvar fram till den 8 november.

De strider han utkämpar här är av yrkesmässig karaktär. Nu skapas stabilitet och ordning på jorden för i metodiska viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången. Mars i Stenbocken

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 5°-6° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Glipan i kvadraturen mellan Saturnus 12° Skytten och Neptunus som backat till 9° Fiskarna ökar alltjämt vilket är en enorm lättnad för oss alla.

Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 23°-22° R i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 09° i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Fortfarande befinner hon sig i kvadratur med jobbiga Saturnus men vi får se till de goda nyheterna – det blir bättre och bättre dag för dag nu.

Pluto: Plutos bana vände direkt måndagen den 26/9 efter en lång retrograd period.  Tjoho.. det här underlättar flödet. Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren är ca 22° 10 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12° 36 Jungfrun

Intressant och lite läskigt att noderna aspekteras. Snart har vi en exakt kvadratur mellan Saturnus och noderna vilket kan betyda att vi, mänskligheten, slår in på en annan ödesväg – att det är en ny tid som vankas.