Har Ormbäraren ändrat våra liv?

⭐️ Nasa påstår att vi har fått ett 13:e stjärntecken!

Det här är en fet tidningsanka och det finns ingen sanning i detta påstående alls, är naturligtvis NASA medvetna om. De är rymdforskare och inte alls okunniga i astrologi. Trots det fortsätter de att medvetet gå ut med den här knasiga informationen. Som vi astrologer uppfattar det är syftet att ringakta astrologin.

Nasa bygger sin tes på att jordaxelns lutning har förändrats och att  stjärnkonstellationerna har flyttat på sig.  Ormbäraren har fått in foten emellan Skorpionens och Skyttens konstellationer och detta är grunden till varför Nasa nu går ut och påstår att vi har fått ett trettonde stjärntecken.

Visst – det rör på sig i universum – så har det alltid varit och kommer alltid att förbli och för oss astrologer är detta ingen överraskning. (Ormbärarens konstellation har varit känd i mer 3000 år).

Naturligtvis blir Nasas information ytterst förvirrande allmänheten när de går ut och säger att allt vi har lärt oss om astrologi är fel! Aldrig någonsin har väl en astronomisk nyhet väckt så mycket frågor. Det här är värre än när de degraderade Pluto från planet till asteroid.

⭐️ Klargörande info:

Astronomi och astrologi är inte samma sak. De två vetenskaperna separerade och sade adjö till varandra för väldigt länge sedan. (Trots det har de flesta astrologer ändå ha ett någorlunda gott hum om vad som sker på himlavalvet).

Astronomer: Använder rymdsonder och många andra tekniska avancerade tekniker och metoder för att utforska, upptäcka och kartlägga de faktiska förhållandena i rymden med planeter och allt. För dem har en sådan sak som jordaxelns lutning en stor betydelse.

Astrologer: Den tropiska zodiaken bygger den mänskliga upplevelsen av vårt solsystem ifrån jorden sett.  Astrologin handlar om hur vi människor upplever vår värld härifrån jorden sett. Således har förhållandena ute i yttre rymden ingen betydelse för astrologin.  Det här kan vara chockerande nyheter att ta in för vissa. Vi ser alltså bara till vårt solsystem, solen, månen och de 8 närmsta planeterna + asteroider. 

Den västerländska astrologin bygger på den tropiska zodiaken och har gett upphov till tideräkningen.  Vi startar vårt astrologiska år 0° i vädurens tecken. Det tar ett år för jorden att gå ett varv runt solen. På den tiden passerar Solen igenom de 12 stjärntecknen. På så sätt är solvarvet indelat i 360° = ett år. Så varje astrologisk grad är en dygn på jorden. Solvarvet innehåller 12 månvarv. Året är indelat i 12 månader/stjärntecken som vardera är 30° = 30 dygn långa. Så 12 x 30 grader/dagar är 360 ett år.

Det tar en månad för månen att gå ett varv runt jorden. Förr i tiden var stjärntecknen och månaderna ett och samma.

Våra stjärntecken har namn ifrån de olika stjärnkonstellationerna – men vi studerar dem inte. Vår astrologi tar alltså inte hänsyn till var konstellationer befinner sig. Den tropiska zodiaken – vår  bygger på tideräkningen och årstiderna.

NASA-rapporten..

Vem är då Ormbäraren och hur har NASA kommit fram till allt detta? Det finns 88 olika stjärnkonstellationer och alla har de olika spännande namn. 12 av dessa har givit namn åt det band av stjärnkonstellationer som vår djurkrets består av. Nu har Ophiucus klämt sig emellan och in Skytten – och det är detta NASA rapporterar om.

Men – eftersom det inte finns mer tid till förfogande – ingen 13:e extramånad så finns det heller inte utrymme för något nytt stjärntecken heller.  Var i agendan vi pressar in Ophiucus eller Ormbäraren som vi säger på svenska är ett mysterium.