Horoskop – Vecka 39

Astrologiska förutsägelser för tiden 26 september – 2 oktober 2016

Väduren 

Det här är verkligen en toppenvecka som börjar med att Jupiter och Solen möts. Oh – vad positivt och eldigt allt blev alldeles på en gång då! De två, Solen och Jupiter, möts en gång om året ca men att mötet just sker i Vågens tecken är en gång på 12 år. Wow.. och detta sker mitt emot allt som är du. Det piggar upp och sätter tonen på veckan – ja, en väldigt tursam ton dessutom. Som om inte det vore nog så skiftar din styrande planet Mars tecken och går in i affärsmässiga Stenbocken. Det låter kanske torrt men ärligt talat Väduren.. Det är kanske nu du ska rulla upp skjortärmarna och få igång din business, eller tummen ur? Natten till lördag infaller en nymåne. Det kan vara så att någonting nytt och alldeles underbart startar här och nu. Eller så är det du som handlingskraftig som bara du kan vara ser till att det händer.

Oxen
Kosmos kunde knappas ha tänkt ut ett gynnsammare klimat än denna vecka som börjar med ett fett Jupiter/Solmöte samtidigt som gudinnan Venus sprinklar sitt rosa lyckopulver över ditt liv. Det är som att Lyckan krockar med livet och de två blir ett för en stund.

Venus inspirerar, influerar och ser till att människor och lyckliga omständigheter dras till dig som flugor till en sockerbit.

Om du vill hålla dig steget föra alla andra så använder du de här synnerligen goda förutsättningarna till din fördel. Måne som blir ny på lördag innehåller löften om en ny start. Det kanske kan vara ett gyllene tillfälle för dig att förverkliga dina planer.

Tvillingarna
Den här veckan erbjuder ett nytt månvarv och goda tillfällen till att starta om på nytt. Universum visar sin allra vänligaste sida även för dig Tvillingarna! Jag vet att ni har haft det ovanligt torrlagt på kärleksfronten och det finns till och med dem som tappat sugen på riktigt om misströstar och tänker att Universum inte längre ger någon support alls till den som törstar och längtar. Det finns indikationer som antyder att den torra trenden vänder. Solen och Jupiter möts i ditt femte hus. Wow.. Det låter sexigt, expansivt och löftesrikt! Plutos bana vänder rätt och dessutom skiftar Mars tecken och träder in i Stenbocken.. Han har  stått lite väl länge och irriterat (mitt emot dig).

Hm… det låter som det vankas lite vardagsromantik, vem vet om Amor träder in på din arbetsplats? Äh, vad vet jag.. din älskling kan dyka upp precis när och hur som helst – eller så kanske en ny eld tänds i en befintlig relation.

Kräftan
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det.. Men jag tror minsann att du har fått vänta för länge! Nu kommer Universum till undsättning och det rasslar till både här och där i horoskopet.

Plutos bana vänder direkt! Hm.. vad har det med mig att göra kanske du tänker nu. En hel del dessvärre som han befinner sig i Stenbocken – mitt emot dig. Men som underjordens härskare inte är synlig här uppe, är det allt för lätt att glömma att något är i görningen; enligt devisen ”det som inte syns, det finns inte”.

Men sanningen om honom är att han är ”maffiabossen” som drar i sina osynliga trådar. Men var observant på skeendena i oktober. Jätteskillnader!

Igångsättande kaxiga Mars träder också in i Stenbocken – attraherar, irriterar och kickar igång skeenden. Allt detta äger rum en vecka som börjar med ett underbart möte mellan Jupiter/Sol och avslutats med en nymåne.

Lejonet  
Det är en härlig vecka du har framför dig. Solen och Jupiter möts i en superpositiv omfamning i ditt tredje hus och det kan få dig att vilja komma ut och möta vänner och bekanta men även kanske ta ut svängarna och våga lite mera också?

Månen befinner sig i ditt tecken under måndag och tisdag och eldiga du kan vara väldigt direkt och spontan nu. Kanske ska du bjuda in en helt ny person i din krets? Mars skiftar över till businessminded Stenbocken där den faktiskt inte varit sedan november 2014. Med den nya positionen aktiverar Mars din arbetshörna så det kan vara dags för dig att fundera på hur dina dagliga vanor ser ut, om du verkligen har det rätta jobbet och kanske vidga dina horisonter. Du kan ju börja med att läsa lite vad det finns för möjligheter därute på arbetsmarknaden?

Jungfrun

Måndagens positiva möte mellan Solen och Jupiter sätter fokus på ditt ekonomiska andra hus och du kanske känner dig mer medveten om dina inkomster och utgifter än annars. Pluto som har varit retrograd ända sedan i april vänder och sätter kurs mot framtiden samtidigt som igångsättande Mars rasslar in i affärsmässiga Stenbocken. Hm.. Det här är verkligen intressanta nyheter för dig! Kanske kommer folk att röra på sig på din arbetsplats och chanser och tjänster som du inte trodde var inom räckhåll kanske är närmare än man kan tro. Din styrande planet Merkurius ser till att hålla flaggan i topp den här veckan och det är via din snabba hjärna, förmåga till kommunikation som gör att du behåller din plats i ledningen.

Vågen
På måndag möts Jupiter och Solen (wow) i ditt tecken och mer gynnsamt än så kan det väl knappast bli i ett horoskop! Det är mycket fokus på dig nu Vågen när allt gudomlig och härligt sker just runt dig! Helgens nymåne kommer med ett erbjudande om nya chanser och en ny start och det vore superbra om du har en plan och en riktad vilja att komma med.

Vad menar jag med det? Jo – du befinner dig i ett skeende när det snart ska komma att regna manna ifrån himmelen. Se till att du har både skål att fånga in den med och skeda att kunna äta.

Eller mer i klartext – lägg ut dina krokar så det finns något att nappa på. Dröm stora drömmar, affirmera och önska in.

Skorpionen
Jag har faktiskt bara goda nyheter med mig till dig idag Skorpionen. Agent Pluto som har vandrat retrograd ända sedan i april vänder under veckan direkt igen! Eftersom Pluto är din styrande planet påverkar det skeendena mer än du kan ana. Det är mycket lättare att navigera nu när du åter är kaptenen på skutan och fått kontrollen tillbaka. Ta tillbaka makten och styr upp din situation nu. Det kan gälla det ekonomiska såväl som privata beslut som du fattar nu.

Men underbarast utav allt är förstås att Venus nu har hunnit en bit in i tecknet och sprider sin sällsamma kärleksmagi i ditt liv. Visst är det roligare att gå över golvet när man får uppskattande blickar efter sig än annars? Det är din tid att njuta.

Skytten
Tänk att det äntligen blir lite förändring här hos dig! Kaxiga Mars som varit i ditt tecken hur länge som helst lämnar nu och flyttar in till grannen istället! Skönt faktiskt tror jag att du kan tycka.

Detta sker dessutom i en tid när Solen och din styrare Jupiter möts i en gudomlig omfamning och livet är faktiskt bara godvilligt och vänligt emot dig!
Du tycks redo för att ta dig an en ny utmaning i livet, jobb, resor eller nya kärlekspartners kan kännas lockande. Utbildningsmöjligheter är också en tänkvärd väg som står öppen för dig.  En ny inkomstkälla kan komma in i ditt liv eller är det möjligen ett nytt sätt att använda en redan befintlig resurs?

Stenbocken
Se fram emot en av de lättsammare perioderna på året när det mesta faller på plats på ett angenämt sätt. Det mullrar till där inne i urberget nu när Pluto (som varit retrograd) vänder och går framåt igen. Åh – vad mycket lättare livet blir när alla krafter strävar åt samma håll! Stenbocken skuttar glatt och oförskräckt vidare på sitt eviga klättringsuppdrag – uppåt och framåt i livet – ständigt i rörelse. Vad som gör dig så lätt på klöven den här veckan är att universum verkligen visar sin vackra sida för dig. Jupiters möte med Solen är underbart! Dessutom kommer eldiga Mars entré i tecknet vara en kär och välkommen gäst som påverkar dig positivt och hjälper dig att få saker ur händerna. Det blir gjort och du kommer inte att behöva dra runt gamla projekt hur länge som helst.

Vattumannen
Det är en bra period du befinner dig i nu. Det känns tryggt, bra och förutsägbart. Månen som på måndagen börjar sin färd i Lejonets tecken för dig lite mer känslig än vanligt och Venus strålar lite svagt rosaskimrande strålar åt ditt håll. Kan det vara en längtan bort eller bara en önskan till att uppleva något som fyller ditt hjärta med glädje? Nymånen som infaller natten till lördag innebär som alltid en erbjudande om något nytt. Det erbjuds stora möjligheter till både förändring och personlig glädje nu.

Karriären är ett område som kommer i rampljuset i oktober. Det är en lämplig tidpunkt att överväga vilka drag som är de bästa för att du ska få ut mest av dina talanger. Med detta i åtanke är det klokt att förbereda sig, vara öppen och flexibel.

Fiskarna

Söker du upplevelser som tar dig med bortom här och nu, och bortom det alldagliga och välkända? Förr innan man visste att Neptunus existerade räknades Jupiter som din styrare men än idag är du känslig för Jupiters rörelser. Denna vecka möts Jupiter med Solen och det är möjligt att du känner att det drar i äventyrstarmen och du längtar dig bort ifrån det alldagliga. Kanske är du en av dem som vill leva livet medan det pågår intensivt och till fullo? Allt som vidgar dina sinnen och ger intressanta erfarenheter lockar. Det skulle vara bra för din själ att planera in en semester eller varför inte boka in en kurs eller andlig aktivitet som hjälper dig att utvecklas. Det är inte nödvändigt att allt det där händer just nu men det är fint för dig att ha ett datum att se fram emot och längta efter.