På Himlavalvet – Vecka 39

Vecka 39 – Tiden den 26 till 2 oktober 2016

Det är en avtagande måne nu dagarna fram till nymånen (som infaller natten till lördag)  befinner vi oss i mörkermånens tid. Det här är bra dagar att vända sig inåt och jobba med sig själv, sortera sina tankar och vila.

Den största nyheten på stjärnhimlen nu är att Mars som hela 2016 i princip bara rört sig mellan Skorpionen och Skytten äntligen byter tecken och rör sig in i Stenbocken.

Retrograda Pluto också kommer att börja gå direkt. Det är goda nyheter för alla oss som börjat tveka och känner att det är tungt.  Tro det eller ej..

När det känns som mörkast – är hjälpen närmast. Och så blir månen ny även denna månad, som den alltid blir och ett nytt hopp tänds inom oss alla!

SOLEN I VÅGEN

Solen har nu hunnit en bit in i Vågen och färdas under den här veckan härligt nog väldigt nära Jupiter. De har en exakt konjunktion på måndag morgon. Generellt är detta riktigt bra dagar när allehanda små och stora mirakel kan äga rum. I

smarta lufttecknet Vågen kommer kommunikationen och det sociala spelet att förfinas till perfektion. Vi kommer alla att kunna tillgodogöra lite Vågig smarthet.

Vågen är expert på att analysera, förhandla och kompromissa. Fredliga lösningar är Vågens grej. Vågen hatar det skarpa, det grova och strävar ständigt efter skönhet, harmoni och balanserade relationer. Det får inte vara för mycket åt något håll för Vågen. Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD

Detta är mörkermånens tid och som jag redan skrev där uppe så handlar detta om en tid när vi gör klokt i att släppa det gamla och börja fundera på vad vi vill att det kommande månvarvet ska ge oss. Till helgen är det dags för nya önskningar och det är en bra grej att vara målfokuserad och åtminstone inför sig själv klargöra vad det är man vill med livet och vad man vill uppnå under den kommande måncykeln.

På måndag börjar sin bana i mitten på Lejonet, glider sedan över till Jungfruns tecken onsdag- fredag och blir sedan ny i Vågen tecken kl 02:11 på under natten till lördagen den första oktober.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Det går bättre och bättre för Merkurius som håller på att återhämta sig efter den 3 veckor långa retrograden. De flesta tror att bara Merkurius hinner ur sin retrograd så är allt bra – att det är som att trycka på en knapp bara. Det funkar dessvärre inte riktigt så – det finns en skuggig fas som inträder efter. Det är egentligen först när planeten är tillbaka på den grad där han började backa som hela loopen är över och energin normaliseras helt. Vecka 39 befinner sig planeten i sin skugga och det är inte helt över för än den 5/10. Merkurius i Jungfrun

VENUS SKORPIONEN

När transiterande Venus träder in i det fasta tecknet Skorpionen fördjupas våra känslor och vi vill vara lite djupare i kontakten med andra.

Vi vill komma närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller.

Misstänksamma Pluto är ju styrare här så vi blir lite mer kritiska emot dem vi möter och släpper inte vem som helst in på livet. Våra relationer superviktiga och såväl vänskap som kärlek prövas. Det är inte det ytliga och lättköpta som attraherar nu.

Vi är selektiva, exkluderande och vill veta precis var den andra står känslomässigt. Venus i Skorpionen kräver att få veta vad relationen betyder för den andra personen och hur långt lojaliteten och kärleken sträcker sig. Venus i Skorpionen

MARS I STENBOCKEN

Nu har Mars minsann fått upp farten och äntligen går det undan. Tisdagen den 27/10 skuttar han in i jordtecknet Stenbockens där han blir kvar fram till den 8 november. De strider han utkämpar här är av yrkesmässig karaktär. Nu skapas stabilitet och ordning på jorden för i metodiska viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.

Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Bocken är business minded, en naturlig ledare som är slug och vet precis hur och när han ska använda sin makt. Han omvandlar vrede till konstruktiv energi och är i princip aldrig aggressiv.

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. 

Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Jag är så glad att kunna meddela att det under denna vecka uppstår en glipa och att kvadraturen mellan Saturnus och Neptunus inte är fullt lika tajt. Neptunus är nu på 9° 51 och Saturnus avancerar till 11° 44. Med andra ord börjar spänningen sakta, sakta avta. Det blir lite lättare och motsättningarna mellan olika grupper eller personer kan minska.

Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 23°01 R i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 09° 51 i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Fortfarande befinner hon sig i kvadratur med jobbiga Saturnus men vi får se till de goda nyheterna – det blir bättre och bättre dag för dag nu.

Pluto: Det är många – i synnerhet Skorpioner – som känner av Plutos retrograda promenader och därför anar jag att alla blir glada av att höra att veckan inleds med att Plutos bana vänder direkt under måndag eftermiddag. Det kommer att kunna kännas som att flödet återvänder.

Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla.

Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren är ca 22° 25 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12° Jungfrun

Intressant och lite läskigt att noderna aspekteras. Snart har vi en exakt kvadratur mellan Saturnus och noderna vilket kan betyda att vi, mänskligheten, slår in på en annan ödesväg – att det är en ny tid som vankas.