Horoskop – Vecka 38

Astrologiska förutsägelser för tiden 19 – 25 september 2016

Väduren

Åh det är en förvandlingarnas vecka som ligger framför er. Det gäller att vara lite snabb i vändningarna här. Venus som befinner sig i slutet av Vågen och ni Vädurar som är födda i den sista dekanen har fortfarande chansen att blända någon med din charm och skönhet. På fredagskväll piper gudinnan över till Skorpionen och dina chanser bleknar. Nu handlar det om att bli klar med det du har för händer. Det är total energivändning på gång nu. Höstdagjämningen äger rum 22/9 och då går Solen in i Vågens tecken, ditt polaritets tecken och med andra ord – din polare och kommer med den positionen hack i häl på Jupiter. Underbart! När något händer hos Vågen så händer det samtidigt även hos dig. Nu med Jupiter/Solmötet (som är exakt på söndag) skapas en härligt positiv känsla runt allt i ditt liv. Merkurius bana vänder rätt den 22:a också. Tjoho!

Oxen

Åh, kära Oxen.. Jag kommer med goda nyheter till dig. Den här veckan avslutas alla knasiga energier och bra nyheter är på gång!

Helt nytt kosmiskt upplägg! Det kommer att vara fokus på arbete, hälsa, kost och dagliga vanor nu när en hel radda planeter frodas i ditt sjätte hus. Den 22/9 händer massor av grejer – höstdagjämning, Merkurius vänder direkt efter retrograden och Solen swishar över till Vågen och hamnar därmed väldigt nära Jupiter. Oh – några välsignade dagar där.. Om du letar efter nytt jobb exempelvis kan det här vara tiden du får ett positivt besked. Privat är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller dansskorna eller vad det nu är som är din grej. Men jag spar det bästa till sist.. Din styrare Venus kommer ifrån fredag att befinna sig i Skorpionen och därifrån sänder hon ett härligt njutbart skimmer över till dig. Ha! Nu är du tillbaka i matchen igen!

Tvillingarna

Det blåser förändringsvindar nu och bered dig på ett helt nytt kosmiskt klimat. Tiden med Solen i Jungfrun lider mot sitt slut. Din styrande planet Merkurius har bara tre dagar på sig att förvirra oss människor. På torsdag 22/9 vänder han direkt och samma dag är det också höstdagjämning och Solen skiftar över till Vågens tecken. Det här är verkligen bara bra nyheter för din del. Vad som är kul med det här att Solen och Jupiter möts tillsammans lyser de upp ditt glada 5:e hus som rör kreativitet, konst, sex och barn. Nu ökar dina skapande krafter och din aptit för romantik och kärlek. Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta. Vissa av er kanske är mer sugna på att kasta sig in i ett nytt arbetsprojekt eller företagande.

Kräftan

Ja nu har vi precis lämnat den stormiga och faktiskt jobbiga förmörkelsetiden bakom oss och vi kan se tiden an med ny tillförsikt.

Det är ett helt nytt kosmiskt scenario och bäst av allt – alla skakiga moment ligger bakom oss. Phu! Den 22/9 händer vänder vindarna helt och vips – vänder Merkurius bana direkt och går framåt, höstdagjämningen inträder och då glider Solen in i Vågens tecken. Vi har varit bortskämda i år och fått en ovanligt lång sommar. Men nu är det nog slut för den här gången och det är dags att förbereda sig inför den kallare årstiden. Och för dig kära Kräfta gäller det att se om ditt hus. Nu drar du igen ytterdörren hårt för den här säsongen och det hemmet som är området för din uppmärksamhet. Venus befinner sig i kvadratur till dig ytterligare en vecka så laga något extragott, njut och mys med dina nära.

Lejonet

Åh vad härligt Leo! Nu alldeles snart äger de sista justeringarna på Stjärnhimlen rum – och den stora förvandlingen 22/9 är ett faktum. Den dagen har vi höstdagjämning, Merkurius bana som vänder rätt och Solen som träder in i Vågen in i ditt glimmande sociala tredje hus dessutom! Allt detta på en och samma dag! Tjoho! Efter tre veckor av missförstånd och dessutom förmörkelsesäsongen och allt annat elände på det blir det märkligt behagligt bara. Ditt ekonomiska andra hus kan ha blivit misshandlat och kanske är det en viss ekonomiskt relaterad ångest som släpper nu. Tjafs och dålig stämning på arbetsplatsen försvinner troligtvis också nu. Skönt och vilsamt med andra ord. Helgen erbjuder ett lycksaligt moment när Solen och Jupiter möts – dagar när allt kan kännas helt perfekt. En annan grej som är lite mysigt är Venus som träder in i ditt 4:e hus. Gudinnans närvaro ökar naturligtvis på mysfaktorn med stora mängder.

Jungfrun

Ack, nu har du bara tre dagar på dig att spela första fiolen – sedan lämnar Solen din sfär för att förenas sig med Jupiter i Vågens tecken i ditt andra hus.

Det blir höstdagjämning och ett helt annat scenario. Det blir en tydlig fokus på dina värderingar, dina ägodelar och din ekonomi. Ja, man kan även säga att den handlar om dina personliga kvalitéer och vad du har att erbjuda. Jupiter kommer nu att utveckla allt som har med dessa saker att göra under 13 månader framöver. Kanske ska du kanske fundera på att ta en kurs som ger dig en spetskompetens om du inte har en redan? Din styrande planet Merkurius som gjort livet surt för oss i 3 veckor via sin retrograd vänder rätt nu den 22:a. Phu – en sådan resa! Ett behagligt lung sprider sig nu över Jungfrun och du kommer att kunna hitta flödet igen nu när du kan köra på utan yttre störningar från universum.

Vågen

Vi har ett jättestort energimässigt skifte framför oss i dagarna och nu vackra Vågenfödda människa, nu vänds alla blickar emot dig. Äntligen – är det din tur! Den 22/9 är det höstdagjämning och som alltid infaller den och Solens entré i Vågen i princip samtidigt. Nu kommer Solen att lysa upp dig och inte nog med det – Solen förenar sig med Jupiter och dessa två stora eldiga bränner nu igenom Vågen och skickar magiska, härliga strålar till mänskligheten. Jepp! Det gör att du hamnar i hetluften och som tur är för dig – är din styrande planet Venus ännu i tecknet och garanterar att du tål att tittas på. Du är i ditt fördelaktigaste ljus nu den här veckan så passa på att dra alla upptänkliga fördelar av det! Det är en ny och väldigt aktiv fas som börjar härifrån. Ta klivet ut i det okända och våga tro på dig själv Vågen! Passa på att ansöka, flirta och ta plats. Världen är din!

Skorpionen

Efter en stökig september hitintills varit prövande på alla upptänkliga sätt är händelserna nu så oerhört välkomna.

Det är flera avgörande saker som är värda att notera. De flesta kan uppleva att det är nu det lossnar, glädjen och livsandarna återkommer. Det är på torsdagen den 22/9 är dagen då förvandlingen sker: Vi har höstdagjämning, Merkurius bana vänder rätt igen och dessutom flyttar Solen in i ditt känsliga, drömska 12:e hus. Fokus på ditt inre mående och din andliga utveckling alltså. Du behöver ta din egentid och ladda batterierna. Så även om du känner dig bättre är det klokt att inte bränna sitt ljus i bägge ändrar och genast kasta sig ut där i karriären och satsa 110% som vanligt. Under fredagen kommer härliga Venus att träda in i Skorpionen och med sig har hon som vanligt sitt njutbara, sensuella skimmer. Det passar precis här in här när du behöver dra i handbromsen och tänka på ditt eget välbefinnande.

Skytten

Neptunus och Saturnus som i närmaste krampaktigt hållits låsta i en kvadratur har nu börjat röra på sig. I slutet av vecka 38 har de två planeterna glidit 1° isär och den glipan ökar allt mer dag för dag sedan. Denna nyhet bör vara till glädje för hela mänskligheten men gladast av alla är nog du för det öppnar upp för ett friare liv för dig. Det är sista veckan som Mars dundrar igenom ditt tecken och den eldiga energin kommer nu att kunna uttrycka sig mer positivt och ohämmat. På torsdag kommer Solen att skifta över till Vågens tecken och möta upp med din styrande planet Jupiter. Wow! Frihet, resor och massor med nya kontakter? Hoppla Skytten – med vidgade horisonter och flaggan i topp kan det nu bära iväg emot nya mål. Det är en intressant period med en stor utvecklingspotential du befinner dig i. Inget kan stoppa dig nu.

Stenbocken

Du kan vara lite laidback här i början på veckan och helt enkelt ha tillit till att inom några dagar faller på plats.

Torsdagens enorma energiskifte med höstdagjämning och Merkurius bana som vänder rätt är bara bra nyheter för dig kära Stenbock. Solen glider in i Vågens tecken och per automatik aktiverar det ditt 10:e karriärhus. Ja, du brukar ju ha en peak varje höst när du är synnerligen effektiv och bara kan bocka av det ena uppnådda målet efter det andra. I år kommer den utvecklingen förstås vare extra tydlig eftersom mirakulösa Jupiter befinner sig så nära Solen. Här finns massor av potential och under de kommande månaderna kan verkligen göra skillnad för din utveckling. Om du vill ha ett gott karriärråd gör du klokt i att vara mer öppen med dina tankar och idéer. Säg vad du tänker och hur du vill att det ska vara. Härliga Venus har bara en vecka kvar i Vågen så passa på att leva ut dina drömmar och önskningar nu.

Vattumannen

Veckans stora energiskifte kommer naturligtvis att påverka även dig även om det inte är så direkt som för andra. (Ja, du är inte direkt aspekterad av någon planet). Det är i stunder som dessa du kan känna dig mer harmonisk och balanserad och faktiskt kunna glänsa med att var lite normalare och mer förberedd än alla andra. Du är Coolast som alltid! Solens entré i Vågen gör att ditt 9:e hus för resor, högre studier, internationella kontakter uppmärksammas. Att Solen dessutom kommer att krocka med Jupiter till helgen är ett underbart sammanträffande. Visionären och tänkaren i dig får en hel del att sysselsätta sin hjärna med på de kommande veckorna för det är tydligt att du gör upp planer. Du vet att Merkurius bana vänder rätt på torsdag. Om du känner att det drar lite i restarmen är det ingen dum idé att vara rustad för alla eventualiteter. Att ha sin garderob uppdaterad och lättpackad är bra.

Vackra Venus skiftar ju över till Skorpionen och ställer sig i en utmanande vinkel till dig. Hoppas för din skull att det betyder äventyr!


Fiskarna

Du tillhör absolut dem som kommer att känna att vinden vänder och att allt som sker leder till en positiv utveckling. Som du säkert vet har din styrande planet Neptunus suttit låst i en kämpig kvadratur till Saturnus ett bra tag. Tack och lov så börjar de två planeterna äntligen glida isär och situationen ljusnar dag för dag. Torsdag är förvandlingens dag – och ALLT händer. Att Merkurius vänder rätt är en lättnad för alla förstås men nu lossnar det i kommunikationen för dig och förhoppningsvis är det nu det du vill säga går in och du når ett resultat. Ett annat väldigt härligt och personligt skeende är att mötet mellan Jupiter och Solen äger rum i ditt högt privata och härliga åttonde hus! Det ser ut som en supermysig veck väntar dig. Venus nya position i Skorpionen ökar din magnetism och på kärleksfronten kan det ljusna markant! Flirta!