Horoskop – Vecka 37

Astrologiska förutsägelser för tiden 12 – 18 september 2016

Väduren

Spontana människa, försök tona ner allt det där som gör dig till den underbara person du är fram till dess fullmåneperioden är överstökad. Ja, hela veckan alltså. Eldiga mars, din kaxiga styrande planet befinner sig i kvadratur till Solen den här veckan. Oj, och du som redan är så het! Det är osäkert om världen kan hantera din inre vulkan. Merkurius är retrograd fortfarande. Tala är silver och tiga är guld säger ordspråket och du bör ha det i åtanke. Det är så lätt att missuppfattas, så vakta dina impulser, infall och obetänksamma tunga så att du inte dras in i något oönskat.

Glädjebud: Venus är mitt emot allt som är du och du är attraktiv som bara Katten. Mars adderar lite extra gnistor till det hela. Ja.. dessutom har Jupiter hunnit manifestera sin närvaro mitt emot dig. Det känns som livet är en enda stor möjlighet som ligger framför dig och väntar. Uranus får dig att våga slå ut håret och ta ut svängarna.. Kör så det ryker!

Oxen

Flitens lampa lyser nu hemma hos Oxen och många av er har kommit in i ett härligt kreativt flöde. Vinden har vänt känner du och simsalabim hittar du bra lösningar, idéerna kommer till dig och på det hela taget är livet faktiskt vackert och vänligt emot dig dessa dagar. Passa på att skapa, fixa och slutföra.

Det enda problemet som tycks finnas i ditt liv ligger i kontakten med de övriga invånarna på planeten. Det bästa du kan göra för dig själv är att undvika grupper. Varför är de så upprörda, konflikttäta och korkade? Ja, dessvärre kan dessa problem härledas till Merkurius som fortfarande backar. Dessutom är hela veckans transiter en fullkomlig katastrofrapport för de allra flesta. Som tur är för dig tillhör du dem som får en lindrigare dos förvirring än de flesta andra stjärntecknen. Riktigt roligt kan du få till helgen när din styrare Venus bildar opposition till Uranus. Äventyrligt och lite vågat. Kanske lockas du till att plocka fram det vilda i dig. Dansa, älska och lek är rekommendationen.

Tvillingarna

Ja, det finns inget annat sätt än att säga det på – den här veckan innehåller fler utmaningar än vad som borde kunna vara rimligt. Redan på måndag kommer Solen och Merkurius att vara konjunkt och dessutom i kvadratur med Mars (krig). Dessvärre byggs spänningen på ända fram till månen blir full på fredagskväll. OBS – fullmånen kommer med en månförmörkelse. Den kan ha lite illavarslande kvalitéer. Resultatet brukar bli synligt vid nästa nymåne. Ja, det är verkligen inte den bästa utgångspunkten för en bra arbetsvecka men det är i ditt 10:e karriärshus som fullmånen kommer falla.

Men där någonstans under veckoslutet så lossnar spänningarna och du ser ut att kunna ha en riktigt fin helg. Men hur bra det än känns – håll i minnet att din styrare Merkurius fortfarande är retrograd och det går så lätt att bli missuppfattad. Det område som funkar bäst för dig är kärleken.

Kräftan

Gulliga Kräftan, det finns hårda vinklar och aspekter över hela horoskopet! Ord som prövande, utmanande och explosiv passar dessvärre allt för bra för att beskriva händelserna och atmosfären människor emellan. Du utgör kanske undantaget men det är ändå inte kul att bli mottagare till passiv aggressivitet.

På måndag inleds veckan med en intensiv Sol/Merkuris konjuntion som också är kvadratur till Mars och därifrån är spänningen konstant fram till fullmånen/månförmörkelsen på fredag kväll. Oh!

Vad som är uttalat positivt är att det finns ett starkt driv och motivation i dig. Du både vill och kommer att lyckas. Många av er kanske till och med drivs av lusten att lämna era arbetsplatser och köpa en enkelbiljett till ett exotiskt resemål? Venus och Uranus hjälper dig på traven med att tänka fritt och obundet och gå lite utanför din vanliga rutt. Du kan vara nyfiken och vild och vem vet vem du stöter på där ute.. Kanske är det Kärleken?

Lejonet

Vissa av er är riktiga partydjur och gillar att vara i hetluften medan andra Lejon kanske är lite mer huskatter. Det här är en vecka med klös och atmosfären är fylld av eld, hetta, dramatik och kanske även passion! Beroende på vilken sort du tillhör kan vi också dra slutsatsen av hur du kommer att gilla skeendena runt dig. Om du är den utåtriktade sorten kommer du inte få en långtråkig minut. Din ledstjärna Solen befinner sig hela perioden i kvadratur med Mars vilket gör situationen en aning överhettad.

Om vi ska försöka oss på att se det positiva i det här.. Det underliggande strömingarna, känslorna eller eventuella underliggandekonflikter som finns blir tydliggjorda och uppmärksammade nu. Ingen bör bli förvånad om personer runt dig – eller kanske även du själv – väljer att säga upp dig, göra slut på en relation, säga ditt hjärtas mening eller ta andra oväntade lösningar.

Eller – släpper hämningarna och kastar dig i din älsklings famn? Helgens Venus opposition Uranus gör dig vild och vacker.

Jungfrun

Det är så intressanta processer på gång i ditt horoskop! Du är fortfarande intrasslad i T-korset på alla sätt man kan tänka sig och det finns stora mängder eld med i bilden. Du befinner dig i händelsernas epicentrum, i mitten av allt, denna ovanliga vecka när upplösningen på ”Stjärnornas krig” äntligen kommer. Ja, jag skojar lite men nu kära Jungfru – men detta är den sista förmörkelsen för säsongen och den är sannerligen inte ett skämt. Det skapas förändringar i tider som dessa.

Det är också i polariteten Fiskarna/Jungfrun som fullmånen/månförmörkelsen äger rum och den landar så fint  i ditt relationshus. Det skeendet sätter dig i blickfånget för allas uppmärksamhet.

Jag rekommenderar dig att vara rustad för alla eventualiteter och gärna ha en omgång finkläder hängande klara på galgen eller weekend väskan framme. Det kan hända vad som helst och nu i privatlivet. Kul! Den 22:a vänder så energin tvärt och det kommer inte att vara fullt så tokigt längre.

Vågen

Det är lite galen energi i luften och trots att du har både stora och lilla lyckan, Jupiter och Venus på din sida, så är det inte en garanti för att allt ska löpa smidigt. Man vet inte i stunder som dessa. Det kan till och med vara så att saker och ting uppförstoras – känslor, dramatik, rykten, missförstånd så skeendena nu bör hanteras med yttersta finess och försiktighet. Men – vad som än händer hoppas jag att du ska bära ditt huvud högt och självkänslan intakt. Det här är din prime time och underbara ting kan ske.

Fullmånen/förmörkelsen landar i ditt arbetsamma sjätte hus och det är i karriären och arbetslivet som det kan rassla till och hända grejer.

Var uppmärsam och se vad som sker 2 veckor – 6 månader framöver. Om det går att undvika så gör du klokt i att inte gå in i förhandlingar eller skriva avtal före den 22:a.

En härlig, busig bonus kommer till helgen när din styrande planet möter upp med uppfinningsrika, vilda Uranus. Vem vet vad som händer på kärlekens arena med sådana transiter?

Skorpionen

Det kan kännas lite väl hett om fötterna när Solen möter upp med Mars på måndag. Starkt driv ifrån alla fronter samtidigt som Merkurius fortsätter sin retrograda promenad och omintetgör vettiga beslut och avslut på affärer och processer. Frustrerande? I allra högsta grad skulle jag tro! Spänningen i skeendena fortsätter att byggas upp fram till på fredag kväll när fullmånen och förmörkelsen infaller.

Men.. Mars är ju din klassiska styrare och inte en energi som egentligen påverkar dig negativt. Tvärt om – om du bara tar distans till folk och deras prat och skapar en fredad zon runt dig själv är det här en produktiv och bra vecka.

Fullmånen landar i romantiska femte hus och kanske flammar känslor upp i ditt hjärta. Väldigt vanligt när Merkurius backar är att gamla ex gör sig påminda eller för all del vilka vänner och bekanta som helst från förr.

Skytten

Det gäller att hålla tungan rätt i mun, välja sina strider, parera och ducka när det går. Det ser ut som i princip ALLT skulle kunna äga rum runt dig den här veckan. Gott råd är att ligga så lågt som du kan Saturnus/Neptunuskvadraturen är exakt. Heta Mars som också finns i tecknet blir lite av en huvudrollsinnehavare nu när han bildar kvadratur med Solen hela veckan och dessutom är en utav benen i T-korset som skapas vid fullmånen/månförmörkelsen i Fiskarna/Jungfrun på fredagskvällen. Oj.. Det kommer att vara omöjligt att leva upp till alla krav som finns runt dig.

Var snäll mot dig själv nu och ge dig vila, bra kost och tid för återhämtning och rekreation.

Helgen blir uttalat rolig och Venus/Uranus oppositionen skapa flirttillfällen, bus och roliga infall.

Stenbocken

Veckan inleds med tuffa eldiga energier. Mars kvadratur Sol, Saturnus kvadratur till Neptunus är exakt nu också så det är ingen dans på rosor precis. Du kära Stenbock gillar egentligen inte alls när stabiliteten och dina cirklar ruckas.

Dessutom har vi en retrograd Merkurius som ser till att kommunikationen människor emellan försämras eller kanske leder till missförstånd och i värsta fall osämja. Ta astrologin till hjälp nu och låt dig inte dras ned i negativa tankar. Det som sker nu är trots allt bara en parantes – en vecka i ditt liv och det  bör inte ha så stor betydelse i det stora hela. Tänk att det är ett ytterst hastigt skeende som inte bör få påverka dina val eller dina relationer.

På fredag infaller årets kanske mest dramatiska fullmåne. Den har en månförmörkelse i släptåg och i vanlig ordning kan det betyda. Under lördagen och söndagen lättar energin och du kan istället svepas med i den lättsammare, busiga känsla som Uranus/Venus oppositionen förmedlar.

Vattumannen

Det är en väldigt spännande och för många till och med avgörande vecka. Det är helt vilda energier som råder där ut på stjärnhimlen men du är cool som alltid håller huvudet kallt och jobbar på till synes obesvärad.

Nå, visst kan väl även du bli frustrerad över Merkurius retrograden och alla konflikter och missförstånd som duggar runt dig men sättet du hanterar det på imponerar. Vi andra mer emotionella tecken tycker förstås att det är fascinerande hur distanserad och logisk du kan vara.

På fredagkväll blir månen full i Fiskarnas tecken. Oh! Månen blir också förmörkad så det är lite tuffare tag som gäller här från 2 veckor – 6 månader framåt. Det som sker nu den kommande tiden kan vara resultat av händelser i mars månad när månen var ny i Fiskarna.

Skeendena till helgen kommer att kännas befriande och uppfriskande när din styrare Uranus bildar aspekter till såväl Venus som Mars. Kärlek och tvåsamhet är vad du bör prioritera. Kanske till och med att en lite weekend resa med älsklingen är passande nu.

Fiskarna

Jag har läst här i bloggen att det finns Fiskar som känner sig lite snuvade på konfekten av Jupiter. Jag tror att det är en förhastad slutsats. Kanske har utvecklingen inte gått precis som alla tänkt sig men lika fullt har det varit en lärorik och välbehövlig period.

Det är en galen vecka du har framför dig Fiskarna. Du är ju ökänd för att simma iväg när det hettar till, undvikande och undanglidande är ord du säkert hört om dig själv mer än en gång. Visst – det är kanske viktigt att lära sig att vara närvarande i nuet – men hej – det är lite för mycket som universum serverar just nu så passa på att pipa iväg till den privata sfär där ni Fiskar eldar salvia och drömmer er bort till andra världar.

Det är så mycket spänning i luften, stress, jättemånga planeter är inblandade och än är dina förvandlingsprocesser inte över.

Fredagens fullmåne/förmörkelse infaller i Fiskarna och det är din måne. Nu blir dina känslor och tankar tydliggjorda och du är huvudpersonen i skeendena. Det här är resultatet av den process som började 8/3 med nymånen i Fiskarna.

Som du vet – de processer som dras igång under en förmörkelse brukar bli synliggjorda om 2 veckor – 6 månader.

EFTERORD

Jag rekommenderar alla i alla stjärntecken att lyssna på Alain De Botton On Pessimism. https://www.youtube.com/watch?v=Aw1oLtuJOXQ

Han förklarar på ett underbart sätt varför det är bra att ha nedtonade förväntningar och en pessimistisk livssyn. Man blir så glatt överraskad när livet visar sig vara bättre än förväntat menar han.