Horoskop – Vecka 36

Astrologiska förutsägelser för tiden 5/9 – 11/9 – 2016

Väduren

Din september ser ut att vara sensuell och mysig eftersom härliga Venus speglar allt som är du. Det här är tillfället att möta vänner och älskare, ägna sig åt allt som vackert och härligt – det kan vara allt från skönhet till finkultur. Venus kallas ju Lilla Lyckan av en anledning så släpp det där med höga prestationskrav ett tag och njut av livet. Visst – Merkurius är retrograd men vad gör väl det när livet är så välvilligt emot dig. Dessutom – på lördag träder Stora Lyckan Jupiter in i Vågen och även han kommer att kopplas in på ditt fall nu. Under de kommande 13 månaderna seglar du under Jupiters flagga och jag lovar dig att detta är de bästa nyheterna du har haft på sex år.

Oxen

Planeterna håller i princip samma positioner som de gjorde förra veckan och du kan invaggas i känslan av njutbar trygghet. Din styrare Venus befinner sig i ditt hälsosamma sjätte hus i Vågens tecken. Men håll i minnet att vi befinner oss mitt emellan sol och månförmörkelser och dessvärre är ingenting riktigt säkert.

På fredag följa Jupiter lyckans planet efter Venus in i sjätte huset och intar en position som han kommer att hålla i hela tretton månader! Det här leder förhoppningsvis till revolutionerande utveckling av ditt arbetsliv, dina dagliga rutiner och hälsa. Om du inte ännu är det – kan detta mycket väl vara året när du transformeras till en riktig hälsosam friskus.

Tvillingarna

Merkurius har börjat få fart nu och pinnar på rätt friskt, retrograd igenom Jungfrun. Ta det som sker nu med en stor portion humor för det bör var den här veckan som förvirringen blir mer framträdande än den har varit. Kaxiga Mars har lyckats lösgöra sig ifrån torrisen Saturnus grepp rör sig fritt igenom Skytten och vispar upp skeendena på jorden. Säga vad man vill om detta – du lär inte få långtråkigt i alla fall – men ett tips till den känsliga är att hålla en låg profil. Det är så mycket spänning i horoskopet att man inte vet om det brakar lös på något område. Mars som nu är – lös och ledig – kan skapa såväl attraktion och irritation. Den viktigaste händelsen den här veckan är dock att Jupiter skiftar tecken, lämnar Jungfrun och ditt stugsittande fjärde hus och glider in i lufttecknet Vågen och ditt passionerade, kreativa femte hus! Wow.. den detaljen kommer att göra skillnad i hela tretton månader framöver!

Kräftan

Du går emot en spännande höst Kräftis, och det kan vara att du kanske känner dig manad att ta nya steg i livet – ut på främmande jaktmarker. Men än så länge är vi inte där i utvecklingen – det som komma kanske sitter ett tankefrö längst in i bakhuvudet som ännu inte hunnit ta form. Vi befinner oss ännu i ”förmörkelsetider” dvs transformationsprocesser. Din september kan bli riktigt härlig för det Venus befinner sig i Vågen, i kvadratur till allt som är du.

På fredag följer även Jupiter efter och skiftar över till Vågen han med. Oh! Det är så coolt, utmanande och spännande! Att både stora och lilla lyckan ihop är speciellt. Det är under tider som dessa som vi utvecklas och kan räkna med att det som sker – är för det bästa.

Lejonet

Ja, Leo.. man får det inte roligare än man gör sig brukar det sägas och den här veckan är det mera sant än vanligt. Du ska stöta på en del kosmiskt motstånd nu – det är Merkurius retrograd, förmörkelsesäsong, det allra sista kippande andetagen av den påfrestande kvadraturen mellan Neptunus och Saturnus. Som jag skrev förra veckan så handlar det i mångt och mycket om att ta sig igenom september – sedan kommer det förlovade landet att breda ut sig framför dig. Men – låt oss fokusera på ljusglimtarna – för det finns sådana som dessutom brinner med en stark och positiv låga. Sensuella, busiga Venus befinner sig i ditt sociala tredje hus och på fredag följer även expansiva Jupiter efter. Det där är mer än tillräckligt för att du att locka ut dig och vimla, flirta och delta i allt som sker runt dig. Mars som galopperar igenom Skytten skänker mod, styrka och motivation. Det börjar bli dags för dig att ta nästa steg..

Jungfrun

September kan komma som ett lite abrupt uppvaknade. Livet var ju så himla bra här ett tag och sen.. Vad hände? Jo, din styrande planet backar, Neptunus och Saturnus befinner sig nu åter (för tredje och sista gången som tur är) i kvadratur till allt som är du. So What? Som tur är, är det ingen tunnis som blir drabbad – det är praktiska, smarta du som faktiskt är precis den person som lätt löser allt som kommer upp.

Jupiter som levt sida vid sida med dig i hela tretton månader lämnar nu ditt tecken på fredag och smyger in i Vågen istället.

Ärligt talat kan det bli skönt att slippa all eldig energi och återgå till stabiliteten. Du kommer att må bra av det och fortsätta med den fina utveckling som satts igång.

Vågen

Din styrare, den vackra Venus har nu hunnit en bra bit in i tecknet och livet leker med dig. Du är på ditt allra glittrigaste och härligaste humör. Men på fredag blir det redan så goda, godare och det är minst sagt överväldigande nyheter jag har att komma med. De stora välgöraren Jupiter, träder nu in i ditt stjärntecken där han under tretton underbara månader kommer att jobba med ditt fall och se till att dina drömmar förverkligas! Hurra! Det här är den största planethändelsen i ditt liv på de senaste 12 åren. Nu är det dags för dig att fundera över hur du vill att livet ska utveckla sig. Det finns större chanser än någonsin att du kommer få precis det du ber om. Kärlek, jobb och pengar – det går att få allt nu!

Skorpionen

Den kommande veckan kommer inte att innehålla de där stora gesterna, glamouren och kickarna som du kära Skorpion älskar och lever för. Det finns däremot risk för frustration – Merkurius är retrograd + att Saturnus/Nepunus kvadraturen är exakt nu för sista gången. Vi befinner oss mitt emellan två förmörkelser – nästa inväntas vid fullmånen den 16/9 och ännu är livet oförutsägbart. Detta är förebud om stora omvälvningar och man kan tro – men faktiskt inte veta hur allt kommer bli.

Men likafullt är det här absolut en intressant period så försök att uppskatta även perioder som är lite mer lågmälda. Det är lite sparlåga i 10 dagar ungefär sedan kan du förvänta dig att vara tillbaka på banan med full styrka.

Skytten

Oj, vad annorlunda allt blir i ditt liv – snart dock men inte riktigt än kommer den jobbiga sits du suttit i sedan i november med Saturnus/Neptunuskvadraturen att lösas upp och jag garanterar att du kommer att känna dig som en ny människa efter det.

Mars – som lyckats ta sig bort ifrån Saturnus skugga, rör sig nu hastigt igenom ditt tecken och det frigör en massa energi och uppdämd lust där hos dig. Merkurius kommer att vara retrograd fram till den 22/9 får dig att minnas gamla tider, gamla vänner och älskare. Gå inte den vägen Skytten! Du kommer bara att ångra dig om du hör av dig och snabbt påminnas om varför vederbörande tillhör det förflutna.

Stenbocken

Den här veckan är det så roligt att få skriva ditt horoskop för jag har idel goda nyheter att komma med. Venus bildar kvadratur och ger en välkommen ökning av attraktion och förmåga till kommunikation. Den härligaste nyheten är dock att feta lyckoplaneten Jupiter kliver in i Vågen den 9/9 vilket kommer att öppna dörrar för dig. Projekt, relationer, eller annat som suttit fast kan lossna och ge positiva resultat härifrån och fram i höst. Under den här tretton månader långa perioden som Jupiter befinner sig i ditt 10:e hus kan du förvänta dig en gynnsam yrkesmässig tillväxt. Du kan även utvecklas och nå nya höjder på det personliga och känslomässiga planet också för nu kan självförtroendet stärkas och lyftas.

Vattumannen

Hur man än vänder och vrider på alla fakta så går det liksom inte att ta sig förbi det uppenbara. Tiden fram till 22/9 är inte särskilt kul för någon – det är lite för många kosmiska hinder i vägen men.. Vi kan dock glädjas åt att den långvariga processen mellan Neptunus/Saturnus som plågat oss sedan förra hösten faktiskt går emot sitt slut. Nu möts för sista gången i en exakt kvadratur! Hurra för det! På fredag går mirakulösa, expansiva Jupiter in i Vågen, där han bildar trigon till allt som är du. Med den positionen befinner Jupiter sig i ditt äventyrliga nionde hus där han faktiskt blir kvar i 13 underbara månader.

Se det som ett erbjudande av universum! Nu har du möjligheter att utvecklas, resa, plugga, lära nytt, träffa folk och kanske höja ditt medvetande till högre höjder.

Fiskarna

Om du är född i slutet av Fiskarna tillhör du dem som fortfarande kan tillgodogöra dig Jupiters härliga energi. På fredag lämnar han Jungfrun och det tar sex år innan Jupiter sluter upp i en nära kontakt med dig igen. Ja, kära Fiskarna – du tillhör ju verkligen dem som blivit massivt påverkad av alla tranformativa energier under det gånga året. För de allra flesta har det varit väldigt välgörande och lett till en fantastisk utveckling.

Den här veckan har vi ett inte helt odramatiskt T-kors igång. Oh! Det är lite vinna eller försvinna känsla i luften. Vi befinner oss mitt emellan två förmörkelser och de massiva vibbar som nu finns runt dig är påtagliga för en känslig individ. Fullmånen + månförmörkelsen 16/9 som infaller i Fiskarna kommer att vara förlösande. Men fram till dess vill jag be dig att hålla en låg profil och ”Simma Lugnt”.