På Himlavalvet – vecka 36

Tiden den 5/9 – 11/9 2016

Astrologiskt är detta inte en fullt lika händelserik vecka som den förra som innehöll både nymåne och solförmörkelse. Men.. det betyder verkligen inte att inte att vi kan invaggas i tron på att något är lugnt och säkert – för hela jorden befinner sig i en transformation. Vi befinner oss ju mitt i ”förmörkelsesäsongen” och redan den 16:e har vi återigen en månförmörkelse som infaller när månen blir full i Fiskarna. Tiden emellan nymåne till fullmåne kan PRECIS vad som helst hända. Förmörkelser är ofta förebud om STORA förändringar.

Merkurius kommer att vara retrograd också under denna period så det kan vara lite förvirrat där ett tag. Men se positivt på allt! En helt ny start väntar.

SOLEN I JUNGFRUN

Nu när solen befinner sig i Jungfruns tecken är energin effektiv och snabb. Klassiskt är detta ju en skördemånad och även om allmänheten inte längre är jordbrukare så är det ändå så mycket vi måste hinna ordna. Jungfrun är dessutom kritisk av sig så vi ser alla fel hos oss själva med omgivning och förbättringar vi kan genomföra.

Det är nu det nya arbetsåret kommer igång för de allra flesta. Det är en spännande och igångsättande tid för oss alla. Nu 13° – 19° i Jungfrun.

Grattis Jungfrun..

MÅNENS FÄRD

Veckan inleds med att månen är i Vågen. måndag kväll går hon in i Skorpionen där den blir kvar till torsdag morgon. 9/9 bildar månen sitt första kvarter och stannar sedan i Skytten till sent på lördag kväll när hon träder in i Stenbocken.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Merkurius är fortfarande retrograd och backar ganska snabbt igenom Jungfruns tecken. Den här veckan ser vi honom röra sig mellan 27° – 22°. Det är nog här någonstans som förvirringen blir lite tydligare.

Merkurius retrograd!

VENUS i Vågen

Åh, så härligt det är nu! Venus befinner sig i sitt eget tecken där hon stormtrivs. Nu riktas uppmärksamheten emot att ha det trevlig, mysa, kanske gå på fina fester och flirta lite. Hon är väldigt social Venus.

Hon är skönheten och kärlekens Gudinna så ingen kan motstå henne. Venus vet en hel del om stil, om konst och om att skapa effekt – det var hon som uppfann det! Hon vill njuta när hon är här i sitt tecken, och söker ständigt tillfälle all använda alla sina 5 sinnen till fullo. Mat, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Shopping – ja om det är riktigt fina grejer med stil går det att fåna hennes intresse. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid. Venus i Vågen

MARS I SKYTTEN

Framåt Mars! 16°- 20° in i Skytten – nu! Tjoho! Det finns bara en hastighet nu för vår eldige krigare och det är högsta speed. Bort ifrån jobbiga Saturnus grepp som gjort livet tungt och prövande under flera veckor har nu lösgjort sig ifrån jobbiga T-korset kan Mars uttrycka sig, ta för sig och tiden i Skytten blir riktigt kul.

Äventyr, action, fart och fläkt väntar oss här på jorden igen! Men.. för den som är lite gillar att gå lite djupare i astrologin.. Mars är ”out of bounds” nu. Jag lägger en länk här till den som vill fördjupa sig. Mars i Skytten och Mars är Out of Bounds

JUPITER I JUNGFRUN

Nu är Jupiter 29° i Jungfrun och detta är de sista dagarna som Jungfrun får njuta av välgörarens närvaro. Planeten rör sig hastigt fram och 9/9, strax efter 13 på dagen skiftar han över till Vågen.

Detta har ju varit ett hälsans år när vi blivit uppmärksammade på miljöfrågor, vårt eget och Moder Jords mående.

Ja, nu återstår att se vad tiden som Jupiter kommer att röra sig igenom Vågen för med sig till oss människor. Alldeles troligtvis blir detta ett lösningarnas och förhandlingarnas år. Intellektuella Vågen använder sin vältalighet och  smarta hjärna för att lösa världsproblemen. Skönhet, smak, stil, färg och form får också betydelse nu.

SATURNUS I SKYTTEN

Nu befinner sig den stränga fadern 10° i Skytten. Alltjämt pågår den påfrestande kvadraturen till Neptunus.

Saturnus närvaro i Skytten skapar en motsägelsefull kombination eftersom Skyttens stjärntecken står för optimism, utveckling och expansion men också religion och tro emedan Saturnus närvaro ger en återhållen struktur och ordning. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 23°47 i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 10°23 i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Planeten aspekteras via det T-kors som bildats genom oppositionen till Venus i Jungfrun + Norra Noden och Saturnus i Skytten.

Pluto: ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter.

Planeten rör sig nu retrograd i Stenbocken fram till 26/9 när han vänder direkt igen. Denna vecka är Pluto 15° i Stenbocken.

KIRON – den sårade helaren är ca 23°24 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12°42 Jungfrun