På Himlavalvet vecka 35

Tiden den 29/8 – 4/9, 2016

Astrologiskt sett är detta en av de veckor när så mycket händer där på stjärnhimlen att det finns hur mycket som helst att skriva om. Som alltid vid förändringar kan det till en början kännas lite värre innan det blir bättre.

Ja – ni vet.. det kan vara jobbigt att städa innan man väl kommit igång. Underbart när det är klart och man kan sitta och njuta resultatet.

Det är ett helt nytt kosmiskt scenario som dukas upp för oss och alldeles snart går vi in i den absolut bästa tiden på hela 2016. Det gäller bara att ta sig igenom händelserna här i september först.

Det är ”Eclipse Season” – ”förmörkelsetider” kanske vi ska kalla det på svenska – det sker var sjätte månad.  Det är den tid på året när det blixtar till sådär alldeles extra och vi har dramatiska stora förändringar att ta oss i genom. Nymåne, solförmörkelse i Jungfrun 1/9 som sedan kommer att följas upp av en fullmåne med månförmörkelse 16/9 i Fiskarnas tecken. Merkurius kommer att vara retrograd också under denna period så det kan vara lite förvirrat där ett tag. Men se positivt på allt! En helt ny start väntar.

SOLEN I JUNGFRUN

Nu när solen befinner sig i Jungfruns tecken är energin effektiv och snabb. Klassiskt är detta ju en skördemånad och även om allmänheten inte längre är jordbrukare så är det ändå så mycket vi måste hinna ordna. Jungfrun är dessutom kritisk av sig så vi ser alla fel hos oss själva med omgivning och förbättringar vi kan genomföra. Det är nu det nya arbetsåret kommer igång för de allra flesta. Det är en spännande och igångsättande tid för oss alla.

Grattis Jungfrun..

MÅNENS FÄRD

På måndag – tisdag rör sig månen igenom Lejonet men det vi väntar på är den supertaggade nymånen i som äger rum den 1/9 kl 11:02 på 9°21 i Jungfruns tecken. Detta är inte bara en nymåne – det är även en solförmörkelse så.. Om det någon gång är värt att kolla var nymånen infaller så är det nu. Kolla i vilket hus den faller för dig! Den kommer att visa vad det är du kommer att behöva jobba extra med under de kommande 6 månaderna.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Heads up! Merkurius, den gudomlige budbäraren, som styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm har redan påbörjat inbromsningen . Oj, nu är det inte mycket kvar innan den kvicka spelevinken vänder helt på tidsdag eftermiddag 30/8 på 29°05 i Jungfrun – därifrån kommer han att backa tillbaka till 14°50 i Jungfrun innan han den 22/9 vänder Direkt och går framåt igen.

VENUS i Vågen

Åh, så härligt det blir nu! Venus träder på tisdagen in i sitt eget tecken där hon stormtrivs. Nu riktas uppmärksamheten emot att ha det trevlig, mysa, kanske gå på fina fester och flirta lite. Hon är väldigt social Venus.

Hon är skönheten och kärlekens Gudinna så ingen kan motstå henne. Venus vet en hel del om stil, om konst och om att skapa effekt – det var hon som uppfann det!

Hon vill njuta när hon är här i sitt tecken, och söker ständigt tillfälle all använda alla sina 5 sinnen till fullo. Mat, lyx, vackra människor, musik, konst, dofter, mode.. ja.. det är det hon lever för. Shopping – ja om det är riktigt fina grejer med stil går det att fåna hennes intresse. Det är njutning, perfektion och skönhet som gäller heltid.

MARS I SKYTTEN

Framåt Mars! 12° – 16° in i Skytten – nu! Tjoho! Det finns bara en hastighet nu för vår eldige krigare och det är högsta speed. Bort ifrån jobbiga Saturnus grepp som gjort livet tungt och prövande under flera veckor. Lösgör sig den här veckan bort ifrån jobbiga T-korset kan Mars uttrycka sig, ta för sig och tiden i Skytten blir riktigt kul. Äventyr, action, fart och fläkt väntar oss här på jorden igen! Men.. för den som är lite gillar att gå lite djupare i astrologin.. Mars är ”out of bounds” nu. Jag lägger en länk här till den som vill fördjupa sig. Mars i Skytten och Mars är Out of Bounds

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter har tagit fart och rör sig stadigt framåt 27° – 29° i Jungfrun och detta är de sista dagarna som Jungfrun får njuta av välgörarens närvaro. Planeten rör sig hastigt fram och 10/9 skiftar han över till Vågen.

Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. Det föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. Eldiga Jupiter i smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun!

Nu kan tankarna laddas ner från tankemolnet och materialiseras i verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.  Fram till dess har han förhoppningsvis genererat till förbättringar för alla på hela jorden.

Miljöfrågor och innovationer runt alternativa energikällor är Jungfruns gebit. (Det har redan hänt massor under året). Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu .  Jupiter i Jungfrun

SATURNUS I SKYTTEN

Nu befinner sig den stränga fadern 9°59 – 10° i Skytten. Det som är nytt den här veckan är att Mars faktiskt tar sig ur Saturnus grepp och sticker därifrån. Saturnus närvaro i Skytten skapar en motsägelsefull kombination eftersom Skyttens stjärntecken står för optimism, utveckling och expansion men också religion och tro emedan Saturnus närvaro ger en återhållen struktur och ordning. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 24°08 – 23°59 i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 10°45 – 10°44 i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Planeten aspekteras via det T-kors som bildats genom oppositionen till Venus i Jungfrun + Norra Noden och Saturnus i Skytten.

Pluto: ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter.

Planeten rör sig nu retrograd i Stenbocken fram till 26/9 när han vänder direkt igen. Denna vecka är Pluto 15°03 i Stenbocken.

KIRON – den sårade helaren är ca 23°44 – 23°25 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12°44 – 12° 25 Jungfrun